Onsdag den 1. marts


Dispensation til ulovlig trælast
Den nyopførte 1.000 m2 store trælasthandel i Buddinge skal ikke rives ned, selvom bygningen overskrider byggelinierne med op til to meter.
Det besluttede teknik- og miljøudvalgspolitikerne i Gladsaxe i går, efter ved selvsyn at have studeret miseren i selskab med repræsentanter fra entreprenørfirmaet og arkitekterne.
 
Den i bybilledet meget dominerende bygning er opført 36 cm. for tæt på Klausdalsbrovej og næsten to meter for tæt på Buddingevej.
Trods den markante overskridelse er der en dispensation til byggeriet på vej til tømmerhandelens ejer, der i parentes bemærket er helt uforskyldt - den fejlagtige placering skyldes udenlukkende arkitekter, landmåler og entreprenørfirma.
 
Om bygherren tager imod dispensationen vides endnu ikke, for der følger en lang række betingelser med.
Hvis letbanen på skinner mellem Lyngby og Glostrup bliver til noget, så kommer skinnerne til at gå der, hvor bygningen ligger i dag – og så skal den rives ned.
En anden betingelse gælder et hegn rundt om ejendommen – et hegn, der skal rykkes et par meter tilbage. Og så følger en del andre betingelser, som skal opfyldes, bl.a. skal naboerne høres om dispensationen.

Kogalskab: Lokale slagtere vil imødekomme forbrugernes ønsker
Der ligger med garanti ikke mange danske koteletter, t-bone steaks og entrecoter på tallerkenen ved aftenmenuen den kommende tid.
For første gang i 8 år, og for kun anden gang i nyere tid, er der konstateret kogalskab hos en ko i en besætning fra himmerland. Fødevareministeriet opfordrer forbrugerne til at kassere alt hvad der måtte ligge af dansk oksekød i udskæringer der kan indeholde dele af dyrets rygmarv, og de store supermarkedskæder er lige nu i gang med at fjerne kødet fra køledisken.
 
Men hos den lokale slagter i Bagsværd tager man det tilsyneladende lidt mere roligt. Her afventer man nemlig situationen, og ikke mindst reaktionen fra forbrugerne. Det er i store træk den, der vil bestemme udvalget i slagterbutikken, fortæller slagtermester Jens Erik Sørensen.
 
Hos Søborg Slagteren, der til dagligt udelukkende forhandler dansk kød, sælger de i øjeblikket ikke dansk oksekød i de udskæringer der trækkes tilbage – i stedet har man i hast skaffet hollandsk øksekød hjem, af hensyn til forbrugerne, siger slagtermester Stefan Weber til Nyhedsmagasinet.

Nye tricktyve på spil
Lås døren og pas i øvrigt på tricktyve!
Sådan lyder opfordringen fra Gladsaxe politi efter endnu et forsøg på tricktyveri, denne gang mod en 86-årig pensionist på Bondemarken i Bagsværd.
Pensionisten vågnede mandag ved 14-tiden ved puslelyde i huset.
Han spurgte, om det var hjemmesygeplejen, hvilket der blev svaret bekræftende på.
Pensionisten stod op og opdagede to mænd og én kvinde af sydlandsk udseende, der rodede rundt.
De tre forlod huset umiddelbart efter, tilsyneladende uden at have taget noget med sig.
 
Den forskrækkede pensionist alarmede politiet, der har følgende sparsomme signalement af de tre:
De er alle omkring 160 cm høje, kvinden og den ene mand ca. 20 år, den anden mand omkring 30 år. De er mørklødede og mændene med kort mørkt hår.

18-årig sigtet for handel med hash
En ung mand fra Gladsaxe sigtes for besiddelse af hash med salg for øje.
Under mistanke om at der foregik handel fra adressen, aflagde Gladsaxe politis civilpatrulje fredag aften visit hos den 18 årige, der gav politiet tilladelse til at ransage lejligheden.
Her fandt de 80 gram hash, en vægt, en mængde små plastikposer samt 900 kroner.
 
Det hele blev konfiskeret, og den unge mand er nu sigtet i sagen.

Behov for psykolog
Tilbud om gratis psykologhjælp til ansatte i Gladsaxe Kommune har vist sig at være en god idé.
Siden december sidste år har to ugentlige hotline-telefontimer med en psykolog nemlig været brugt til fulde.
Det er især kvindelige ansatte, der har henvendt sig til psykologen med problemer med fx klienter, samarbejds- og personlige problemer.
 
Halvdelen af sagerne har kunnet klares ved en enkelt samtale, den anden halvdel i form af en længere række samtaler.
 
Gladsaxe Kommune har foreløbig lavet aftalen med de to ugentlige telefonkonsultationer for et år, hvorefter ordningen vurderes.

Ung dreng tog økse med i byen
En 17-årig dreng fra Gladsaxe tænker sig nok om en ekstra gang, næste gang han varmer op til en festlig fredag aften i byen.
Drengen skulle i weekenden til fest på Egegården på Klausdalsbrovej. Men han havde hørt, at der muligvis ville blive optræk til ballade, så derfor medbragte han en økse. Han tog den ikke med ind, men lod den i stedet blive liggende i et buskads udenfor. Men en klubmedarbejder opdagede drengen med øksen, da han forlod festen og igen ville hente den i buskadset.
 
Den 17-årige er nu sigtet for overtrædelse af våbenloven.