Torsdag den 16. marts


Ingen nye henvendelser i mulig sexsag
Selvom flere hundrede forældre er blevet direkte informeret om anholdelsen af en pædagog mistænkt for et sexovergreb mod et barn på en skolefritidsordning ved Søborg skole, så er der ikke kommet nye anmeldelser i sagen.
Hverken Gladsaxe politi eller Gladsaxe Kommune havde i går eftermiddag fået nye henvendelser i den aktuelle sag.

Kulturvisioner vedtaget
En del af kulturlivet i Gladsaxe er nu lagt på skinner efter et større udredningsarbejde blandt foreninger, embedsfolk og politikere under kultur-, fritids- og idrætsudvalget.
Dét udvalg alene driver kommunal kultur for rundt regnet 110 mio. kroner årligt, men har også kostbare visioner for fremtiden.
 
Visionerne er nu vedtaget i udvalget. Der er masser af dem, og udvalgets formand, socialdemokraten Peter Nielsen, peger på et par store projekter i Bagsværdområdet, nemlig en svømmehal i Værebro og en sammenlægning af bibliotek og biograf i Bagsværd.
 
Pengeslagsmålet om midlerne til det nye skal tages blandt politikerne det næste halve års tid, førend Gladsaxeborgeren får syn for sagn, om visionerne kan bære igennem.

Ingen brugerråd på biblioteket
Et enkelt punkt om borgerindflydelse på bibliotekerne faldt efter afstemning helt ud af Gladsaxe Kulturplans visionsdel.
Tanken var at oprette såkaldte brugerråd ved et par filialbiblioteker.
Rådene skulle være rådgivende overfor byråd og biblioteksledelse og sikre lokale borgeres behov og ønsker.
 
Men ideen om brugerråd fandt kun nåde for de fire socialdemokratiske medlemmer af udvalget – øvrige partier gik imod den større borgerindflydelse.

GSF med igen
Gladsaxe bliver også repræsenteret i den bedste ishockeyrække i næste sæson.
Det blev klart, da GSF tirsdag på udebane besejrede naboerne fra IC Gentofte med hele 7-2.
Dermed kan de lokale skøjteløbere ikke trues på andenpladsen, der jo netop giver adgang til Codanligaen – også selvom holdet skulle gå hen og tabe de sidste tre kampe.
 
GSF møder Herlev på udebane i morgen aften, IC Gentofte hjemme på søndag og endelig Herlev i Gladsaxe skøjtehal tirsdag den 28. marts.
 
Så må vi håbe, at GSF i næste sæson i højere grad kan få økonomien og spillet til at flyde noget bedre end i sidste sæson, hvor holdet hele vejen igennem var prügelknabe, skiftede træner, tabte den pengemæssige pust, og sluttede med fire point for 36 kampe.
 

God start for Seniorliv +50
"Det her er virkelig noget, vi kan bruge!", lød det samstemmende fra Birgit og Kate, to af deltagerne på introduktionskurset "SeniorLiv +50".
Kurset henvender sig til borgere, der er fyldt halvtreds, og det beskæftiger sig indgående med aldringen, kendsgerningerne og myterne om alderens betydning. Det giver desuden gode råd om, hvad man selv kan gøre for at bevare helbredet, funktionsevnen og aktivitetsmulighederne højt op i årene.
 
Undervisningen er bygget op over tre moduler. I mandags drejede det sig om "at give kroppen nyt liv". De følgende gange handler det om, hvordan vi bedst holder liv i de små grå hjerneceller - og om vigtigheden af at forblive så aktiv og engageret som muligt.
 
Projektet er blevet til i et samarbejde mellem Dansk Oplysnings-Forbund og Sundhedsministeriet.

Musicalen Rent til Gladsaxe
New York, London, Paris – og nu også Gladsaxe.
I den kommende teatersæson opfører Gladsaxe Teater musical´en "Rent", der tidligere har været vist på scener i den engelske, franske og amerikanske hovedstad.
Musicalen blev spillet første gang i New York i 1996 og manuskript, sangtekster og musik er skrevet af amerikaneren Jonathan Larson.
 
Stykket foregår i storbyens boheme-miljø, hvor sangeren Roger og videokunstneren Mark bor sammen på et loftsværelse og har en masse venner blandt bohemer, kunstnere og homoseksuelle. Men venskaberne bliver sat på en hård prøve, da HIV-smitten langsomt æder sig ind i gruppen, og stykket handler både om kærlighed, sygdom og smerte.
 
Rent bliver opført i sæsonen 2000/2001, men rollebesætning, instruktør og scenograf offentliggøres først på et senere tidspunkt.