Onsdag den 14. juni


Tilsynsråd blåstempler "Kommuneshopping Aktion" i Gladsaxe
Gladsaxes Kommune handler ikke ulovligt, når de beordrer 6000 offentligt ansatte til at anmelde enhver mistanke om socialt bedrageri.
Det fastslår Tilsynsrådet, efter at have kigget Gladsaxes efterhånden berygtede Kommuneshopping Aktion godt efter i sømmene.
Kommunen kan med andre ord godt kræve af sine ansatte, at de medvirker i den skærpede indsats mod skattesnyd og svindel med offentlige midler, mener Tilsynsrådet.
 
Dén vurdering kommer ikke som nogen overraskelse i Central- og skatteforvaltningen.
"Vi har selvfølgelig undersøgt sagerne til bunds førend vi iværksatte aktionen, og har derfor hele tiden været sikre på, at vi har bevæget os på den rigtige side af loven" siger forvaltningsdirektør Frede Mølgaard til Nyhedsmagasinet.
 
Professor i forvaltningsret, Steen Rønsholdt, mener dog stadig, at det er ulovligt at bede ansatte om oplysninger, som ikke har nogen betydning for deres job, skriver Ekstra Bladet. Eksempelvis opfordrer kommunen pædagoger og lærere til at holde et vågent øje med mistænkelige forhold omkring børnenes forældre.
Men diskussionen om de offentligt ansattes rolle i kommuneshopping aktionen har ikke givet anledning til ændringer i den igangværende indsats i Gladsaxe, siger Frede Mølgaard.
 
Senere på sommeren vil der blive lagt pjecer ud på biblioteket og på rådhuset - og dén kan man bl.a. læse, hvordan man henvender sig til kommunen med en mistanke om socialt bedrageri.

Pædagogstuderende bedre klædt på
Pædagoger skal være bedre klædt på til at møde tosprogede og folk med anden etnisk baggrund.
Gladsaxe Seminarium introducerer til efteråret en helt ny linje, som giver de studerende mulighed for at tilføre den almindelige pædagogiske uddannelse en mere international dimension.
 
Den internationale linje består af to praktikperioder, fortæller lærer Kim Fehmerling.
For det første kommer de studerende til at beskæftige sig med særlige problemstillnger i dele af verden, hvor seminariets studerende får mulighed for at fordybe sig i en anden kultur.
Det andet praktikforløb foregår i Danmark, og er målrettet institutioner med tosprogede børn.
 
Startskuddet til det nye projekt gik somænd allerede i fredags, hvor seminariet afholdt International Dag med foredrag, debat og workshops.

Allergiforebyggelse skal ske i de første levemåneder
Allergi kan forebygges, men man skal i bogstaveligste forstand være hurtigt ude, hvis astma, kløe og andet allergifremkaldt skal undgås, siger sundhedsplejerske i Gladsaxe, Ulla Bjørn Larsen.
I barnets første fire levemåneder bør man derfor holde det væk fra allergifremkaldende effekter som husstøv, pollen, røg og husdyr.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag, hvor sundhedsplejersken fortæller mere om allergiforebyggelse)

Ungdomslege erstatter idrætsnat
Den kuldsejlede Idrætsnat i Gladsaxe bliver erstattet af et gigantisk stævne for 800 unge i 12 til 16 års alderen fra venskabsbyerne.
Det er i hvert fald, hvad idrætsklubbernes organisation i Gladsaxe, FIG, forestiller sig.
 
Det ellers så populære arrangement, Idrætsnatten, bliver ikke til noget i år. Dels fordi Danmarks Idræts Forbund har stoppet den økonomiske hjælp, og dels fordi Folkeoplysningsudvalget gerne ville have sporten til at samarbejde med kulturorganisationerne om ét fællesprojekt.
 
I stedet er FIG så kommet med ideen om at samle venskabsbyernes unge til venskabelig kamp mod Gladsaxes unge.Ideen går under navnet Ungdomslege 2002, med reference til det år, hvor det store idrætsstævne skal løbe af stabelen.

Gladsaxe-musikanter til Østrig
Gladsaxe Musikskoles Steelband krydser i bogstaveligste forstand grænser, når det senere denne måned drager på tur til kommunens østrigske venskabsby Klagenfurt.
Orkestret er nemlig inviteret til at give en række koncerter, både på lokale skoler og offentlige pladser.
 
Derudover skal Gladsaxe-musikanterne også på et besøg på den lokale musikskole i Klagenfurt, ligesom der bliver både tid og mulighed for at gå på oplevelse i den østrigske venskabsby.
Byen er blandt andet kendt for den nærliggende Wörthersee, hvor de musikalske gæster, hvis de har lyst, kan få sig en frisk dukkert i det klare vand.