Fredag den 7. januar 2000


Endnu ingen sigtet i mordsag fra Høje Gladsaxe
Gladsaxe politi er stadig i gang med afhøringer i forbindelse med mordet på den 41-årige Poul Mortensen fra Høje Gladsaxe tirsdag eftermiddag.
Obduktionen har foreløbig ikke givet ny viden ud over den allerede kendte, nemlig at der er tale om fire knivstik.
 
Kriminalinspektør Palle Sanvig siger til Nyhedsmagasinet, at efterforskningsstyrken er sat ned fra 14 til otte mand, hvor af en del er i gang med undersøgelser i dele af omgangskredsen, hvor narkotikamisbrug ikke er ukendt.
 
Der var i går eftermiddags ingen sigtede i sagen.

Ingen problemer med æg fra privat hønsehold, hvis få forholdsregler overholdes
Villaejere med høns i baghaven har fået nervøse trækninger efter de to ulyksagelige dødsfald i Ejstrupholm, forårsaget af salmonella i æg netop fra privat hønsehold.
 
Det nøjagtige antal hønsehold i Gladsaxe kendes ikke, men der er formentlig tale om flere hundrede.
De har dog ingen grund til nervøsitet, hvis blot de følger nogle simple regler, siger dyrlæge i Fødevaredirektoratet, Søren Bach Rasmussen, til Nyhedsmagasinet.
 
Det handler bl.a om at lade være med at fodre hønsene med ukogt køkkenaffald, der kan overføre salmonellasmitte.

Politimester bekræfter stigende indsats mod ungdomskriminalitet
Gladsaxe Politi bekræfter nu sin intensiverede indsats overfor borgmester Ole Andersen.
I forbindelse med økonomiudvalgets godkendelse af en post på 2 millioner kroner til et udrykningshold, der skal tage sig af den stigende ungdomskriminalitet, hævdede flere medlemmer af byrådet at politiet havde besluttet ikke at patruljere i de områder, der var særlig plaget af ungdomsbander, men begrænsede sig til at rykke ud ved konkrete anmeldelser.
 
Det fik borgmester Ole Andersen til at fare i blækhuset og bede politimester Finn Meilby bekræfte, at de foretog en aktiv patruljering der hvor problemerne opstår. Og det kunne politiet. Blandt andet svarede de, at netop Høje Gladsaxe igennem hele efteråret har været udsat for massiv patruljering og opsøgende virksomhed af både uniformeret og civilt politi. Derudover har politiet haft tæt kontakt til ejendomsinspektør og beboerrådsformand samt været på hjemmebesøg hos nogle af de unge mænd der færdes i området.
 
Politimester Finn Meilby kunne også bekræfte at politiet så meget positivt på kommunens nye tiltag med et "udrykningshold".

Trafikuheld ved Trafikpladsen
En bus og en personbil med anhænger stødte i går sammen ved Gladsaxe Trafikplads.
Uheldet skete da personbilen foretog et venstresving i krydset fra Gladsaxe Ringvej ad Gladsaxevej, hvor bilisten kørte ind i bussen.
 
De to chauffører samt bussens 2 passagerer blev bagefter kørt på hospitalet med mindre skader, men der var ingen alvorligt tilskadekomne ved trafikuheldet.

Dobbeltdækkerbus på linie 250S
Bestyrelsen for Hovedstadens Trafikselskab HT har på et ekstraordinært møde valgt dobbeltdækkerbusser til linien 250S der kører fra Buddinge Station til Kastrup, skriver Politiken.
I alt 19 dobbeltdækkerbusser skal køre på ruten i dag- og aftentimerne, mens busserne om natten skal køre som linie 97N langs Køge Bugt. Dobbeltdækkerne har 70 siddepladser mod 35 i den almindelige HT-bus og 46 i den såkaldte ledbus.
 
Går alt som planlagt er den første dobbeltdækker på gaden inden årets udgang.

Gigant relief-globus på børnebibliotek
En af verdens største serieproducerede globusser kan nu beses på børnebiblioteket i Gladsaxe.
Der findes kun to af slagsen i landet – den anden står på Det Kongelige Bibliotek – og udover størrelsen på godt 80 cm i diameter, så er globussen udført med relieffer, der viser højdeforskelle både til lands og vands.
Denne effekt har, ifølge børnebibliotekarerne, fået adskillige beundrende udbrud med på vejen fra store og små.
 
Den tysk producerede globus koster i udsalgspris godt 18.000 kroner, men de forhandlingsvante biblioteksfolk har sandsynligvis fået prisen ned i et mere menneskeligt leje.

Enkelt nytårssprængt postkasse i Gladsaxe Kommune
I modsætning til tidligere år, har kun en enkelt postkasse med Gladsaxe-residens i år måttet lade livet i nytårets navn. Det er postkassen på adressen Søborg Parkallé, og beboerne i området kan forvente en ny postkasse først en gang i det nye år, oplyser Post Danmark.