Mandag den 26. juni


Schrøder fastholder støtte til Buddingevej 203
Der skal holdes ekstra øje med beboerne på Buddingevej 203, og de skal have særlig støtte.
Det fastslår socialudvalgsformand Erling Schrøder.
Hvad enten hjælpen kommer fra Gladsaxe øst, vest, nord eller månen, så skal der være tilsyn med de mennesker, der jo har nogle meget store problemer.
I fredagens udgave af Nyhedsmagasinet sagde lederen af foranstaltningerne for misbrugere og sindslidende i Gladsaxe, Hanne Madsen, ellers, at kommunens eneste særlige støttetilbud til beboerne på Buddingevej 203 i fremtiden bliver en plads på en venteliste.
 
Ifølge Hanne Madsen bliver det konsekvensen af, at socialudvalget nu har besluttet at nedlægge den særlige støttefunktion på Buddingevej 203, der huser narkomaner, alkoholikere og sindslidende med misbrugsproblemer. Det er nemlig kun institutionen Kagsåhuset, der sender støttepersoner ud til misbrugere, og her er der ikke flere pladser til individuel støtte.
 
I en tidligere udgave af Nyhedsmagasinet, sagde Erling Schrøder, at Brohuset skulle løfte opgaven med individuel støtte til beboerne på Buddingevej 203. Men Brohuset tager sig kun af sindslidende uden store misbrugsproblemer. Og her er der i øvrigt også booket helt op på støttepladserne.
Alligevel fastslår Erling Schrøder altså, at beboerne på Buddingevej 203 skal have hjælp:"Socialudvalgets indstilling er helt klar. Der skal føres tilsyn", siger han.
På spørgsmålet om, der vil blive tilført flere ressourcer, svarer Erling Schrøder: "Hvis Hanne Madsen har problemer, må hun henvende sig til socialdirektøren. De støttepersoner, der kom fast på Buddingevej, kom et par gange om ugen. De boede der ikke 24 timer i døgnet, så den aflastning, der nu skal ske, kan ikke vælte det eksisterende system", siger han til Nyhedsmagasinet.
 
Støttefunktionen på Buddingevej 203 svarer til en fuldtidsstilling, men af sikkerhedsmæssige årsager tog to støttepersoner altid sammen derud.

Dansk Folkeparti er imod affaldsforsøg
Gladsaxe Kommune vil genindføre en form for slavearbejde.
Så langt går Dansk Folkepartis Klaus Kjær i sin fortolkning af et nyt forsøg med affaldssortering, som teknik- og miljøudvalget frivilligt vil lade Gladsaxe Kommune deltage i.
Forsøget går ud på, at op til 1500 gladsaxefamilier skal fordele skraldet, så kartoffelskræller, gammelt brød, salatrester og andet organisk affald – altså affald, der kan rådne – kommer i én pose, og resten ryger i en anden.
Bagefter skal der så eksperimenteres med bioforgasning af affaldet.
 
"Det er rent hoveriarbejde for kommunen", siger Klaus Kjær og henviser dermed til det arbejde, fæstebønder tidligere udførte gratis for herremanden. Derudover er han modstander af at bruge penge på forsøget, som han mener er meningsløst, fordi affaldet efter hans opfattelse brænder fint i Vestforbrændingen.
 
Selv om både Dansk Folkeparti, Venstre og De Konservative stemte imod deltagelsen i forsøget, var der flertal for, at Gladsaxe går med i affaldstesten.
 
I forvaltningens oplæg, skulle der deltage omkring 1500 husstande, men da det kræver ekstra arbejde svarende til en fuldtidsstilling i et halvt år, er det ikke sikkert, der bliver så mange deltagere. Det kommer an på, om der bliver sat penge af til det under budgetforhandlingerne.

Falck på gaden igen
I lørdags blev der igen givet grønt lys til de blå blink.
Efter flere ugers strejke gik falckredderne igen på arbejde.
Med overvældende flertal blev den nye overenstkomst stemt hjem. Overenstkomsten betyder blandt andet, at der skal laves et nyt, mere individuelt aflønningssystem.
 
Det er ikke muligt at få det lokale afstemningsresultat for Gladsaxe, men Jørgen Fischer, der var vagthavende på strejkens sidste dag, melder om en god stemning.
"Falckredderne er glade for at kunne komme i gang igen og passe deres arbejde", siger han.
 
På landsplan stemte 2717 reddere ja til overenstkomsten. 840 stemte nej.

Naboer skal orienteres om høj antenne
Mobiltelefoner generer ikke kun, når de pludselig ringer i biografens mørke.
De kan faktisk også genere, hvis den antenne, der sender signalerne af sted, rager så højt op, at det forstyrrer andre menneskers udsyn.
Derfor skal naboerne til Mobilix på Elledalen 2 i Gladsaxe nu høres, fordi Mobilix har søgt om dispensation til at lade mobilantennen rage højere op end den må efter reglerne.
 
En antenne må højst rage 5,5 meter op over tagryggen, men Mobilix har placeret deres antenne oven på en skorsten, der i forvejen er omkring fem meter høj. Derfor rager antennen faktisk godt ni meter op over tagryggen, og det er altså for meget.
 
Når naboerne er blevet orienteret, tager Teknik- og miljøudvalget stilling til, om Mobilix kan få dispensation, eller de skal rive den ned.

Øl, folkedans og hornmusik - Gladsaxe-dage i venskabsby
Gladsaxes ungarnske venskabsby Veszprém fester i disse uger til den helt store guldmedalje. Byen har jubilæum – og Gladsaxe er inviteret med til festen.
Dagene fra den 30. juni til 3. juli er erklæret for officielle Gladsaxe-dage, og på fredag rejser en stor delegation til Ungarn for at tage del i arangementet.
Bl.a. skal et håndboldhold fra Gladsaxe/HG deltage i en international håndbold-turnering, ligesom Den Grønne Guide, Jesper Bjerring Larsen arrangerer udstilling om det lokale miljøarbejde i Gladsaxe.
Musikskolens blæseorkester og Folkedanserforeningen for Gladsaxe og omegn træder op med dans og musik, og der vil blive vist videofilm om Gladsaxe Kommune.
 
Derudover bliver Gladsaxe-dagene i Veszprém også brugt til at promovere andre dele af den danske kultur, f.eks. bliver der lidt til ganen når Tuborg arrangerer øl-smagning og der uddeles opskrifter på bl.a. frikadeller, medisterpølse og brun sovs – kort sagt, typiske danske madretter.
 
Endelig bliver ungarerne også inviteret en tur i biografen. I samarbejde med Det Danske Filminstitut, har Gladsaxe skaffet tre af de største filmsucceser i nyere tid – "Den Eneste Ene", "Festen", og Bille Augusts prisbelønnede filmatisering af "Pelle Erobreren".