Tirsdag den 9. maj


Vrede over hullede veje
Borgmester Ole Andersen blev mødt med en vred latter, da han i går ville forklare repræsentanter for Gladsaxes grundejere, hvorfor der er så mange huller i kommunens veje.
"Generelt har vinteren været hård ved kommunens veje", sagde Ole Andersen, men den bemærkning blev i første omgang modtaget med tørre grin.
 
I går var repræsentanter for grundejerforeningerne mødt op til det årlige møde, hvor de kan stille spørgsmål til borgmesteren og teknik- og miljøforvaltningen. Seks ud af 32 spørgsmål handlede om huller i vejene.
Det kan ikke være rigtigt at en grusvej de fleste steder er i bedre tilstand end Mørkhøjvej. Hvornår sker der noget?, lød et af spørgsmålene.
Mange steder udgør hullerne en sikkerhedsrisiko for blandt andet cyklister. Hvilke planer har kommunen for udbedring?, lød et andet.
 
Borgmester Ole Andersen medgav, at hullerne er et problem i hele kommunen og han sagde, at vinteren har været hård ved kommunens veje på grund af hyppige temperaturskift mellem frost og tø.
Han sagde, at kommunen er opmærksom på nedslidningen af vejene, og at indsatsen for at forbedre vejene nu er øget.
Der er sat 4,7 millioner kroner af til vedligeholdelse af belægninger i år og beløbet skal stige til 6,5 millioner kroner i år 2003.

Borgmester griber ikke ind overfor lærerhilsen
Retten til at tale frit gælder for alle – også Gladsaxe Lærerforening.
Så klar er meldingen fra borgmester Ole Andersen, der i sidste uge modtog et brev fra Klaus Kjær, medlem af byrådet for Dansk Folkeparti, hvori han opfordrer borgmesteren til at gribe ind overfor Gladsaxe-lærerne samt sende en beklagelse til Gladsaxes venskabsby Klagenfurt i Østrig.
 
I det seneste nummer af medlemsbladet "Tyverne" sender Gladsaxe Lærerforening en hilsen til sine østrigske Klagenfurt i forbindelse med den aktuelle sag om den østrigske regeringsdannelse. "Lærerne i Gladsaxe ønsker jer held i såvel den faglige som politiske kamp" hedder det bl.a. i den solidariske hilsen.
Klaus Kjær mener, at lærerne med denne hilsen har misbrugt venskabsbysamarbejdet til politiske manifestationer, og han har derfor bedt Ole Andersen tage sig af sagen og samtidig beklage overfor den østrigske venskabsby.
 
Men dét agter Gladsaxes borgmester ingenlunde at gøre. "Det er måske ikke gået op for Klaus Kjær og Dansk Folkeparti, men vi har ytringsfrihed her i landet – dét står i Grundloven – og retten til at tale frit gælder både for lærerne i Gladsaxe såvel som for Dansk Folkeparti", siger Ole Andersen til Nyhedsmagasinet.

Ny placering af Robert Jacobsen skulptur?
En tre meter høj jernskulptur har i lang tid stået placeret på hjørnet af Rybjerg Allé og Krejbjergvej, lige foran indgangen til boligforeningen FSB´s ejendomskontor.
Men, den store Robert Jacobsen-skulptur står på det nærmeste "gemt" bag en stor berberishæk, og dertil kommer, at bebyggelsen snart får nyt indgangsparti. Så nu har ejendomskontoret søgt ejeren – som er Gladsaxe kommune - om tilskud og lov til at flytte skulpturen til hjørnet af Rybjerg Allé og Ejsingvej, hvor man mener kunstværket bedre vil komme til sin ret.
Flytningen vil koste et sted imellem 4500 og 6500 kroner.
 
Områdets beboere bakker op om flytningen – flere beboere har haft deres daglige gang på strækningen, uden at lægge mærke til kunstværket på den anden side af hækken. Men en ny placering vil uden tvivl synliggøre værket betydeligt, mener beboerne.
 
Om den tre meter høje skulptur bliver flyttet, afgøres i aften i Kultur- Fritids- & Idrætsudvalget.

Tre små fra politiet
Pas på, når du sælger din tuba!
I hvert fald hvis den er stjålet, som følgende historie, der er én af tre små fra den seneste uges politirapport, vidner om.
I marts blev den retmæssige ejer af en tuba frastjålet det dyrebare instrument, men i sidste uge fandt han den igen i Høje Gladsaxe via en annonce i "Den Blå Avis".
Det var tyven, der havde annonceret det store instrument til salg.
Tubaen er nu tilbage hos rette ejermand, og tyven, en 36-årig mand, anholdt.
 
En anden historie fra den mere kuriøse afdeling handler om en 24-årig, der nu bliver sigtet for overtrædelse af våbenloven.
Sidste tirsdag stod han nemlig tæt ved Buddinge rundkørsel iført strikhue, lang frakke og et jagtgevær, som han pegede rundt med.
Forskrækkede folk fik politiet tilkaldt og en nærmere efterforskning afslørede nogle studerende, der var ved at optage en gangsterfilm.
 
Til sidst skal vi lige fortælle, at man ikke skal blive overrasket ved synet af en mand, der går og fejer vejbanen hen mod genbrugspladsen på Turbinevej.
Manden havde spændt en stor trærod i et tov bag sin bil og slæbt fra sin bopæl til genbrugspladsen.
Det affødte en ganske pæn portion svineri på kørebanen, og manden blev af politiet pålagt at feje op efter sig.

Boliger til psykisk udviklingshæmmede
Hvad siger naboerne til at få ni psykisk udviklingshæmmede som naboer?
Det kommer der muligvis svar på i aften, hvor planen om at opføre ni boliger til psykisk udviklingshæmmede i Stengårdskvarteret er emne for et borgermøde.
Det er Gladsaxe Kommune, der vil bygge boligerne på ejendommen Elledalen 6-8, hvor der i forvejen ligger en børnehave.
 
Borgermødet holdes i Stengård kirkes store sal kl. 19.30 i aften.