Mandag den 29.maj


Ekstra tilsyn med plejehjem
Nu bliver der strammet op på tilsynet med plejehjemmene i Gladsaxe.
Hidtil har der kun været en politisk udpeget tilsynsførende, der en eller to gange har besøgt plejehjemmene, men fremover kommer der også et administrativt tilsyn.
 
Det vil sige, at socialforvaltningen selv planlægger besøg, hvor enten en faglig konsulent alene eller sammen med socialdirektøren kontrollerer, om plejehjemmet lever op til forventningerne.
 
Det ekstra tilsyn kommer på opfordring fra socialministeren efter flere sager om kummerlige patientforhold rundt i landet.

Søndagsmøde på Stengård Skole
Der er normalt ikke meget liv i Søndergård Skoles aula en søndag aften.
Men i aftes var forældre, elever, medarbejdere og politikere – kort sagt, alle involverede omkring skolen indkaldt til stormøde.
På mødet orienterede skolebestyrelsen om de konkrete konsekvenser de nye besparelser på budgettet for folkeskolen får på Søndergård Skole, og bagefter fik tilhørerne så lejlighed til at stille spørgsmål og give deres mening til kende.
 
Allerede før mødet, havde flere forældre til elever udtrykt stor utilfredshed med de besparelser der kommer til at gælde fra næste skoleår, siger formanden for bestyrelsen, Malene Ulrik, til Nyhedsmagasinet. Besparelser der bl.a. betyder færre undervisningstimer pr. elev og aflysning af lejrskoler og skolefester.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet)

Knap hver femte dødsfald sker blandt yngre mennesker
Dø skal vi jo alle.
Spørgsmålet er bare hvornår.
En undersøgelse fra Embedslægeinstitutionen for Københavns Amt og Frederiksberg viser, at en del Gladsaxeborgere dør som forholdsvis unge. 18 procent, altså næsten en femtedel, af begravelserne for Gladsaxe-borgere bliver holdt for et menneske under 65 år.
 
Tallet er interesseant, fordi dødsfald blandt yngre mennesker ofte kan forebygges. Død i en tidlig alder skyldes nemlig typisk levekårs- og livsstilsbetingede sygdomme, ulykker og selvmord.
 
Langt de fleste Gladsaxe-borgere når dog både at få grå hår, gebis og pension. 60 procent af dødsfaldene i Gladsaxe sker blandt mennesker, der er fyldt 75 år.

Etnisk ligestilling på det kommunale arbejdsmarked
277 ud af Gladsaxe Kommunes godt 6000 ansatte er af anden etnisk baggrund.
Det svarer til 4,6 procent af de kommunalt ansatte.
Det viser de seneste tal fra Danmarks statistik – tal der stammer fra januar sidste år.
 
Ca. en tredjedel af de ansatte fra etniske minoriteter er i øjeblikket beskæftiget med rengøring på skoler, plejehjem, beskyttede boliger og andre institutioner.
 
Ligestillingsudvalget i Gladsaxe er lige nu i færd med at udarbejde et forslag til en decideret etnisk ligestillingspolitik, og skal bl.a. se på barrierer for ansættelse i kommunen, men også de nye dimensioner etnisk ansatte kan tilføre Gladsaxe Kommune som arbejdsplads.

Fodboldsejr gav aktieløft
ABs sejr over Brøndby i torsdags influerede straks dagen efter på de to aktieselskabers kurser på børsen.
Brøndby, der jo definitivt mistede chancen for et dansk mesterskab oplevede den største rutchetur med et fald allerede ved middagstid på hele 14 point, så kursen lå omkring de 103.
 
Omvendt betød Bagsværd-drengenes sejr, at den slunkne AB-aktie steg med fire point til en kurs på 49 – den højeste i flere måneder, men alligevel et godt stykke vej fra kurs 115, som kursen lå på, da det gik allerbedst for AB A/S.

Lynnedslag skabte støj på frekvensen
Det lunefulde forårsvejr har sat sine eftertrykkelige spor på signalet på denne frekvens.
Da et lyn i sidste uge slog ned på parkeringspladsen bag ved Radio Gladsaxe ramte det så kraftigt, at det ødelagde dele af sendeudstyret her på stationen.
 
Det har betydet udfald på frekvensen, og en, til tider, voldsom forringelse af lydkvaliteten ude i højtalerne – bl.a. har signalet i den ene kanal været helt forsvundet, ligesom lydniveauet også har varieret en del den sidste uge.
 
Alt det bliver der rettet op på i løbet af i dag, og i morgen tirsdag sender Radio Gladsaxe igen med sædvanlig styrke, og, uden udfald.