Onsdag den 3. maj


Bortført dreng først efterlyst fem dage efter
Der skulle gå fem dage, førend offentligheden fik kendskab til bortførelsen af den seksårige John Thorsen fra Bakkedraget i Søborg.
John Thorsen, hvis asiatiske mor og danske far er fraskilte, blev bortført sidste torsdag foran bopælen.
Men først mandag eftermiddag blev drengen efterlyst.
 
Kriminalinspektør Palle Sanvig fra Gladsaxe politi forklarer til Nyhedsmagasinet, at domstolene i Singapore først skulle kontaktes for at sikre, at forældremyndighedsdommen er korrekt – ellers var der ingen sag at efterforske.
 
Gladsaxe politi har kun modtaget få henvendelser i sagen og vil stadig gerne høre fra folk, der har set en hvid tyskindregistreret bil med et nummer, der muligvis starter med SG, og hvis passagerer er en europæisk 30-årig mand, en asiatisk kvinde og den seksårige dreng.
 
Gladsaxe politi har telefon 39 69 14 48.

Tolkeudgift giver ringere tandpleje
Udgiften til tolke og til lægeerklæringer ved dagpengeudbetaling er langt højere end forventet og det kommer til at gå ud over Gladsaxeborgere, der modtager enten sundhedspleje eller tandpleje på plejehjem.
Den lille million kroner, der mangler på budgettet, når tolke og lægeerklæringer er betalt, bliver nemlig hentet ved at undlade ansættelse af en vikar i sundhedsplejen, ved at halvere antallet af tandplejerens besøg på omsorgscentrene, samtidig med indførelse af brugerbetaling på det område.
Sådan lyder i hvert fald forslaget fra embedsfolkene i social- og sundhedsforvaltningen – et forslag, der skal behandles i dag i socialudvalget.
 
Flere andre kommuner i Københavns amt har allerede indført brugerbetaling i omsorgstandplejen med et beløb på 300 kr. om året, og det er det, de omkring 600 brugere på plejehjemmene sandsynligvis nu også kommer til at betale.

Mangler pædagoger
Sporene fra Vadstrupgårdsagen skræmmer tilsyneladende stadig.
Det er i hvert fald en mulig fortolkning på det faktum, at de tre nuværende børnehaver i Værebro Park stadig ikke kan få besat ledige pædagogstillinger.
I øjeblikket mangler der således fem pædagoger, to i Værebro børnehave, to i Holmegård og én i børnehaven Bakken.

Vi bruger 136 liter vand om dagen
Hver borger i Gladsaxe bruger i gennemsnit 136 liter vand om dagen, viser tal fra 1998.
Heraf er det kun omkring en tredjedel, der kommer fra kommunens egne boringer og vandværker. Resten køber vi af Københavns Vand.
På et helt år flød der i 1998 næsten 4 millioner kubikmeter vand ud af vandhaner og lignende i kommunen.

Amt bruger 56 millioner på at bekæmpe jordforurening
Københavns Amt regner i år med at bruge 56,2 millioner kroner på at løse problemer med jordforurening. Og det er vel at mærke når udgifter til løn er trukket fra.
Amtet planlægger blandt andet at lave i alt 660 undersøgelse af områder, der muligvis er forurenede.
 
Når amtet skal prioritere, hvilke steder, der skal gøres en særlig stor indsats, går de især efter at sikre grundvandet i områder med særlig drikkevandsinteresse og efter at fjerne forurening, der kan betyde akut og alvorlig risiko for menneskers liv eller helbred.