Onsdag den 10. maj


Mange undskyldninger for manglende naboorientering
Borgmesteren undskyldte. Formanden for teknik- og miljøudvalget beklagede. Lederen af teknik- og miljøforvaltningen undskyldte.
Det var de bøjede hoveders aften, da sagen om udvidelsen af Planteskolen Aldershvile mandag aften kom op på grundejerforeningernes årlige møde med borgmesteren.
Planteskolen har nemlig fået lov til at bygge et højt glasdrivhus uden at naboerne blev hørt på en naboorientering, og det blev som sagt beklaget fra alle sider.
 
Alligevel var formanden for grundejerforeningen Nybro Vænge, Dorrit Saitz langt fra tilfreds. Hun mener ikke, det værste var, at kommunen glemte naboorienteringen. Hun mener, det værste er, at kommunen stadig mener, det var i orden at tillade byggeriet uden at ændre i lokalplanen.

Rådhus slap nådigt fra virusangreb
Kun to af de mange hundrede pc’ere med internetopkobling på Gladsaxe rådhus er blevet ramt af den seneste uges verdensomspændende I love you-virus.
Den ene nåede ikke at komme rigtig i gang med sygdommen, der sletter både lyd- og billedfiler. Medarbejderen, der fik e-mail’en med det ellers så lovende navn, henvendte sig nemlig til IT-afdelingen, der fik drejet halsen om på den irriterende virus.
 
Værre gik det den nysgerrige medarbejder, der måtte se, hvem I love you-brevet var kommet fra. Det kunne jo være ham den flotte henne fra hjørnekontoret.
Det skulle hun imidlertid ikke have gjort, for ved åbningen af brevet startede inficeringen af hele maskinen.
En tur på IT-folkenes operationsbord fik dog gjort kål på den ondartede virus og alle maskiner fungerer optimalt i dag.
 
Men kyndige udi it-branchen opfordrer stærkt til kun at åbne elektronisk post fra afsendere, de på forhånd kender.

Pris til fårelaug
Organisationerne bag den grønne guide i Gladsaxe har netop indstiftet og uddelt en ny miljøpris, der består af en bronzestatuette forestillende en spire.
Første prismodtager blev Værebro Fårelaug, der mestendels består af familier i Værebro Park-bebyggelsen, der er gået sammen om et mindre fårehold i Smør- og Fedtmosen.
 
Der er tale om et langsigtet projekt, hvor naturen bliver plejet på en bæredygtig måde, samtidig med, at beboere i et socialt boligområde samarbejder på tværs af alder, køn og baggrund.

Gladsaxe vil kæmpe for København som miljøhovedstad i Europa
Gladsaxe melder sig nu ind i Foreningen for København som Europas Miljøhovedstad.
Formålet med foreningen er at få Øresundsregionens miljøprofil underbygget og markedsført.
Ifølge formanden for teknik- og miljøforvaltningen, Jørgen Sterner, er medlemskabet en fordel for Gladsaxe, fordi Gladsaxe er en foregangskommune på miljøområdet og derfor nu kan blive kendt både nationalt og internationalt. Ulempen er til gengæld at kommunen må bruge ressource på blandt andet at præsentere aktiviteter i kommunens institutioner og administration.
 
Medlemskabet blev i mandags vedtaget af økonomiudvalget, men Venstre og Dansk Folkeparti stemte i mod.

Fra pigegarde til plejehjem
Der skal diskuteres anlægsbevillinger for langt over 100 mio. kroner, når de 25 politikere i Gladsaxe byråd i aften tørner sammen i majmødet.
112 mio. er til bygning af omsorgscentret Rosenlund i Mørkhøj, mens der skal bruges mindre beløb til renovering af rådhusets vinduer og en større renovering af brandstationen.
 
Et andet større debatemne er lokalplan nr. 125, der dækker området omkring Gladsaxe Trafikplads. Planen går ud på at ændre det traditionelle industriområde til et moderne grønt erhvervsområde med kontor- og servicevirksomheder.
 
Blandt de 18 dagsordenpunkter er også en sag fra tilsynsrådet – denne gang om tilskud til Pigegarden. Det er formentlig sidste gang, den sag kommer for byrådet, inden der bliver lukket og slukket for den føljeton.
 
Radio Gladsaxe transmitterer som sædvanlig direkte fra mødets start kl. 18 og genudsender mødet i sin helhed i morgen formiddag fra kl. 9.30.