Onsdag den 19. januar


Positiv konjunkturudvikling ny for Gladsaxe
Ledigheden i Gladsaxe faldt i 1999 med over 20% i forhold til antal ledige i ’98.
I november var der således 969 ledige mod godt 1.200 året før. Tallene for Gladsaxe er langt flottere end for Københavns amt i gennemsnit, og det er en helt ny udvikling.
 
Tidligere var ledigheden i Gladsaxe højere end amtsgennemsnittet, ligesom antallet af kontanthjælpsmodtagere lå over. Men i ’99 vendte skuden altså, så der både er mindre stigning i antallet af folk på kontanthjælp og færre ledige i Gladsaxe i forhold til amtet som helhed.
 
Statistikerne har ikke tidligere kunnet forklare, hvorfor det gik så skidt i forhold til sammenlignelige kommuner.
De samme statistikere kan heller ikke forklare, hvorfor det i dag går så markant anderledes positivt for sig.

Kampagne for skraldemandsvenlig placering af affaldsstativ virker
2.500 skraldestativer i Gladsaxe stod for et år siden ulovligt. I dag er tallet nede på under 100.
Tove Eckhardt, SF-formand for teknik- og miljøudvalget, siger til Nyhedsmagasinet, at der i dag kun er tre-fire stativer, der står ulovligt, og hvor ejerne faktisk kan, men ikke vil, placere dem lovligt.
Resten af de små 100 sager handler om dispensationer, som teknikerne nu skal se nærmere på.
Særgebyret for afhentning af affaldssække fra de ulovligt stående stativer ligger på 265,- kroner pr. afhentning.

Enevold ønsker at forsætte som teaterchef
Flemming Enevold har besluttet at søge sin egen stilling som teaterchef på Gladsaxe Teater igen.
Der er ansøgningsfrist i dag klokken 12, og beslutningen blev først truffet i sidste øjeblik, natten til mandag.
 
Gladsaxe Teater oplever lige nu økonomiske problemer og måtte tidligere på måneden aflyse en forestilling, fordi den var for dyr at sætte op. Men netop dén modgang har givet teaterchefen fornyede kræfter.
 
Og nu skal der "nye boller på suppen" på Gladsaxe Teater. Blandt andet arbejder Flemming Enevold på at få tilknyttet en kunstnerisk gruppe, bestående af både teater- og filmfolk, som i samarbejde med Enevold løbende skal diskutere teatrets kunstnerisk mål og idéer og ikke mindst teatrets repertoire.

Undersøgelse af behovet for udvidede åbningstider i daginstitutioner
En arbejdsdag fra tidlig morgen til kl. 20 om aftenen harmonerer ikke rigtigt med daginstitutionernes åbningstider. Men nu er der måske håb forude for sent-arbejdende forældre.
Daginstitutionsrådet har på opfordring af Børne- og Undervisningsudvalget udarbejdet et forslag til et spørgeskema, som skal undersøge behovet for én eller flere daginstitutioner med udvidet åbningstid helt til kl. 21.
 
Spørgeskemaet skal sendes til 1000 tilfældigt udvalgte familier med børn i alderen 0 – 5 år, og familierne skal blandt andet svare på, om de er villige til at betale en merforældrebetaling på ca. 200 kroner om måneden for en institution med udvidet åbningstid, og om de vil være interesserede, hvis det betyder, at børnene måske skal overflyttes til an anden institution, eventuelt i en anden kommune.
Det er især de butiksansatte forældre der har svært ved at tilpasse de nuværende åbningstider i dagligdagen.
 
Spørgeskemaet var til drøftelse på Børne- og Kulturudvalgets møde i går tirsdag, og skal nu videre til økonomiudvalget.

Prisen på dårlig afkøling af returvandet fra fjernvarmen stiger i år 2000 til det dobbelte.
Forældet reguleringsudstyr i kommunen er skyld i de store prisstigninger fra fjernvarmeværket. Men det er de færreste der kommer til at mærke det på tegnebogen. Ifølge ingeniør Anthony Barrett fra kommunens forsyningsafdeling, vil det i en gennemsnitslejlighed i Gladsaxe betyde en ekstra udgift på cirka 10 kroner om måneden.
For at få det maksimale udbytte af fjernvarmen, skal returvandet være så koldt som muligt. I Gladsaxe må det fjernvarmevand der bliver sendt retur ikke overstige 39 grader pr. giga joule, som det hedder i fagsproget. Hvis den gør det, falder hammeren med 75 øre pr. grad..
 
Problemet ligger i det reguleringsudstyr der findes rundt om hos boligselskaberne i kommunen. Det er for de flestes vedkommende af ældre dato og udskiftningen går langsomt.
En af de helt store syndere i kommunen er TV byen, der med et forældet reguleringsudstyr og en varmeregning på 5,5 millioner kroner, må slippe ca. 200.000 kr ekstra i afgift.
 
Fjernvarmeforsyningen har udelukkende indført afgiften for at fremme udskiftningen af reguleringsudstyr, til gavn for miljøet og hvis der ikke kommer mere gang i udskiftningen vil Anthony Barrett ikke udelukke at afgiften til næste år igen bliver fordoblet.

Den elektroniske rejseplan en succes
Den krøllede rejseplan med håndskrevne noter og æselører er måske snart en saga blot.
En af de mest besøgte internetadresser hedder nemlig www.rejseplanen.dk, og tusindvis af rejsende henter dagligt oplysninger på siden, ikke kun om afgangstider, men også om skift og videre forbindelse med bus eller tog. Og som noget nyt kan man nu også se, hvor meget den samlede rejse indenfor HT-området koster i kroner og ører.
 
Rejseplanen på nettet er udviklet i samarbejde mellem HT, DSB og de amtslige trafikselskaber.