Tirsdag den 20. juni


Støtte fjernes fra drabsmands omgivelser
Gladsaxe Kommune fjerner støtten fra det hårdt belastede boligområde, der i weekenden var scene for et knivdrab. En 27-årig mand blev dræbt efter, at han selv havde truet sin banemand med en økse.
Drabet skete på Buddingevej 203 i Gladsaxe, hvortil kommunen blandt andet henviser narkomaner, alkoholikere og sindslidende, der ikke kan få en bolig andre steder.
 
"Der er nogle beboere, som er letantændelige", siger pædagog Ove Fogh, der for øjeblikket er tilknyttet stedet som støtteperson.
I dag kan beboerne to gange om ugen få hjælp fra en række støttepersoner, der også serverer varm mad, men det tilbud skal nu spares væk.
Det mener Ove Fogh er helt forkert. "Man burde geare op frem for at geare ned", mener han.
 
Den 27-årige beboer på Buddingevej 203, der natten til søndag blev drabsmand, er nu varetægtsfængslet.

Skandinavisk Tobakskompagni ny storaktionær i Tivoli
En stor dansk fodboldklub, en excentrisk amerikansk popstjerne og en verdenskendt forlystelsepark. Alle har de været nævnt som mulige nye storaktionærer i Tivoli, efter at Carlsberg har sat sine aktier til salg – men nu er det ganske vist.
43,43% af Tivolis aktier – altså lige godt og vel halvdelen – skifter i denne uge hænder
til Skandinavisk Tobakskompagni, med domicil på Tobaksvej i Søborg, og Augustinus fabrikkerne.
 
De to virksomheder har tilsammen købt aktier for 308 mio. kr., ligesom de har lovet at poste små 200 mio. yderligere i den gamle have, så der også bliver råd til at realisere nye visoner i Tivoli den kommende tid, siger direktør i Skandinavisk Tobakskompagni, Jørgen Tandrup, der i øvrigt forsikrer, at Tivoli ikke vil blive pyntet med tobaksreklamer og store cigaretboder, som følge af "ejerskiftet".
 
På torsdag mødes parterne omkring bordet til såkaldte uddybende samtaler, bl.a. om Tivolis fremtid og videre udvikling – og på fredag ventes den endelige, formelle aftale så at falde på plads.

Kommunal lederkritik
Kun hver fjerde medarbejder i kommunerne synes, deres mellemleder er en dygtig personaleleder. Og to ud af tre kommunalt ansatte mener, at mellemlederne er for dårlige til at udnytte medarbejdernes kompetencer.
Det fremgår af en ny undersøgelse fra Kommunernes Landsforening, der omtales i Det Kommunale Kartels blad På Tværs.
 
I undersøgelsen kritiseres lederne for ikke at sørge for spændende arbejdsopgaver, for ikke at sætte pris på medarbejdernes indsats, for ikke at opstille forventninger til de ansatte og for ikke at udvikle medarbejderne fagligt og personligt. Desuden mener medarbejderne, at lederne er for dårlige til at give feedback.
 
Undersøgelsen viser, at heller ikke mellemlederne er tilfredse med deres rolle. Kun halvdelen synes, de har tilstrækkelig stor kompetence til at træffe beslutninger, og hver anden mener ikke, at deres ledelsesfunktion er defineret klart. Mange mellemledere føler, at de er ved at drukne i administration.

Smykketyveri i Bagsværd
Der blev stjålet fingerringe for cirka 140.000 kroner, da to tyve i går formiddags gik i aktion i en smykkeforretning på Bagsværd Hovedgade.
Den ene tyv gik ind i butikken og bad om at se på en ring. Ekspedienten tog den bakke ringe frem, som han bad om at se, men da hun et øjeblik vendte ryggen til, stak han af med bakken med alle 35 ringe på.
Uden for holdt den anden tyv klar med en knallert, som de begge kørte væk på.
Ifølge politiet drejer tyveriet sig om ringe i hvidguld, rødguld samt brillantringe, skriver Ritzau.
 
Begge gerningsmænd beskrives som 20-25 år gamle og 165 cm høje. Den ene beskrives desuden som solbrun, med en beige strikket hue og en grå sweater på. Den anden tyv på knallerten var rødmosset og med kort lyst hår. Han bar en enten hvid eller blålig vindjakke.

Skrot-stop på camping p-plads
Gamle, kasserede campingvogne og trailere hører ikke hjemme på campingparkeringspladsen ved Høje Gladsaxe.
For at undgå at pladsen bliver brugt som losseplads for storskrald på hjul, bliver der til august og september opsat bomme på afgrænset område af pladsen – og fremover bliver det altså ikke muligt at køre ind på pladsen uden nøgle til bommen.
Samtidig bliver der udarbejdet nye regler for brug af campingparkeringspladsen i Høje Gladsaxe, ligesom der vil være betingelser for at få udleveret den adgangsgivende nøgle.