Torsdag den 8. juni


Kidnapningssag fra Gladsaxe genoptages
Østre Landsret genoptager i dag sagen om kidnapningen af en kinesisk restauratørdatter i Gladsaxe i 1998.
I marts sidste år blev syv mænd af vidt forskellig etnisk afstamning idømt fra to til syv års fængsel for at have kidnappet og frihedsberøvet den kinesiske kvinde i tre døgn.
En ottende tiltalt mand af tyrkisk afstamning blev dengang løsladt af retten på grund af mangel på bevis, men nye oplysninger har fået statsadvokaturen til at genoptage sagen mod den nu 24-årige tyrker, her mere end to år efter den dramatiske kidnapning.
 
Den 18. april 1998 blev den kinesiske kvinde sent om aftenen tvunget ind i sin egen bil ud for bopælen på Kildebakkegårds Allé og med tape for munden kørt til en lejlighed i Vanløse.
Her blev hun holdt indespærret i tre døgn, det meste af tiden lænket til en seng.
 
Ifølge oplysninger til Radio Gladsaxe har en af de dømte senere fortalt, at den løsladte var med til den fuldbyrdede kidnapning, hvilket understøttes af senere nærundersøgelser af telefonaflytninger mellem sagens personer.

Ny planstrategi for Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Byråd er klar til at sætte det rigtig lange lys på.
Der skal nemlig laves en ny kommuneplan, Kommuneplan 2001, der er en overordnet målsætning for Gladsaxes udvikling. Det er også meningen, at borgerne skal tænke tanker og blande sig i den langsigtede debat.
I første omgang har politikerne lavet et forslag til ændringer i Kommuneplan 97.
Der er to hovedemner, nemlig kvalitet i bymiljøet og erhvervskvarterernes udviklingsmuligheder.
 
Afsnittet om kvalitet i bymiljøet handler blandt andet om, hvordan Gladsaxe kan blive en smukkere og mere levende by at leve og arbejde i. Det skal for eksempel ske ved, at der fremover skal stilles strengere kvalitetskrav til nybyggeri og bygningsændringer.
Afsnittet om erhvervskvarterernes udviklingsmuligheder går blandt andet på, at der skal skabes muligheder for højteknologiske virksomheder og kontor- og servicevirksomheder i byens tre store erhvervskvarterer.
 
Forslaget til den nye kommuneplan bliver fremlagt til offentlig debat i perioden fra den 8. august til den 3. oktober 2000, og i den periode bliver byens borgere opfordret til at komme med skriftlige forslag og ideer. Så der er altså lagt op til en langvarig debat, som vi sikkert kommer til at høre mere til.

Musical om Grevinden af Bagsværd
Aldershvile Slotsruin danner i disse dage kulisse til en splinterny musical, frit efter historien om Grevinden af Bagsværd.
Det er eleverne fra Bagsværd Friskole der står bag. 150 entusiastiske børn og unge, fordelt på alle klassetrin, har de sidste 14 dage arbejdet intenst for at blive færdige til gårsdagens premiere.
Musicalen er samtidig afslutningen på dette skoleår.
I aften torsdag spiller Bagsværd Friskole for sidste gang på den udendørs scene i Aldershvile Slotsruin.