Mandag den 22. maj


Gymnasieelever drikker i frikvarter
Elever fra Gladsaxe Gymnasium sætter sig tit over på plænen foran rådhuset og drikker øl. Det sker både i frikvarter og efter skole.
Nogle elever kommer af og til fulde tilbage, men lærerne opdager ikke altid, at eleverne har drukket, fortæller tidligere elev.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet)

DR bygger trods forbud
Danmarks Radio får nu en skarp påtale af Gladsaxe Kommune, fordi DR har set stort på et byggeforbud og alligevel smækket en 380 m2 stor kontorpavillon op i TV-byen.
DR søgte i starten af året om lov til at bygge en permanent pavillon, men fik afslag, fordi placeringen var forkert og det arkitektoniske for ringe.
Det var de da sådan set så nogenlunde temmelig ligeglade med i TV-byen, hvor byggeriet fortsatte med betonfundering og kloakføring.
 
Først midt i marts ansøger DR om lov til at bygge pavillonen, denne gang blot med den ændring, at pavillonen kun skal stå der midlertidigt og ikke permanent, som oprindeligt.
Den 15. maj om morgenen flytter 37 kontorfolk ind i den nye pavillon, som jo altså allerede står klar i TV-byen – den 15. maj om aftenen giver teknik- og miljøudvalget tilladelse til, at byggeriet af samme pavillon kan starte.

Mørkhøjvej renoveres
Nu bliver det formentlig snart muligt også at køre på Mørkhøjvej.
Vejen er gennem de seneste år blevet så hullet, at det efterhånden ikke er helt ufarligt at prøve at krydse sig frem for den kørende trafik.
Men nu er der håb forude for bilister, der er trætte af at få banket fjedrene op i ryggen og cyklister med eksede hjul.
 
Teknik- og miljøudvalget i Gladsaxe har nemlig besluttet at sætte gang i en halvanden million kroner dyr renovering af vejen.
Det sker i hvert fald ét år tidligere end beregnet, hvis udvalgets kollegaer i byrådet også bakker op.

Sidste chance for tilmelding til sommerferieaktiviteter
Så er det i dag sidste chance for at tilmelde sig Gladsaxe Kommunes sommerferie aktiviteter for alle mellem 6 og 18 år.
Der har ligesom de foregående år været mange tilmeldinger blandt unge med lyst til sjove og anderledes oplevelser i deres sommerferie, fortæller fritidskonsulent Ivan Klitte til Nyhedsmagasinet.
 
Der er 40 forskellige aktiviteter, som alle afholdes fra 19. juni til 4. august. Igen i år er svømmeskolen populært, men stadig med pladser tilbage. Derimod er der ikke flere pladser på go-kart og hesteskolen.

DR trodser fogedforbud
Danmarks Radio trodser det fogedforbud, der ved fogedretten i Gladsaxe blev nedlagt mod at vise programmet om skibskatastrofen på "Scandinavian Star".
DR sender programmet i en revideret udgave inden slutningen af juni, oplyser programchef Jørgen Ramskov til Politiken.
 
Fogedforbudet blev nedlagt efter påstand fra skibsreder Niels-Erik Lund, der mener, programmet udstiller ham som medskyldig i katastrofen. Kendelsen fra fogedretten i Gladsaxe går på to ting. Den er dels et forbud mod at DR overhovedet viser programmet, dels et forbud mod at DR i nogen form for udsendelse omtaler Niels-Erik Lund som administrerende eller disponerende reder for "Scandinavian Star".
 
Programchef Jørgen Ramskov mener ikke, DR overtræder det første forbud ved at vise den reviderede udsendelse, fordi den netop er revideret, og det derfor er en anden udsendelse.
Det andet forbud mod at omtale Niels-Erik Lund som adminstrerende reder, vil DR ikke følge.
"I det officielle skibsregister på Bahamas – hvor Scandinavian Star var og er registreret, står Niels-Erik Lund opført som "managing owner," og her har vi gjort brug af den relevante oversættelse som administrerende eller disponerende reder. Skulle vi efterleve fogedforbudet, ville det reelt forhindre os i at omtale faktuelle og dokumenterbare oplysninger", siger Jørgen Ramskov til Politiken.

Buddinge station klar til indvielse
Tog- og buspassagerer, der benytter Buddinge station, behøver hverken at spise hjemmefra på onsdag eller tage walkman’en med på turen.
Der vil nemlig både være rundstykker og kaffe, og så underholder HTs orkester, når den nye station indvies på onsdag den 24. maj kl. 8.30.
Busstoppestederne er kommet tættere på stationen, der er nye læskærme med bænke, cykler og biler har fået bedre parkeringsforhold, og så er der kommet nye fodgængerovergange på Buddingevej.
 
De bedre kundeforhold er kommet i stand via et samarbejde mellem Gladsaxe Kommune, DSB og HT, der til sammen har spyttet godt 14 mio. kroner i projektet.