Mandag den 1. maj


Lærerforening: Ny aftale om arbejdstid tilfredsstillende nok!
Efter flere måneders lange forhandlinger blev der i sidste uge indgået aftale mellem Gladsaxe Lærerforening og Gladsaxe Kommune om lærernes nye arbejdstid for det kommende skoleår.
Da parterne sidst mødtes, trak lærerne sig fra forhandlingerne, fordi de to parter var for langt fra hinanden i spørgsmålet om lærernes pausetid. Men nu er man nået til enighed, også om dét spørgsmål, og formanden for Gladsaxe Lærerforening, Henrik Poulsen siger til Nyhedsmagasinet, at den nye aftale er "tilfredsstillende nok" og at lærerne med aftalen har forsøgt at få det bedst mulige ud af de nye rammer.
 
Også formanden for Børne- & undervisningsudvalget, Karin Søjberg Holst, siger til Nyhedsmagasinet, at hun er godt tilfreds med den nye arbejdstidsaftale, som nu skal udmøntes i praksis.
Det sker ude på de enkelte skoler, hvor skoleleder og tillidsrepræsentant nu for alvor skal i gang med forhandle de endelige afgørelser på plads.

Utilfredshed med invalideregel
Beboerformanden i Høje Gladsaxe, John Brown Althoff-Andersen er godt utilfreds med en ændring på invalideområdet.
Tidligere betalte Gladsaxe Kommune, når handicappede skulle have en parkeringsplads med skilt til deres invalidebil - nu er det op til det enkelte boligselskab i det boligkvarter, hvor den invalide bor.
 
Vi følger op på sagen i løbet af ugen, og prøver at få en kommentar fra socialforvaltningen.

Vand i brandstation
Gladsaxe brandstation skal nu renoveres for godt 1 mio. kroner.
Pengene rækker til udskiftning af vinduer, reparation af et defekt afløbssystem og isolering af loftet. Desuden skal selve betonkonstruktionen undersøges nærmere og det kan betyde en yderligere udgift, hvis de konstruktioner er i ringe forfatning.
Det er der noget, der tyder på, for foreløbige undersøgelser viser fugtgennemtrængning i betonen og rustangreb på armeringsjern flere steder.

Novo tjener på valuta
Og så kan vi kort fortælle en god nyhed for Novo Nordisk.
Ændringer i valutakurserne har været en økonomisk fordel for koncernen, der i år kan forvente en gevinst på 900 millioner kroner på den primære drift, ene og alene fordi kurserne har svinget til koncernens fordel.

Sundhedsplejen tilbage i Radio Gladsaxe
Fra på onsdag vender et populært indslag tilbage i Nyhedsmagasinet.
Sundhedsplejen sidder igen parat i studiet til at svare på spørgsmål relateret til de 0 – 18 årige.
Og i modsætning til tidligere, bliver det denne gang også muligt for lytterne at stille spørgsmål.
Hvornår skal barnet stoppe med at gå med ble? Og hvad stiller man op med en teenager med nervøs spisevægring?
 
Kun fantasien sætter grænser, og hvis man har spørgsmål til sundhedsplejen, kan man sende dem til adressen Radio Gladsaxe, Kildebakken 22, 2860 Søborg, eller via internettet, på e-mail adressen radio@gladsaxe.dk.
Endelig er der også mulighed for at ringe til redaktionen, på telefonnummer 39 56 06 88.