Onsdag den 9. februar


Fra socialdirektør til byggekonsulent
Byggekonsulent og IT-konsulent, sådan lyder de fremtidige arbejdsopgaver for Gladsaxe Kommunes detroniserede socialdirektør Stig Kuhlmann og vicedirektør Kirsten Hove.
Det ændrede jobindhold kommer som konsekvens af de ledelsesproblemer i socialforvaltningen, der blev afdækket for nylig i en konsulentrapport.
 
Stig Kuhlmann træder ind i en seksårig seniorstilling som rådgivende konsulent på byggeopgaver indenfor socialforvaltningen og skal den kommende tid følge det planlagte omsorgscenter Rosenlund til dørs.
Kirsten Hove skifter forvaltning og skal for central- og skatteforvaltingen løse edb-, telefon- og IT-opgaver.
Kommunaldirektør Marius Ibsen konstitueres som socialdirektør og kontorchef Hanne Sørensen som vicesocialdirektør, indtil en ny ledelse kan tiltræde.
 
"Jeg er glad for denne løsning, hvor vi stadig kan udnytte de tos store ekspertviden på en række områder", siger Ole Andersen, Gladsaxes socialdemokratiske borgmester, i en kommentar.
De øvrige problemer, der blev påpeget i konsulentrapporten, vil blive fulgt yderligere op af politikerne i økonomiudvalget og socialudvalget.

Kontor- og service i Tv-byens lokaler?
Tv-byen i Mørkhøj bliver i denne uge annonceret til salg. Borgmester Ole Andersen (soc.dem.) har ikke lagt skjul på, at han helst ser at TV-byen bliver liggende i Gladsaxe. Men hvis salget bliver realitet, kan der kun blive tale om at bruge bygningerne til kontor- og serviceformål mener Gladsaxes borgmester.
 
Muligheden for ny udnyttelse af bygningerne er nemlig ret begrænsede, Tv-byens beliggenhed taget i betragtning - den ligger nemlig hverken i et erhvervsområde, ej heller stationsnært.
Men Ole Andersen finder det sandsynligt, at regionplanmyndigheden vil godkende at bygningerne bruges til kontor- og servicefag.

Politi advarer mod indbrud og tricktyverier
Efter en længere serie af indbrud i villaer i dagtimerne beder kriminalpolitiet nu folk være ekstra opmærksomme på mistænkelige personer, der lusker rundt.
På det seneste er det gået ud over huse på Krogshøjvej og Halbjørnsvej i Bagsværd, hvor tyvene specielt er gået efter smykker.
 
Politiet advarer ligeledes mod tricktyverier, der med mellemrum dukker op.
Senest på Aldershvilevej, hvor en ca. 30-årig mørk mand ringede på for at ville aflevere en buket blomster til naboen. I stedet forsøgte han at mase sig vej ind, men døren blev smækket for snuden af ham.
Et andet brugt trick er, at én beder om et glas vand eller noget at skrive med, mens en anden roder rundt i huset.

Kulturvisioner på dagsordenen
Når Gladsaxe byråd i aften mødes til dette årtusindes andet offentlige møde, så er det med blandt andet fremtidens kommunale kulturliv på plakaten.
En embedsmandsgruppe har de seneste måneder tænkt visionært på baggrund af en statusrapport om kulturlivet i Gladsaxe – nærmere bestemt den del, der hører ind under kultur-, fritids- og idrætsudvalget.
 
Formand for gruppen er børne- og kulturdirektør Svend Erik Haase, og han ser især frem til det stærke kulturtilbud, der vil fremkomme, hvis Bagsværd Bio og Bagsværd bibliotek lægges sammen.

Sundhedsplejerskerne i Gladsaxe følger børnene tæt, fra de er nyfødte og helt op til de forlader skolen i 9. klasse
En lovændring i 1996 gør at sundhedsplejerskerne starter allerede i børnehaveklassen med en grundig
undersøgelse af børnene og derefter følger de dem mindst en gang om året op til 9.klasse. Desuden tager de sig ekstra meget af børn med særlige behov.
 
Arrangementet med sundhedsplejersken på skolen er et tilbud som forældrene kan benytte og det gør det fleste siger sundhedsplejerske Lise Lotte Rasmussen.
Kun ca. 10% af forældrene fravælger tilbuddet.

Computerflimmer på Radio Gladsaxe.
Radio Gladsaxe er nu hoppet ind i computeralderen. Det vil sige at de gode gamle spolebånd efterhånden er en saga blot! Siden den 31/1 hvor vi startede på vores udvidede sendetid, har vi afviklet en stor del af vores udsendelser direkte fra computer, men den slags er som de fleste ved, sjældent uden begyndervanskeligheder.
Så ifølge Radio Gladsaxes Cheftekniker Michael Stützer, vil man et stykke tid endnu kunne opleve lidt flimmer i lyden af 1 – 2 sekunders varighed, med jævne mellemrum.
 
Så I kære lyttere, må bære over med os et lille stykke tid endnu, inden den fagre nye EDB verden er helt på plads.