Mandag den 15. maj


Skolebestyrelser vil have flere penge til indvendig bygningsvedligeholdelse
Beskidte, nedslidte og alt for små.
Skolebestyrelserne i Gladsaxe har nu afleveret deres udtalelelser til det kommende budget, og karakteristisk for samtlige udtalelser er utilfredsheden med skolebygningernes tilstand.
Og til trods for, at kommunen med Caretaker-rapporten har taget fat på genopretningen af skolebygningerne, så er problemet efterhånden temmelig akut på flere af skolerne. Det er nemlig den ydre vedligeholdelse der prioriteres - og dét på bekostning af den indre vedligeholdelse.
 
På Bagsværd Skole er flere af lokalerne yderst nedslidte, og fysiklokalet beskrives i udtalelsen med ét ord: katastrofalt!.
Og på Værebro Skole mærker de den manglende vedligeholdelse både udvendigt og indvendigt. Regnen siver ned gennem tagene og slår igennem murværket, og dét giver mærkbare fugtgener. Og når det engang bliver efterår og temperaturerne daler, så bør eleverne måske huske varm trøje og vanter - Værebro Skoles varme- og ventilationssystem er kun delvist renoveret, hvilket betyder at varmen forsvinder flere steder.
 
I takt med den fortsatte stigning i antallet af elever, så stiger behovet for nye lokaler også – de fleste skoler har simpelthen ikke plads til de mange børn, medmindre der udbygges.
Dérudover, har flere skoler modtaget klager fra forældre, elever og lærere om den nuværende rengøringsstandard. F.eks. bliver gangarealerne på Egegård Skole i dag kun vasket 2 gange om ugen imod 5 gange tidligere. Skolerne appelerer derfor til, at der i budgettet sættes flere penge af til
rengøring, så den tidligere standard kan nås.
 
Endelig er det værd at bemærke, at samtlige skoler i deres budgetudtalelse udviser stor utilfredshed med de nye besparelser på folkeskoleområdet, som de er enige om, vil betyde forringelser i folkeskolen.

Bortført dreng fundet i Singapore
Den 6-årige John Thorsen, der i sidste måned blev bortført fra sin bopæl på Bakkedraget i Søborg, er nu fundet i Singapore.
Det er drengens biologiske mor der har bortført ham, men selvom Gladsaxe Politi af flere veje forsøgte at forhindre hende i at tage drengen med ud af landet, lykkedes det alligevel den 34-årige mor at få ham med til Singapore. Her har hun nu lagt sag an mod drengens far, med et formål at vinde forældremyndigheden tilbage.
 
Da parret blev skilt i 1998 var det den 49-årige far der, efter en længere retssag, fik forældremyndigheden. Og han er nu besluttet på igen at tage rejsen fra Søborg til Singapore for at få sin søn tilbage.
 
Gladsaxe Politi kan ikke gøre mere i sagen, der nu ligger i hænderne på myndighederne i Singapore.

Frit lejde aktion var ulovlig
I dag er det præcis to måneder siden den intensive indsats imod socialt bedrageri og skattesvindel gik i gang – den såkaldte "kommuneshopping aktion". Déngang planlagde kommunen, at tilbyde en måneds frit lejde, og dermed give Gladsaxe-borgerne en chance for at få bragt papirerne iorden, inden aktionen for alvor gik i gang.
Men, frit lejde-aktionen i Gladsaxe blev afblæst i 11.time. Og dét var måske ikke helt så dumt.
 
I Rødovre Kommune gennemførte man nemlig en sådan aktion – men det er ulovligt, siger Tilsynsrådet. Kommunen skal altid kræve ulovlige ydelser tilbagebetalt.
 
Tilsynsrådet vil dog ikke gøre mere ved sagen, da Rødovre Kommune ikke kan bevise noget ulovligt i forbindelse med de 34 henvendelser kommunen fik i perioden under frit lejde-aktionen.

Gladsaxe Kommune fortæller om post
Gladsaxeborgere får mere information om deres lokalsamfund.
Kommunen har nemlig netop givet journalister og særligt interesserede borgere et nyt redskab til at følge med i kommunens liv.
Det drejer sig om de såkaldte åbne postlister, hvor man nu kan læse, hvilken post kommunen har modtaget. På den måde kan journalister få tip om spændende sager, som de kan grave frem og fortælle til borgerne.
 
Der er dog en masse undtagelser fra postlisten, så følsomme personsager eksempelvis ikke blive lagt ud.

Ny skoleinspektør på Buddinge
Når børnene på Buddinge skole sætter sig på stolene efter sommerferien, så bliver det med en ny skoleinspektør ved det pædagogiske ror.
Vagn Jacobsen bliver fra 1. august afløst af en mand i hans bedste alder, den 44-årige Søren Teglskov fra Himmerland.
 
Søren Teglskov er læreruddannet fra Marselisborg seminarium, men har siden 1992 været ansat ved skolevæsenet i Greve, hvor han har været stærkt involveret i det pædagogiske udviklingsarbejde.

Ja og nej til skilte
Tre såkaldte galgeskilte på hjørnet af Gladsaxe Møllevej og Columbusvej får nu lov til at blive stående trods påbud om det modsatte fra Gladsaxe kommune.
Til gengæld skal to store skilte, billboards som de kaldes, på husvæggen samme sted fjernes.
Det har Naturklagenævnet netop afgjort i en kendelse efter en klage fra husets ejer.
 
De store billboards kan nævnet ikke blande sig i, hedder det, fordi der er tale om en skønsmæssig afgørelse.
Omvendt har skiltegalgerne været på stedet i mere end 20 år og anses derfor som lovligt eksisterende allerede ved lokalplanens ikrafttræden, siger altså Naturklagenævnet.