Fredag den 5. maj


Opsiger stilling efter politisk chikane
Distriktslederen af enhedsplejen i Egegård, Lis Larsen, har opsagt sin stilling efter politisk chikane fra det tilsynsførende byrådsmedlem, Emilce Nielsen fra Enhedslisten.
Efter hvad Radio Gladsaxe erfarer, skulle der være tale om, at Emilce Nielsen skulle se det som sin vigtigste opgave at modarbejde og lave undergravende virksomhed blandt pårørende og personale.
 
Opsigelsen bliver fulgt op af et brev til socialudvalget fra den samlede ledergruppe på Egegården, der vil have afsat Emilce Nielsen som tilsynsførende.
Begrundelsen er, at ledergruppen oplever Emilce Nielsen som ensidigt kritisk og med en meget negativ indfaldsvinkel til problemstillinger.
 
Emilce Nielsen afviser beskyldningerne og mener, at der er tale om modstand mod, at hun har villet undersøge klager om omsorgssvigt til bunds.

Byrådsmedlem beder borgmester beklage lærerhilsen
Dansk Folkepartis medlem af Gladsaxe byråd, Klaus Kjær, har nu bedt borgmester Ole Andersen gribe ind overfor lærerne i Gladsaxe, samt sende en beklagelse til Gladsaxes venskabsby Klagenfurt.
Anledningen er, at Gladsaxe-lærerne i det seneste nummer af medlemsbladet "Tyverne" sender en hilsen til de østrigske kolleger i Klagenfurt, i forbindelse med sagen om den østrigske regeringsdannelse.
"Lærerne i Gladsaxe ønsker jer held i såvel den faglige som den politiske kamp" hedder det i den solidariske hilsen, der bl.a. også kommer ind på spørgsmålet om menneskerettigheder.
 
Klaus Kjær mener, at Gladsaxe-lærerne med denne hilsen har misbrugt venskabsbysamarbejdet til politiske manifestationer, og derfor beder han altså nu Gladsaxes borgmester om at gribe ind i sagen, og overfor Klagenfurt Kommune beklage lærernes hilsen.

Muligheder for ældreboliger nye undersøges
Socialudvalget i Gladsaxe vil nu have undersøgt mulighederne for at skaffe flere ældreboliger.
210 ældre venter i dag på enten en beskyttet bolig eller en ældrevenlig bolig, nogle gange helt op til tre år – og det er for længe, mener udvalget.
Formanden, socialdemokraten Erling Schrøder, siger til Nyhedsmagasinet, at byggemuligheder både ved de eksisterende plejehjem samt andre, måske mere utraditionelle områder, skal undersøges.

To venskabsbybesøg i weekenden
En delegation fra Gladsaxe byråd rejser i weekenden på besøg i kommunens venskabsby i Ungarn, Vezprém.
Og det er et omfattende program der venter delegationen, med viceborgmester Peter Brooker i spidsen. De skal bl.a. deltage i festlighederne i forbindelse med underskrivelsen af en ny venskabsbyaftale imellem Vezprém og den tyske by Passau. Derudover er der i weekenden officiel åbning af Gisela-dagene, og her skal Gladsaxe-folkene bl.a. til premiere på en rock-opera.
Endelig skal delegationen deltage i det officielle venskabsbymøde, inden turen på tirsdag igen går tilbage til Gladsaxe.
 
Og på søndag får kulturudvalget besøg fra den norske venskabsby Ski.
De 12 nordmænd skal bl.a. en tur i Gladsaxe Teater, og se den anmelder-roste forestilling "Piraterne Fra Penzance". Senere skal gæsterne på en omfattende rundvisning på Hovedbiblioteket, ligesom kulturdirektør Svend Erik Haase vil fortælle de norske gæster om Gladsaxes nye kulturplan.
Delegationen fra Ski rejser hjem igen mandag.

Bådfarten sejler igen
Sommer er sol og sejlads og i morgen stævner Baadfarten ud på sæsonens første ture. Det er en gammel tradition, der går helt tilbage til begyndelsen af 1890´erne.
Turbådene sejler i rutefart på de fire søer Lyngby Sø, Bagsværd Sø, Furesøen og Vejlesø, og sejlturen varer en halv times tid, hvis man kun skal den ene vej.
To af turbådene er mere end 100 år gamle. De blev bygget i henholdsvis 1895 og 1896.
 
På tirsdag fortæller vi i øvrigt bådfartens historie i programmet Livet i Gladsaxe, hvor vi bringer et langt interview med lokalhistorikeren Jeppe Tønsberg.