Tirsdag den 13. juni


Lukning af værested på Buddingevej kan føre til larm på pensionistcafeer og lokalkontor
Råben og skrigen på lokalkontoret og i pensionistcafeer for ældre.
Det kan blive nogle af konsekvenserne af lukningen af værestedet for narkomaner og alkoholikere, der bor på Buddingevej 203 i Gladsaxe.
I dag kan beboerne nemlig få hjælp i dagligdagen, fordi kommunen to gange om ugen sender to støttepersoner ud på Buddingevej, så beboerne både kan få varm mad og tale med medarbejderne om deres problemer.
 
Men som vi tidligere har omtalt i Nyhedsmagasinet, skal stedet nu lukkes på grund af besparelser. Og så vil beboerne i stedet henvende sig direkte på Søborg Lokalkontor med deres problemer, forudser den faglige leder på pensionsafdelingen, Ole Hansen. Og da de har svært ved at forstå systemet med tidsbestilling, vil de formentlig bare møde op på kontoret, og måske begynde at råbe eller blive sure, når de ikke kan få hjælp med det samme.
 
Lukningen kan indirekte også få betydning for ældre pensionister, der bruger Gladsaxes pensionistcafeer, fordi beboerne på Buddingevej nu vil søge derhen, siger Ole Hansen til Nyhedsmagasinet.

Lovgivning hindrer ikke udsmidning af tilsynsførende
Den kommunale styrelseslov er ingen hindring for at smide Enhedslistens Emilce Nielsen ud som tilsynsførende på plejehjemmet Egegården.
Det mener Kommunernes Landsforenings ekspert på området, Hans Otto Jørgensen.
Han siger til Nyhedsmagasinet, at den tilsynsførende ikke er beskyttet af styrelsesloven, fordi der ikke er nogen bestemmelser om, at det lige skal være en politiker, der udfører hvervet.
 
Anderledes forholder det sig med de stående udvalg som f.eks. økonomiudvalget – her gælder udpegningen for hele perioden fra kommunalvalg til kommunalvalg, hvilket også står i styrelsesloven.
"Der er tilsyneladende tale om et mistillidsforhold mellem personalet på plejehjemmet og den tilsynsførende, og det vil være helt berettiget at skifte vedkommende ud", siger Hans Otto Jørgensen.
 
Sagen er på Gladsaxe byråds dagsorden i morgen med socialudvalgets lakoniske tekst om at erstatte Emilce Nielsen med byrådskollegaen Edvard Nielsen fra Venstre.
Enhedslisten har forgæves forsøgt at få en mere uddybende dagsordentekst med, hvori der bl.a. stilles fem konkrete spørgsmål.
Kernen i spørgsmålene er, hvor vidt en tilsynsførende skal skiftes ud på baggrund af udokumenterede påstande om undergravende virksomhed blandt personale og pårørende. Den virksomhed var jo angiveligt grunden til, at plejehjemmets leder har sagt sin stilling op, og at 13 ledere også har protesteret mod Emilce Nielsen.
 
Sagen behandles på byrådets møde onsdag aften som det sidste af i alt 33 offentlige dagsordenpunkter.
Radio Gladsaxe transmitterer som sædvanlig fra byrådsmødets start kl. 18 og genudsender i øvrigt hele mødet om torsdagen fra kl. 9.30.

Hukommelsestab i Østre Landsret
Afhøringerne i kidnapningssagen fra Gladsaxe fortsætter i Østre Landsret.
En af de tidligere dømte kunne i fredags – for en kort stund - bevæge sig uden for de lukkede mure, og en tur i retten.
Men sagen stod nu ikke meget klarere efter afhøringen.
Han led tilsyneladende af pludseligt hukommelsestab, hvilket fik dommeren til at sige "Nu har du sagt så mange gange, at du ikke kan huske, at jeg ikke mere tror på det".
 
Den mand, der sidste år blev frikendt for medvirken til bortførelsen af den kinesiske pige fra Gladsaxe, er igen tiltalt, fordi der er kommet nye beviser mod ham.
 
Retssagen fortsætter i dag, på torsdag og igen fredag, hvor der efter planen skulle falde en afgørelse.

Røveri mod Netto i Bagsværd.
Lørdag aften blev Netto på Bagsværd Hovedgade udsat for væbnet røveri.
To røvere ventede ved bagindgangen efter lukketid. Da en ansat kom ud, tvang de sig adgang til butikken ved at true med en pistolignende genstand.
Røverne fik udleveret dagens omsætning, og flygtede derefter igen ud af bagindgangen.
Ifølge personalet var røverne ca. 18-23 år, og omkring 180 cm. høje.
 
Kriminalpolitiet i Gladsaxe vil stadig gerne i kontakt med mulige vidner til især flugten fra Netto på Bagsværd Hovedgade.
Politiet kan kontaktes på telefon 39 69 14 48

Støj fra lyn og bro
Én ulykke kommer sjældent alene – og selvom man skulle tro, at et lynnedslag var rigelig ulykke for en lille radiostation, så er Radio Gladsaxes lyttere blevet ramt endnu engang på det allerømmeste punkt – lyden.
For tre uger siden slog et lyn ned tæt ved radioen og satte en del teknisk udstyr ud af drift, hvilket naturligvis siden har givet en del problemer med at få sendesignalet ordentligt ud.
Og sandelig om vi så ikke fik en storebror i fredags – en storebror, der trænger sig ind på det beskedne signal fra den lokale radio.
 
Danmarks og Sveriges radio åbnede nemlig op til weekenden en særlig bro-radiostation på 102,3 megaherz, og dét med en kraft, der skubber al sidestøj på frekvensen hen over Radio Gladsaxes signal.
Det betyder, at flere radiomodtagere har haft problemer med at få det rette signal igennem.
 
Telestyrelsens Støjtjeneste er opmærksomme på problemet og kan også afhjælpe det gratis hos enkelte kunder.
Støjtjenesten kan kontaktes på telefon 35 45 00 45 og er altså villige til at rykke ud til Gladsaxe for at klare større modtageproblemer.