Onsdag den 24. maj


Olsen-brødrene aflyser besøg i Bagsværd
Det var den helt store kulturnyhed i Gladsaxe.
Vinderne af Eurovisionens Melodi Grand Prix, Brødrene Olsen, kommer og spiller til kulturaftenen Go’ Nat Bagsværd på fredag.
Det gør de bare ikke alligevel!
 
Koncerten er aflyst, formentlig fordi det var indskrevet i kontrakten, at brødrene kunne melde fra, hvis de fik et større engagement.
 
I morgen giver vi en mere fyldig forklaring på, hvorfor stjerneskudet alligevel ikke kommer til at lyse over Gladsaxe.

Enkelte klienter generer socialarbejdere
Over halvdelen af de danske socialarbejdere har af og til eller oftere ubehagelige oplevelser med borgere eller klienter.
Det viser en netop offentliggjort undersøgelse fra amterne og kommunernes forskningsinstitut, AKF.
Undersøgelsen bygger på spørgeskemasvar, der er uddelt til 2316 socialarbejdere, der for eksempel bærer titlen socialrådgiver, pædagog eller jobkonsulent.
 
De allerfleste af dem vurderer, at borgerne og klienternes holdning til medarbejderne i socialforvaltningen er altovervejende positiv – men der er undtagelser, og knap 60 procent har mindst af og til ubehagelige oplevelser.
 
Den tendens nikker kontorchef Allan Brylle Nilsson fra Aktivering og Rådgivning i Gladsaxe Kommune genkendende til. Selv om de fleste klienter er venlige, er der barske undtagelser. Problemerne opstår altid i forbindelse med udbetaling af penge, og kan føre til, at unge bistandsmodtagere råber og truer, fordi de ikke er tilfredse med det, de får.
For halvanden måned siden gik det eksempelvis så galt, at politiet måtte tilkaldes, fordi en ung truede med kniv.

Bod og løntræk til lærere
Lærerne på Høje Gladsaxe skole kommer selv til at betale for en to timer lang arbejdsnedlæggelse i september sidste år.
Her nedlagde de arbejdet i protest mod, at skolens inspektør for resten af året skulle overgå til en anden skole for dér at løse en vanskelig ledelsessituation.
Inspektøren var nemlig, ifølge lærerne, i gang med en lige så vanskelig problemløsning med en gruppe elever på egen skole.
 
Skoleforvaltningen holdt fast på beslutningen om at flytte inspektøren og det udløste altså en kortvarig arbejdsnedlæggelse.
Selvom lærerne opretholdt tilsynspligten med eleverne i de to strejketimer, så er de blevet trukket i løn. Endvidere er de tjenestemandsansatte blevet idømt en bod på hver 450 kroner – de må nemlig slet ikke strejke, siger reglerne.
 
I et åbent brev til Gladsaxe byråd har lærerne siden bedt om at få tilbagebetalt lønnen for de to timer samt tilbagekaldt boden på til sammen 22.500 kroner.
Det får de ikke, for den anmodning har politikerne i Økonomiudvalget i Gladsaxe nu sagt nej til.

Manglende fremmøde til danskundervisning kan få økonomiske konsekvenser
Kursister der udebliver fra danskkursus for indvandrere skal rammes på pengepungen.
I 1999 havde de ca. 400 Gladsaxe-kursister på Ballerup sprogcenter i gennemsnit 25 procent fravær i danskundervisningen. Dét er helt uacceptabelt, og det skal der gøres noget ved, mener de i Social- & sundhedsforvaltningen, der nu har besluttet af intensivere indsatsen for at reducere det høje fravær.
For det første foreslås det, at der bliver udarbejdet en pjece på flere sprog om rettigheder og pligter i forbindelse med deltagelse i danskundervisning. Hvis kursisterne så stadigvæk vælger at blive væk, så skal det have konsekvenser.
 
Forvaltningen foreslår bl.a. at der for kursister, der modtager hjælp til forsørgelse fra kommunen, kontanthjælp eller aktiveringsgodtgørelse, er mulighed for at nedsætte ydelsen svarende til fraværets omfang – dog højst med 20% af ydelsen - i op til tre måneder efter fraværet. Også en eventuel ægtefælles kontanthjælp eller introduktionsydelse kan nedsættes.
Hvis kursisten forsømmer mere end 10% vil pågældende blive indkaldt til en samtale, og hvis ikke der er en meget god begrundelse for det manglende fremmøde, ja, så skæres der altså i ydelserne.
 
Forslaget skal blandt andet behandles i Socialudvalget og Økonomiudvalget.

Jobannoncer om Gladsaxe er ikke gode nok
Offentlige institutioner skal være bedre til at sælge sig selv.
Det mener konsulent Dorte Lützen, der til daglig bl.a. arbejder med at rådgive institutioner i ansættelsessituationer.
Sammen med Nyhedsmagasinet har hun kigget en stak annoncer om stillinger i Gladsaxe Kommune igennem.
 
Hun mener ikke, annoncerne er gode nok, når det gælder om at trække så mange kvalificerede ansøgere til kommunen som muligt.
I nogle eksempler står der for lidt om virksomhedens særlige fortrin, i andre er det sociale miljø ikke nævnt.
 
I øvrigt kan annoncer om ledige stillinger i Gladsaxe Kommune læses på internettet, hvis man går ind på adressen off-stillinger.dk og søger på Gladsaxe.

Fodboldhold for udviklingshæmmede
Udviklingshæmmede børn skal ikke nøjes med at se på fra sidelinien, når de jævnaldrene spiller fodbold. Derfor har Bagsværd Boldklub nu søgt om tilskud til at oprette et splinternyt fodboldhold, målrettet udviklingshæmmede elever i 2., 3., og 5. klasse på Værebro Skole. Dét er børn, der sædvanligvis har et stort behov for at røre sig, og blandt andet dérfor mener de i Bagsværd Boldklub, det vil være ideelt at integrere børnene i klubbens idrætstilbud.
 
Allerede nu har 10 børn vist interesse for at komme med på det nye fodboldhold, og også forældre har lovet at tage aktiv del i træningen, der – hvis projektet realiseres - vil finde sted én gang om ugen på græsset ved Søndergård Skole i sommerperioden, ligesom der i vinterpeioden vil være indendørs træning.
 
En konsulent fra Dansk Handicap Forbund har allerede deltaget i et møde med forældrene, og også han vil være behjælpelig i det viderer forløb.
 
Om der bliver givet tilskud til det nye bold-projekt i Bagsværd bliver afgjort på aftenens møde i Folkeoplysningsudvalget.

Lederskifte
Omsorgscentret Møllegården får ny leder.
Grethe Simonsen, der har været konstitueret i stillingen siden juli sidste år, er nemlig blevet foretrukket blandt 11 ansøgere.
 
Grethe Simonsen er 45 år, sygeplejerske, og har arbejdet i ældreplejen i Gladsaxe de seneste 12 år.
Før det, var hun ansat på amtssygehuset i Gentofte.
 
Møllegårdens nye leder er samtidig også leder af enhedsplejen i Stengård distrikt.