Tirsdag den 2. maj


6-årig dreng borført
En 6-årig dreng fra Søborg blev torsdag eftermiddag bortført fra sin bopæl på Bakkedraget 10.
Drengen var ude at lege, da et vidne så en asiatisk udseende kvinde tage ham med hen til en hvid bil med en europæisk udseende mand som chauffør. Bilen var angiveligt tysk, og nummerpladen startede muligvis med SG.
 
Drengens mor er asiat, men John Charan Thorsen, som drengen hedder, har siden 1999 boet i Søborg med sin far, der fik tilkendt forældremyndigheden ved en domstol i Singapore sidste sommer. Og kriminalpolitiet i Gladsaxe kan derfor ikke udelukke, at det er drengens biologiske mor der står bag bortførelsen, bistået af en ukendt europæisk mørkhåret mand på ca. 30 år.
 
Den 6-årige John Charan Thorsen taler flydende dansk med accent og flydende engelsk, og han beskrives som: dansk/asiatisk af udseende, 123 cm. høj, lettere mørkglødet med brune øjne, mørk hår og almindelig af bygning. Da han blev bortført var han iført en koksgrå trøje med høj hals og lynlås i halsen, lysegrå t-shirt med logoet STAR trykt på brystet, sorte posede cowboybukser, mørkegrønne strømper og sorte sportssko med velcrolukning.
 
Kriminalpolitiet i Gladsaxe er interesseret i enhver form for henvendelse der kan være med til at finde drengen, og enhver henvendelse fra eventuelle vidner der har set personer sammen med drengen eller overværet bortførelsen, der altså fandt sted torsdag den 27. april i tidsrummet 17.20 - 17.30 på adressen Bakkedraget 10.
Og kriminalpolitiet kan kontaktes på telefon 39 69 14 48.

Graffitti-klager hjalp
En sag om fjernelse af graffitti fra to bygninger i Høje Gladsaxe, beviser, at det nytter at klage.
Gennem et halvt år har flere beboere i området klaget over henholdsvis amtets tilsyn og vedligeholdelse af Ordblindeinstituttet, og NESA´s vedligeholdelse af transformatorstationen på hjørnet af Gladsaxevej og Høje Gladsaxevej.
 
Begge bygninger er blevet et yndet mål for graffittimalere, og specielt transformatorstationen har i lang tid været overmalet med graffitti.
Men NESA mener ikke, at graffittien påvirker leveringssikkerheden, så selvom de lokale beboere gentagne gange, og i en periode over godt et halvt år, har henvendt sig for at få graffittien fjernet, er der ikke sket det fjerneste i sagen.
Indtil for en uge siden, hvor NESA vendte tilbage, med løftet om - forsøgvis - at rense bygningen for graffitti. "Vi kan så kun håbe på, at det ikke gentager sig" skriver NESA i sit svar til beboerne.
 
Amtet derimod har endnu ikke reageret på beboernes henvendelser omkring Ordblindeinstituttet, der således stadig står med graffitti-malede facader.

Hver anden erhvervsgrund forurenet
Over halvdelen af de 26 erhvervsgrunde i Gladsaxe Erhvervskvarter, som miljøkontoret har undersøgt i forbindelse med projektet Fremme af oprydningsindsatsen i Gladsaxe Erhvervskvarter, er forurenede.
Men kommunen kan ikke tvinge alle grundejerne til at fjerne den forurenede jord, fortæller kemiingeniør Leni Schärfe.
 
I enkelte, grelle tilfælde kan kommunen udstede påbud, fordi grundvandet er i fare, men i de fleste tilfælde bliver grundene kun renset, hvis ejerne ønsker det.
De fleste grundejere vil rense grundene senere.

Furesøen nærmeste badevand
Badelystne skal heller ikke i år sætte fødderne i hverken Bagsværd eller Lyngby sø. De to søer er stadig smækfyldte med bakterier, der giver en vandkvalitet langt fra den ønskede.
Nærmeste bademulighed for vandglade Gladsaxeborgere er Furesøen, hvor både Frederiksdal, Holte og Farum indtil videre har fået det blå vandkvalitetsstempel.
 
Søen bliver sæsonen igennem undersøgt mindst hver 14. dag for colibakterier og masseopblomstring af giftige alger.

Hædret som æresmedlem
Socialdemokraten og socialudvalgsformanden i Gladsaxe, Erling Schrøder, blev i går udnævnt til æresmedlem af socialdemokraternes vælgerforening i Søborg.
Det skete til et 1. maj-arrangement i 10. klassescentret, hvor Erling Schrøder mødte op for at tale, men altså også blev hædret.
 
Erling Schrøder har i år 30 års jubilæum i Gladsaxe Byråd.
I den anledning er han gæst i programmet Den Varme Stol på onsdag, hvor også den konservative 30-års jubilar, Lars Abel, møder op.