Onsdag den 15. marts


Ikke frit lejde i Gladsaxe
Der bliver ikke givet frit lejde til Gladsaxe-borgere, der snyder med sociale ydelser.
Det var ellers meningen at starte en såkaldt "kommuneshopping-aktion" med en måneds frit lejde for at få så mange som muligt ud af busken.
Den model har med succes været benyttet i Rødovre, men kunne altså ikke vinde gehør i Gladsaxe.
 
Aktionen mod socialbedragere går i gang i dag, hvor to nye kommunalt ansatte træder til. Det er en socialformidler og en skatterevisor.
De skal det næste år snuse rundt for at finde ud af, om folk nu bor på den adresse, de har opgivet, om der måske er nogen, der har glemt at meddele, at de ikke længere er enlige forsørgere og dermed modtager uberettiget støtte.

Enkelt anmeldelse i ny pædofilisag
På nuværende tidspunkt drejer den nye sag om seksuelle overgreb på en børneinstitution i Gladsaxe sig kun om et enkelt barn.
Selv om politiet har været med til at informere flere hundrede forældre, er der ikke tale om en egentlig afhøringsrunde. Indtil videre har politiet kun modtaget en enkelt anmeldelse om seksuelt misbrug af et barn på skolefritidsordningen ved Søborg Skole, og de vil kun afhøre dette barn og barnets forældre.
Det oplyser kriminalinspektør Palle Sanvig til Nyhedsmagasinet – samtidig med at han understreger, at andre forældre selvfølgelig er meget velkomne til at henvende sig til politiet, hvis de også har mistanke om overgreb.
 
Den sigtede i sagen er varetægtsfængslet og sagen kører for lukkede døre.

Integrationsprojekt på Glostrup sygehus
Et nyt, og usædvanligt integrationsprojekt har set dagens lys på Amtssygehuset i Glostrup. Her har hospitalets rengøringspersonale og portører på eget initiativ formuleret indholdet til en uddannelse for kvinder med etnisk baggrund. Projektet er et samarbejde med bl.a. Arbejdsmarkedskontoret i Københavns Amt og AF-Herlev.
 
Og allerede efter godt 3 måneder har dét resulteret i, at 14 langtidsledige, efter den forudgående uddannelse, er klar til at starte i jobtræning som hospitalsmedhjælpere den 1. maj i år.
Kvinderne kommer fra så forskellige lande som Chile, Thailand, Gambia og Sri Lanka.
 
Næste skridt tages allerede i morgen torsdag, hvor de ansatte i rengøringsafdelingen og portørerne samles til debatcafé for at diskutere integration i praksis.
Men også stand-up komikeren Omar Mazouk er inviteret med til mødet. Han skal gennem satire og historier fra det virkelige liv forsøge at udfordre danskernes og indvandrernes fordomme om hinanden. Specielt den danske humor kan godt give anledning til misforståelser, siger rengøringsleder på Amtssygehuset i Glostrup, Suzanne Zangger til Nyhedsmagasinet.

Begrænset overførselsmulighed
Decentrale institutioner under Gladsaxe Kommune med egen brugerbestyrelse får nu lov til at overføre uforbrugte driftsmidler fra regnskabsår 1999 til 2000, men så heller ikke mere.
Ikke i denne omgang i hvert fald, besluttede økonomiudvalget i Gladsaxe i går.
 
Reglerne på området siger generelt, at hvis der indenfor et forvaltningsområde samlet set er regnskabsoverskud, så kan den enkelte institution godt overføre driftsmidler fra til år, mens det ikke kan lade sig gøre i år med samlet underskud.
Det har fritidsklubben for psykisk og fysisk udviklingshæmmede SOVI rejst som et problem.
Det kan være vanskeligt at planlægge større indkøb, hvis et overskud det ene sted pludselig bliver hapset for at dække et underskud et andet sted.
 
Økonomipolitikerne havde talt om at udstede en permanent garanti for overførsel, men kunne altså kun blive enige om overførslen fra sidste år til i år.
Problematikken bliver dog snart taget op igen i økonomiudvalget.

Billetnet skudt i sænk
Der var dømt fodboldkaos, da salget af billetter til dette års fodboldskole i sommerferien startede.
De DBU-arrangerede skoleophold er nemlig vildt populære hos børn landet over.
De havde derfor fået forældre og bedsteforældre til at stå i kø på landets posthuse fra den tidlige morgenstund, selvom billetnet først åbnede kl. 10.30.
 
Få sekunder efter 10.30 brød hele det elektroniske net sammen, og telefoner og internet glødede til ingen verdens nytte.
Kort efter 11 formiddag begyndte systemet at virke og i løbet af ganske få minutter var de mest populære fodboldskoler udsolgt, blandt andet den hos AB.
 
De uheldige, der ikke fik billet, kan nu kun håbe på afbud eller dobbeltbookninger, eller - som en far i billetkøen fortalte vor reporter - benytte det righoldige aktivitetstilbud fra Gladsaxe Kommune.

Kompostkampagne igen i år
Fra torsdag den 27. april til onsdag den 17. maj vil der blive langet uanede mængder af kompost over disken fra Genbrugsstationen. Igen i år deltager Gladsaxe i I/S Vestforbrændings fælles kompostkampagne og her vil der sædvanen tro blive udleveret gratis kompost i mindre mængder til miljøinteresserede borgere.
Og for de rigtig kompost-trængende vil der sågar være mulighed for, for en beskeden sum penge, at få bragt hele læs af kompost lige til døren på privatadressen.
 
I forbindelse med kampagnen vil folderen "Jordfrisk" blive genoptrykt og lagt ud på Genbrugsstationen, StraXen på rådhuset og kommunens biblioteker.