Mandag den 13. marts


Betonskader og revnede bjælkekonstruktioner i Gladsaxe Sportscenter
Betonskader og afskalninger i loftet lige over svømmebassinet. Revner i bærende bjælkekonstruktioner og tilstoppede afløbsledninger. Ingeniørformaet Cowi har kigget bygningerne under Gladsaxe Sportscenter efter i sømmene, og listen over mangler og udbedringer er bestemt ikke kort.
Cowi har registreret et samlet vedligeholdelsesbehov gjort op i kroner til 35,2 millioner over 10 år, og fordelt på prioriteter. Sikkerheds- og sundhedsfare har førsteprioritet, efterfulgt af myndighedskrav, teknisk vedligeholdelse og så fremdeles.
 
Værst ser det altså ud i svømmehallen, hvor der er konstateret betonskader og afskalninger 5 steder i dragerne over det store bassin. Og der kan være risiko for, at stykkerne kan falde af og falde ned i bassinet hvor der kan være personer,
 
Tilstandsvurderingen indgår som et led i kommunens nye edb-system Caretaker, hvis formål er at sætte vedligeholdelsen af kommunale bygninger i system.

Nul graffiti
Nu bliver der sat ekstra ind overfor graffiti på alt offentligt udstyr og bygninger.
Det besluttede et byrådsflertal i Gladsaxe i sidste uge.
Alle 25 byrådsmedlemmer er for så vidt enige om, at der skal gøres noget ekstraordinært ved graffitien.
Men enigheden stopper, når diskussionen når frem til, hvem der skal udføre opgaven.
Den borgerlige fløj bestående af Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti mener, at opgaven skal udføres af fremmed entreprenør, mens de øvrige partier, flertallet, går ind for, at kommunens egne folk renser malingen væk.
 
I forvejen er der et privat firma i gang med at fjerne graffitien, så med den ekstra kommunale indsats bliver der ikke skyggen af et spraydåsemaleri at se i miles omkreds.

Boliger til sindslidende
Om præcis et år står syv boliger til sindslidende klar på Buddinge Hovedgade – i hvert fald hvis den seneste køreplan for byggeriet kommer til at holde stik.
Boligerne har nemlig været undervejs siden 1997, men resultatet af licitationen overskred det afsatte beløb på knap otte mio. kroner.
Så kom der nye byggetegninger, hvor der var sparet på flere ting – alt for mange ting, mente politikerne, der sendte arkitekterne tilbage til tegnebrættet endnu engang.
 
På onsdag skal socialudvalget så se på sagen igen, og bliver der slået til denne gang, så er de syv boliger indflytningsklare til marts næste år.
 
Der er tale om et statsstøttet byggeri, så Gladsaxe kommunes andel af den samlede udgift på 7,7 mio. kroner er knap 1,5 mio.

Tosprogede fra Gladsaxe søger gymnasielinier
Flere tosprogede fra Gladsaxe søger ind på de gymnasiale uddannelser end i nabokommuner. Det kunne vi fortælle i Nyhedsmagasinet fredag, men ikke hvorfor det forholder sig på den måde.
Niels Poulsen, der er fremmedsprogskonsulent i Gladsaxe skolevæsen, kan ikke sige præcis hvorfor, men han har stærke formodninger.
 
"Den pakistanske indvandrergruppe, der var en af de første i landet, er generelt meget bogligt orienteret, og så har lærerne positive forventninger til, hvad tosprogede skal kunne - det smitter af på elevernes arbejdsindsats. Endelig har vi også ganske gode økonomiske muligheder for at følge op med ekstra undervisning", siger Niels Poulsen.
 
Otte ud af ti elever i Gladsaxe med anden etnisk baggrund end dansk søger de gymnasiale uddannelser – i Københavns amt som sådan er det kun seks ud af ti..

Fint fremmøde til debat om ny jordforureningslov
Spørgsmål blev stillet og meninger udvekslet, da godt 70 repræsentanter fra det lokale erhvervsliv, grundejere og erhvervsejendomsmæglere var samlet for at debattere den nye jordforureningslov på Gladsaxe Erhvervsråds møde forleden.
Deltagerne fik først og fremmest en grundig indføring i den nye jordforureningslov og dens konsekvenser for virksomhederne og erhvervsgrundejerne i Gladsaxes erhversområder, og bagefter fulgte en lind strøm af konkrete spørgsmål fra de fremmødte.
 
Hovedindlægsholderen var advokat Mogens Moe fra advokatfirmaet Plesner og Grønborg, men også lederen af Gladsaxe kommunens miljøkontor, Jesper Raad Petersen var mødt op for at orientere om den hidtidige indsats på området, og om kommunens tilbud om bistand i form af faglig ekspertise.

Flere sexanmeldelser
Politiet i Danmark modtager flere og flere anmeldelser om sexuelle overgreb mod børn.
I 1999 modtog politiet 429 anmeldelser om sexuelle overgreb mod børn. Året før var det kun 360 og det ser ikke ud som om tallet falder.
Men det er ikke sikkert at stigningen i anmeldelser skyldes, at der rent faktisk sker flere overgreb.
 
Formanden for politimesterforeningen, Jørgen Illum, vurderer i Berlingske Tidende, at det kan også være fordi, der er blevet større opmærksomhed om overgreb. Blandt andet på grund af den intense mediedækning af den såkaldte Vadstrupgårdsag fra Gladsaxe.

Udstilling om TV-serien Edderkoppen
Fra den 26. marts kan danskere med et tryk på fjernbetjeningen se den nye danske TV-serie Edderkoppen.
Men Gladsaxeborgere behøver ikke noget fjernsyn for at få en fornemmelse af TV-serien.
I samarbejde med DR har Gladsaxe bibliotekerne lavet en udstilling og en række arrangementer om emnet.
Fra den 26. marts til den 6. maj er hele hovedbiblioteket spundet i Edderkoppens net. Der bliver vist fotos og kostumer fra serien, og man kan se forskellige miljøer som redaktør Taulovs kontor og stuen i Lillian Olsens hjem.
 
Samme dag som serien starter – søndag den 26. marts – holder TV-direktør Bjørn Erichsen foredrag om seriens historiske baggrund. Senere bliver der både mulighed for at opleve sangerinden Katrine Madsen, seriens sminkør og maskør samt Flemming Enevold, der spiller med i stykket.