Tirsdag den 16. maj


Skolebestyrelser sender åbent brev til byrådet
Færre undervisningstimer, elever der sendes hjem på grund af mangel på vikarer, og aflysning af lejrskoler.
De vedtagne besparelser for folkeskolen i Gladsaxe sætter skolerne i en uholdbar situation, mener de i skolebestyrelsen på Søndergård og Stengård Skole. Derfor har de nu i fællesskab og efter nøje drøftelser skrevet et åbent brev til byrådet samt formanden for Børne- & Undervisningsudvalget, Karin Søjberg Holst.
 
I det officielle brev gør de to skolebestyrelsesformænd bl.a. opmærksom på den ulige fordeling af ressourcer til skolerne, de mener ligger i det nye budget, og de konsekvenser, besparelserne ser ud til at få på Søndergård og Stengård Skole.
 
De nye besparelser på folkeskoleområdet skal stå sin prøve allerede om ganske få måneder, når det nye skoleår starter.

Bager bidt i armen og albue i ansigtet på politimand
Varmen har sat sine spor på de natlige, mere lyssky, begivenheder.
Gladsaxe politi måtte nemlig trække stavene natten til søndag for at få skilt stridende parter ved en fest i selskabslokalerne i Værebro Park.
En patrulje blev tilkaldt ved 0.30-tiden for at få dæmpet gemytterne.
Det lykkedes langt fra og i stedet fik den ene politimand et slag i ansigtet med en albue og blev derefter skubbet væk med en arm mod halsen.
Så måtte stavene frem, hvilket fik uromagerne til at blive så fromme, at den 29-årige, der havde slået politimanden, kunne anholdes.
Han vil nu blive sigtet for vold mod tjenestemand i funktion.
 
Natten før hoppede tre unge i tyverne ind i gården hos bageren på Klausdalsbrovej og huggede en ramme chokolademælk.
Det opdagede bagermesteren og hans svende, og de fik omringet og fanget et par af mælketyvene.
Den ene satte sig til modværge ved bl.a. at bide en af bagersvendene i armen.
Alligevel lykkedes det de raske bagerfolk at tilbageholde tyvene til politiet ankom og fik anholdt de tre.
 
Om hændelsen får bageren til at udvide repertoiret til ikke blot at indeholde bagerens dårlige øje, men også hans dårlige arm, vides endnu ikke

Mere farligt affald
Medicinalvirksomhederne Novo Nordisk i Bagsværd og Ferrosan i Søborg udvidede sidste år produktionen så meget, at mængden af farligt affald som følge af produktionen steg med 930 ton i forhold til året før.
Det fremgår af en detaljeret undersøgelse over farligt affald fra virksomheder i Gladsaxe.
 
Farve- og lakindustriens affaldsmængde steg med 280 ton, primært på grund af fejlproduktioner i forbindelse med et nyt produktionsanlæg.
Det er 280.000 én-liters bøtter maling, der dér er smidt ud.
 
Sammen med andre industrivirksomheder indenfor fx jern og metal, kemisk og grafisk industri, blev der sidste år afleveret 4.276 ton farligt affald, hvoraf langt det meste havner hos Kommunekemi til afbrænding eller opbevaring til evig tid.

Dansk honning må være delvis udenlandsk
Det er dansk, det er fra udlandet.
Det kan være parolen, når man sætter tænderne i en honningmad fra en krukke, hvor der står dansk honning.
Det er nemlig lovligt, at kalde honningen dansk, selv om halvdelen er fra udlandet, fortæller biavler Søren Duun fra Gladsaxe.

Udvalg til Sverige
Svensk pølseret bliver måske menuen, når Børne- og Undervisningsudvalget spiser til aften på onsdag, for da er de nemlig draget til Sverige på studietur.
Turen går til Gladsaxes venskabsby Solna, og formålet er blandt andet at besøge en række forskelligartede skoler og høre om mål og krav for det pædagogiske arbejde i daginstitutioner og skoler.
Udvalget er væk fra den 17. – 19. maj.