Fredag den 16. juni


Fængselsdom i bortførelsessag
Fem års fængsel.
Det blev den kontante konsekvens af en 24-årig mands indblanding i bortførelsen af en kinesisk pige fra Gladsaxe for to år siden.
I går blev han i Østre Landsret dømt for deltagelse i planlægningen af bortførelsen, og også for at have bevogtet den kinesiske pige.
I tre døgn var pigen låst inde i en lejlighed i Vanløse efter at være blevet kidnappet på Kildebakkegårds Alle ved aftentide. Formålet var at få løsepenge ud af pigens familie.
 
Den 24-årige blev tidligere frifundet i sagen, fordi der ikke var nogle beviser. Men denne gang brugte anklageren blandt andet telefonsamtaler som bevismateriale, samt det faktum, at manden holdt et par timer fri fra arbejde, samme tid som kidnapningen fandt sted. Derudover pegede én af de medskyldige på ham.
 
Den skyldige fik altså en dom på niveau med Rasmus Trads, nemlig fem år. Derudover skal han også betale en erstatning på 50.000 kr til den kinesiske pige. De andre medskyldige har allerede siddet inde i et par år - de afsoner domme på seks år.
Den skyldige og hans kæreste kunne ikke holde tårerne tilbage, da dommen blev afsagt.

Lægelatin problem for patienter
Lægelige forskere har stadig svært ved at slippe lægelatinen og gøre sproget forståeligt for patienterne.
Det mener medlem af Den Videnskabsetiske Komité i Københavns amt, Anne Thunø fra Bagsværd.
Komiteen skal godkende og garantere for, at den biomedicinske forskning i amtet foregår på en etisk forsvarlig måde.
 
I 1999 behandlede komiteens ni medlemmer 503 sager, hvoraf de fleste handlede om cancer, diabetes, tarmsygdomme og nyresygdomme.
En trediedel handlede om lægemiddelafprøvninger.
Anne Thunø er i øvrigt bekymret for den stigende videnskabelige brug af DNA og genterapi.
 
Anne Thunø er iøvrigt gæst i programmet Den Varme Stol onsdag den 28. juni.

Regnskab for Gladsaxe Kommune
Regnskabet for Gladsaxe Kommune 1999 er udgivet i kommunens årsberetning. Og der er en del flere nuller på end i et almindeligt husholdningsbudget.
Kommunens samlede indtægter var tæt på to milliarder kroner, nemlig 1 milliard ottehundredeog fireoghalvfems, en halv millioner.
Heraf stammer størsteparten af indtægterne fra skatter.
 
Blandt kommunens driftsudgifter er det klart social- og sundhedsvæsenet, der tynger mest. Kommunen brugte nemlig godt en milliard på de poster, mens nummer to på driftsbudgettet – undervising og kultur - kostede 461 millioner kroner.
 
I alt brugte Gladsaxe Kommune lidt mere end 280 millioner kroner på administration. Det vil altså sige at for hver gang kommunen brugte to kroner på kultur og undervisning brugte den mere end en krone på administration.
 

Økonomiske øretæver til AB.
Første halvår af 1999/2000 fik fodboldklubben AB et underskud før skat på knap 8,2 mio. kr.
Det tilsvarende regnskab året før viste et overskud på 14,7 mio. kr.
Baggrunden for at resultatet blev langt bedre sidste år var blandt andet at AB solgte Rene Henriksen til den græsk klub Panathenaikos og Claus Thomsen til den tyske Wolfsburg.
Spillerhandler, der pyntede voldsomt på regnskabet, skriver RB Børsen.

Populære toner omkring Sankt Hans-bålet
Gladsaxe-borgere med hang til uniformer og kendte sange bør måske befinde sig i nærheden af Bagsværd Sø næste fredag.
Her fejres Sankt Hansaften med et timelangt program med underholdning af bl.a. Sjællands Politiorkester og dansktop-aktuelle Keld & Hilda Heick. Og hvorvidt aftenens båltale bliver på versefødder eller måske ligefrem sunget vides endnu ikke, men sikkert er det i hvert fald, at Hilda Heick også er årets båltaler.
 
Og så slår Sjællands Politiorkester tonen an, og Keld & Hilda synger for på Midsommervisen - alt imens heksen sendes afsted til Bloksbjerg.
 
Sankt Hansaften ved Bagsværd Sø rundes af med et stort festfyrværkeri.