Torsdag den 6. januar 2000


Ingen anholdt i mordsag fra Høje Gladsaxe
Selvom 14 kriminalfolk fra Gladsaxe Politi har arbejdet stort set i døgndrift på opklaringen af knivstikmordet tirsdag på en 41-årig mand fra Høje Gladsaxe, så er der endnu ikke anholdt nogen mistænkt.
Manden blev fundet siddende død i en stol af en bekendt tirsdag eftermiddag og politiet har siden afhørt den dræbtes omgangskreds i misbrugermiljøet..
 
Beboere i den myrdedes opgang observerede råben og skrigen på området udenfor opgangen kort over middag, men kriminalpolitiet ved endnu ikke, om der er en forbindelse mellem de to ting.

Politikreds får 16.000 til 40 års-jubilæum
Det sker sjældent, at borgerlige politikere siger nej til bevillinger til det danske politi, men det var ikke desto mindre, hvad der skete forleden på økonomiudvalgets møde i Gladsaxe Kommune.
Gladsaxe Politikreds fylder 40 år den 1. april og det vil politiet gerne fejre med et åbent hus-arrangement for kredsens borgere.
 
Det kommer til at koste omkring 50.000 kroner, primært til annonceudgifter, og politifolkene har derfor spurgt kredsens kommuner om støtte. Det får de, men uden de fire borgerlige stemmer fra Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti, der alle stemte imod et støttebeløb på 16.000 kroner.
Fire socialdemokrater og én SF’er sikrede dog pengene til den lokale politikreds.

Nyttehaver for halvanden million
105 nye pensionisthaver står formentlig klar til brug i den gamle skolebotaniske have i Mørkhøj til maj.
Haverne skal erstatte en stor del af de haver, også beliggende på Mørkhøjvej, der er blevet inddraget for at give plads til byggeriet af omsorgscentret Rosenlund.
 
Der ligger stadig 68 haver på det gamle område, men selv om der nu kommer 105 til, så vil der stadig mangle omkring 20 små nyttehaver i forhold til det tidligere tal.
 
Indretningen af de 60 m2 store haver kommer til at koste godt og vel halvanden mio. kroner.

Lokalhistorisk arkiv med aftenåbnet
644 besøgende sidste år på byarkivets lokalhistoriske afdeling i Gladsaxe – det er ikke mange og det skal der gøres noget ved, mener politikerne.
Arkivet har i øjeblikket åbent 12 timer om ugen, bl.a. med en aftenåbning til kl. 20 om mandagen.
 
Arkivfolkene selv og det rådgivende udvalg for lokalhistorisk arkiv har stillet forslag om at sløjfe aftenåbningen, men dén holder ikke! Folk, der arbejder om dagen skal også have en chance for at studere de lokale arkivalier, siger politikerne, der derfor har sendt åbningsforslaget retur til ny bearbejdelse.

Per Skaarup ny træner i FIF
Per Skaarup, Gladsaxe-lærer og tidligere landsholdsspiller sagde i går "ja tak" til jobbet som ny træner for topholdet FIF´s kvinder i håndboldligaen. Frederiksbergklubben, der blandt andet tæller landsholdsspilleren Camilla Andersen, stod pludselig uden træner, da franskmanden Carol Martin benyttede en klausul i sin kontrakt og i sidste uge forlod jobbet i utide.
 
Per Skaarup, der til dagligt arbejder som lærer på Søndergaard Skole har nu taget orlog for at kunne træne FIF resten af sæsonen. Trænergerningen er ikke helt ukendt for Per Skaarup, der tidligere har fungeret som træner for blandt andet det Grønlandske herrelandshold og som spillende træner for Gladsaxe HG.
 
Første gang Per Skaarup sidder på bænken for FIF bliver formentlig 12 januar hvor holdet møder DHG fra Odense. Hans afløser i FIF i næste sæson er i øvrigt også en Gladsaxe-kending, nemlig Nicolaj Holmboe, der tidligere har trænet Gladsaxe/HG´s damer i 2 division.