Onsdag den 28. juni


Busserne kører igen
De gule HT-busser fra Linjebus i Gladsaxe kører igen.
Efter to dage med parkerede busser som følge af en overenstkomststrid arbejdsnedlæggelse, har chaufførerne nu besluttet igen at køre ud af garagerne.
 
Baggrunden for arbejdsnedlæggelsen er en strid om vagtplanen.
Der er nu indledt forhandlinger mellem chaufførerne og Linjebus franske ledelse.

Snyd med rejser
Klaus Kjær, medlem af Gladsaxe byråd og folketinget for Dansk Folkeparti, er blevet afsløret i fusk med bonuspointene fra flyselskabet SAS.
For hver rejse opspares et antal point, der med tiden enten kan give gratis billeje eller nye gratis rejser.
Ifølge folketingets rejseregler, så skal bonuspointene tilfalde folketingets eget rejsekontor med henblik på besparelser.
 
Ekstra Bladet fortalte i går, at Klaus Kjær har været på i hvert fald én gratis privat rejse med sin hustru – en rejse financieret af bonuspointene optjent ved rejser i det offentliges tjeneste.
Til Ekstra Bladet forklarer Klaus Kjær, at hovedparten af de bonuspoint, han rejser privat og gratis for, er optjent ved rejser for Gladsaxe byråd.
 
I Gladsaxe burde gælde en tilsvarende ordning som den i folketinget, men ordningen har været ude af drift det sidste års tid efter et rejsebureauskift.
"Vi har en administrativ beslutning, om at bonuspoint skal tilfalde kommunen og ikke embedsfolk eller politikere, men sådan har det desværre ikke virket det seneste års tid", siger vicekommunaldirektør i Gladsaxe Kommune Hans H. Jensen til Nyhedsmagasinet.
"Jeg er ikke klar over, om politikerne har kendt til reglen, men nu arbejder vi på at få det system op at køre igen og lave en direkte aftale med SAS", siger Hans H. Jensen.
 
Det har ikke været muligt at komme i kontakt med Klaus Kjær for en kommentar – han er på rejse, denne gang til Europarådet i Strasbourg.

Gladsaxe ret nedlægges måske
Retten i Gladsaxe risikerer at blive nedlagt og domshandlinger, tinglysninger og andre retsopgaver flyttet til Ballerup.
Politikommissionen under justitsministeriet har i hvert fald foreslået, at Gladsaxe, Ballerup og Gentofte retskredse lægges sammen i én retskreds med hovedsted i Ballerup.
Gladsaxes borgmester Ole Andersen syntes, at det er et underligt forslag. Han siger til Nyhedsmagasinet, at en lukning vil betyde en forringelse for dem, der har brug for rettens ydelser, herunder også tinglysninger.
Ole Andersen vil give udtryk for sin undren i et brev til KL, Kommunernes Landsforening, der har et medlem siddende i den forslagsstillende kommission.
 
Heller ikke dommer Bryhl, der er leder af Gladsaxe ret, finder ideen hensigtsmæssig.
"Sammenlægningen er for så vidt en god ting, men den fysiske placering er det ikke. Gladsaxe ligger midt mellem retskredsene, og desuden bliver Gladsaxe politikreds opretholdt, så den naturlige placering er altså af flere årsager bedst i Gladsaxe", siger altså dommer Bryhl.
 
Politikommissionen, der består af politifolk, dommere og bl.a. folk fra KL og amtsrådsforeningen, har siden 1998 arbejdet med rets- og politikredsinddeling, og med politiets virksomhed og magtbeføjelser som helhed.
 
Kommissionens arbejde ventes færdigt inden udgangen af 2001.

Ny ledelse til socialforvaltning
Hanne Sørensen, fungerende vicesocialdirektør i Gladsaxe Kommunes socialforvaltning, bliver formentlig snart formelt udnævnt som næstkommanderende.
Den tidligere ledelse blev fyret tidligere på året efter en kraftig konsulentkritik.
 
Hanne Sørensen var kontorchef i den gamle administrationsafdeling i socialforvaltningen og kender som sådan systemet indefra.
Dermed bliver hun formentlig også en god støtte for Jane Torpegaard, der tiltrådte som ny direktør 1. juni.