Onsdag den 26. januar


Sparsomt med kommentarer til kritisk konsulentrapport
De to stærkt kritiserede chefer i socialforvaltningen i Gladsaxe har fået frist til på fredag til at komme med svar på Lisberg-undersøgelsens lange række af kritikpunkter, der for hovedpartens vedkommende er rettet mod netop de to.
 
Det har ikke været muligt for Nyhedsmagasinet til i dag at få kommentarer til rapportens konklusioner hverken fra socialdirektør Stig Kuhlmann eller vicedirektør Kirsten Hove.
 
Det politiske niveau, i dette tilfælde byrådspolitikerne, tygger langt hen ad vejen også drøv på den 75-sider store rapport, og holder for de flestes vedkommende kortene og kommentarene tæt ind til kroppen, formentlig indtil økonomiudvalget igen har drøftet sagen på næste tirsdag.

Stor lønforskel mellem offentligt og privatansatte direktører
Direktørlønningerne i det offentlige halter stadig håbløst bag gagerne i det private erhvervsliv.
Det viser sig senest ved lønaftalen for cheferne i Gladsaxe Kommune.
For selvom lønfremgangen er fire gange så høj, som fx den, der netop er forhandlet på plads for HK-området, så er 880.000 kroner til øverste administrative chef, kommunaldirektøren, i en milliardforretning som Gladsaxe ikke ret meget.
I private virksomheder af den størrelse kunne det meget vel være månedslønnen.
 
De tre forvaltningschefer for henholdsvis børne- og kultur-, teknik- og miljø- samt socialforvaltning er hver garanteret en minimumsløn på 720.000, og forvaltningsdirektør og vicekommunaldirektør mindst 615.000.
Dertil kommer yderligere honorering i form af funktionsløn, kvalifikationsløn og resultatløn, der alle skal forhandles på plads.
Det sker overfor KLs hardhitter-lønforhandler Ole Andersen, der som borgmester på byrådets vegne forhandler lønvilkår.

Københavns Vandforsyning forlanger for meget for vandet
Det er Miljøstyrelsen, der afgør, hvad vand, der sælges fra den ene vandforsyning til den anden, må koste.
Det siger Østre Landsret i en kendelse, der samtidig frifinder Gladsaxe og 17 andre kommuner for at have betalt for lidt for vand købt hos Københavns kommune.
 
I 1996 besluttede kommunerne i amtet egenhændigt at betale mindre end forlangt for det vand, der bliver købt hos Københavns Vandforsyning.
Aftagerkommunerne ville kun betale en mindre pris, der i øvrigt var ansat af Miljøstyrelsen.
Det blev opfattet som en bevidst betalingsmisligholdelse, og derfor gik københavnerne rettens vej for at få prissat det dyrebare vand.
 
Dommen går som nævnt imod Københavns Vandforsyning , der oven i købet skal betale 300.000 kroner i sagsomkostninger.

Overlæge: Dansk kræftbehandling bedre end sit rygte
"Den danske kræftbehandling er bedre end dens ry", mener overlæge Steen Werner Hansen fra kræftafdelingen på amtssygehuset i Herlev.
Anledningen er sundhedsminister Carsten Koch´s planlagte kræftplan, der skal give den danske kræftbehandling et løft, og dermed genvinde patienternes tillid til behandlingen.
 
For lange ventelister, urutinerede kirurger og mangel på konsekvent brug af nye behandlinger har givet kræftbehandlingen herhjemme et dårligt ry – og det skal der nu rettes op på.
Planen skal blandt andet beskrive, hvor de respektive hospitaler står lige nu på kræftområdet – hvad kan de og hvor er de på vej hen.
 
På amtssygehuset i Herlev er man godt med, siger Steen Werner Hansen til Nyhedsmagasinet. Men det kan blive endnu bedre, og man mangler stadig at komme op på internationalt niveau, siger han.

Stor alkoholkampagne i Gladsaxe
Til foråret vil usædvanligt mange politibetjente gå på værtshus – og så endda i arbejdstiden.
Gladsaxe Politi lancerer i de kommende måneder en kampagne, som blandt andet skal se nærmere på børn og unges alkoholforbrug på værtshuse og restaurationer.
 
Alkoholkampagnen er et led i skærpelsen af kontrollen med alkohol i Danmark, og politiets opgave bliver til dels at holde øje med, om børn og unge under 18 – i strid med reglerne – får lov til at købe alkohol.
Men kampagnen er samtidig en større, samlet aktion, der også er koncentreret om beværtningerne, og hvorvidt de overholder reglerne i forbindelse med udskænkning, brandsikkerhed og spilleautomater.
 
Kampagnen udføres hovedsageligt af politi under uddannelse, suppleret med faste folk fra distrikspolitiet. De skal besøge ca. 50 beværtninger og aktionen er den største i nyere tid i Gladsaxe Politis historie.

Politiske medlemmer af teaterbestyrelse
Tove Smidth, tidligere Gladsaxe-borgmester, fortsætter som medlem af Gladsaxe Teaters nye syv medlemmer store bestyrelse.
Gladsaxe har tidligere haft to medlemmer, men har måttet trække det ene i forbindelse med teaterlovens ændring, der fordrer, at der ikke må være flertal af politisk udpegede medlemmer.
 
De to øvrige er politisk udpeget af Københavns Amtsråd.
Det er Dansk Folkepartis Bente Pedersen og Venstres Vibeke Nielsen.

Ung mand ramt af skud i Bagsværd tirsdag aften.
En ung mand blev i går aftes kl. ca. 21.30 ramt af tre skud fra et luftgevær, da han kom gående på Aldershvilevej.
Et af skuddene gik ind i hoften på den unge mand, der dog er uden for fare.
 
Gladsaxe Politi har ikke fundet gerningsmanden eller gerningsmændene, men de mener skuddene er kommet fra en nærliggende sti. Hvis en borger skulle have bemærket personer i området med et gevær ved 2130 tiden i går aftes, kan man ringe til Gladsaxe Politi på tlf. 39691448.