Fredag den 3. marts


Berettiget næse til lærer efter tilsynssvigt
En lærerklage til Tilsynsrådet om næse er blevet afvist.
Efter en famøs lejrskole for godt halvandet år siden blev to lærere fra Stengård skole forflyttet.
Det skete efter angiveligt at have svigtet tilsynspligten kortvarigt med børnene under lejropholdet på den jydske bondegård.
 
Udover flytningen til anden skole, så blev lærerne tildelt en næse, altså en alvorlig irettesættelse.
Den næse klagede den ene af lærerne til Tilsynsrådet over, ligesom han klagede over, at der ikke var henvisning til den lovparagraf, der blev brugt til næsen.
 
Paragrafhenvisningen manglede ganske vist – og det fik læreren medhold i – men selve næsegivningen var både berettiget og korrekt, mener Tilsynsrådet.

PR-firma: Stillingsannonce for jobbet som socialdirektør tung, typisk - og kedelig
Stillingen som ny socialdirektør i Gladsaxe er stadig ubesat. Men kommunen arbejder lige nu på sagen, og har netop slået stillingen op i en annonce, bl.a. i bladet Danske Kommuner.
Og hvem bli´r så den nye socialdirektør?
 
Nyhedsmagasinet har bedt Eva Lindberg fra reklamebureauet Medialog i København kaste et blik på annoncen som helhed, og hun mener annoncen henvender sig til én, der allerede er ansat i kommunen i en lavere stilling. Annoncen virker tung, med for meget tekst og ingen billeder til at fange opmærksomheden, og det er derfor tvivlsomt, om den vil fange folk udefra, eks. ansatte i det private erhvervsliv, siger Eva Lindberg.
 
Sidste frist for indsendelse af ansøgning om jobbet som socialdirektør er mandag den 20. marts.

Millionbeløb tilbage i moms
Næsten 4,5 mio. rare momskroner ligger og venter på at komme til udbetaling til Gladsaxe Kommune.
Landsskatteretten har nemlig afsagt en kendelse, der tilgodeser specielle regler for kantiner, der drives af arbejdsgivere.
Det betyder, at en særlig kantinemoms ikke kan opkræves – men det er netop, hvad Told- og Skattestyrelsen har gjort siden 1978.
Det er for Gladsaxes vedkommende blevet til helt nøjagtigt 4.402.791 kroner i for meget indbetalt moms.
 
Skatteministeriet tænker i øjeblikket over, trods Landsskatterettens dom, om pengene på en eller anden måde alligevel kan kringles til at blive i statskassen.

Konference om skolestart i venskabsbyerne
Gladsaxe Kommune bliver vært ved en større konference om emnet "Skolestarten i Venskabsbyerne" senere denne måned.
Som titlen antyder, sætter konferencen fokus på de små´s allerførste møde med skolen i udvalgte venskabsbyer, og med til konferencen er delegationer fra Gagny i Frankrig, Minden og Wilmersdorf i Tyskland, samt en engelsk trup fra byen Sutton.
Gladsaxes delegation består af formanden for børne- og undervisningsudvalget, Karin Søjberg Holst, pædagogisk konsulent i kommunen Guy Rubaudo, lærer Dot Gomard, og endelig børnehaveklasseleder Lotte Broge.
 
De fem venskabsbyer skal på konferencen udveksle og evaluere erfaringer i forbindelse med skolestart, og de gæsterne skal ved samme lejlighed på besøg på forskellige Gladsaxe-skoler. Den franske delegation skal på besøg på Buddinge skole, de tyske på Marielyst, og så får Værebro skole besøg af den engelske delegation.
 
Konferencen finder sted i dagene 19. til 21. marts.

Genvalg til SF i Gladsaxes folketingskandidat
SF i Gladsaxes folketingskandidat hedder stadig Birgitte Husmark.
På lokalafdelingens medlemsmøde mandag blev hun genvalgt af en enig forsamling.
 
"Jeg havde nok regnet med at blive genopstillet som folketingskandidat i Gladsaxe" siger Birgitte Husmark, der i samme åndedrag fremhæver sit gode samarbejde med partiforeningen som én af årsagerne.
Ved valget i 97 blev hun kun overhalet af Holger K. Nielsen i kampen om flest stemmer i Københavns Amt.
 
SF´s lokale folketingskandidat stiller i øvrigt den 6. april op til debatmøde i samarbejde med Det Konservative Folkeparti og Venstre under temaet "Et nyt bud på velfærd".

Ny film på vej fra Axel
Den snart 82-årige filminstruktør Gabriel Axel fra Bagsværd er still going strong og tager til april til Marokko, hvor hans nye spillefilm "Laila den rene" skal optages.
Der er, ifølge Ritzau, tale om en slags Romeo og Julie-historie om et tilfældigt møde mellem en marokkansk pige og en ung dansker på gennemrejse i Nordafrika.
Optagelserne slutter midt i maj, og det danske selskab, der producerer filmen, regner med verdenspremiere på næste års Cannesfestival.
 
Gabriel Axel, der vandt en Oscar for "Babettes gæstebud", har ikke lavet spillefilm, siden han i 1994 instruerede "Prinsen af Jylland".
 
"Laila den rene" har fået 10 mio. kroner i støtte fra Filminstituttet.

Nyt stykke på Væksthuset
Dinas Bog, den norske forfatter Herbjørg Wassmo’s prisbelønnede roman, kommer til at åbne den professionelle del af Gladsaxe Teaters Væksthusscene.
Det bliver i form af en monolog med Marianne Mortensen, der lægger krop og stemme til Pia Juuls oversættelse.
 
Der er premiere på stykket den 24. marts.