Torsdag den 30. marts


Brandofre udskrevet fra hospitalet
Beboerne på Solnavej 91 blev tirsdag aften ofre for en af de største lejlighedsbrande i Gladsaxe i flere år. Opgangen måtte evakueres af to røgdykkerhold, og det lykkedes Falck at få alle mennesker ud af ejendommen.
Seks beboere, den ene et barn på 12 år, samt 3 politifolk blev derefter indlagt på hospitalet til observation for røgforgiftning, men allerede onsdag var mindst fire personer udskrevet igen, oplyser Gladsaxe Politi til Nyhedsmagasinet.
 
Lejligheden på anden sal til højre udbrændte totalt, og alle ruder i lejligheden eksploderede under branden.
Brandteknikeren er nu gået i gang med at undersøge årsagen til branden - konklusionen kommer om et par dage, men alt tyder på, at branden opstod i køkkenet.

Skimmelsvamp affolker skole
Eleverne på Stengård skole i Gladsaxe evakueres nu fuldstændig fra de skimmelsvampramte bygninger.
Teknikere vurderede ellers sidste år, at svampetypen ikke var så farlig, at hele skolen skulle lukkes.
Blandt andet de ældste elevers lokaler, lærerværelse og enkelte faglokaler har været i brug frem til i dag.
Men efter flere henvendelser fra forældre og lærere om gener fra indeklimaet, så er dét også snart slut.
 
Som tidligere omtalt, så stilles der 1. maj to store pavilloner op i skolegården, som skal rumme eleverne op til 7. klasse.
De store elever flyttes for en tre-ugers periode i maj til lånte lokaler i Stengård kirke og nogle nærtliggende spejderhytter. Derefter rykker de tilbage i nogle af de renoverede lokaler.
 
Hele skolen ventes svampefri og indflytningsklar igen til december i år.

Poststrejke
Gladsaxe-borgere måtte kigge forgæves i postkassen onsdag morgen.
Postbudene nedlagde i går arbejdet, i utilfredshed med den aktuelle bemandssituation på Søborg Postkontor.
Det er en kendsgerning, at postbudene til tider må rende stærkt – lidt for stærkt, mener budene. Men postmester Flemming Rasmussen mener, at budenes arbejdsopgaver passer med bemandingen, og at der er de folk, der skal være på Søborg Postkontor.
 
Allligevel lykkedes det i går postmesteren og tillidsfolkene at blive enige en ny arbejdsmodel, og da postbudene mødte på arbejde imorges, blev de orienteret om den nye aftale, og Flemming Rasmussen forventer, at de nu vil genoptage arbejdet.
 
I så fald vil Søborg Postkontor i dag prioritere den almindelige brevpost, og det betyder, at borgerne i dag modtager dobbelt post, altså post fra både onsdag og torsdag samt eventuelle ugeblade, mens det i morgen fredag handler om udbringningen af almindelig post og reklamer.

Erhvervslivet stiller krav til praktikanter
Ingen brækkede ben-, arme, problemer med hjertet, epilepsi, allergi eller anoreksi.
Det er skam ikke hvem som helst, der får lov til at tilbringe en uge i militærpraktik i forbindelse med kommunens udskolingsaktiviteter næste skoleår.
8.-10.klasser får igen mulighed for at tilbringe en uge langt væk fra klasselokalet, og få en smagsprøve på det virkelige, pulserende erhvervsliv.
Og når de respektive lærere i den nærmeste fremtid sætter sig ned og gennemgår det splinternye praksiskatalog, bliver problemet nok ikke, hvad de skal vælge, men hvad de skal vælge fra på klassens vegne.
 
Kataloget bugner af tilbud, spændende fra praktikophold hos Falck, Post Danmark og Amtssygehuset i Herlev. Og så er militæret er ikke ene om at stille forhåndskrav til de unge. Gladsaxe Politi tager også imod praktikanter, men med det forbehold, at de unge skoleelever ikke står registreret i politiets kartotek for kriminel adfærd.
 
En anden valgmulighed er et pædagogisk rollespil omkring etableringen af en bolchefabrik, hvor eleverne som fabriksmedarbejdere kan afprøve mulighederne for at få indflydelse på en arbejdssituation, og danne sig et indtryk af, hvordan de ville organisere arbejdet, hvis det vitterligt var deres egen virksomhed.
 
Endelig kan eleverne komme i landbrugspraktik. Her flytter eleven ind hos en landmandsfamilie i en uge, og "her må eleven være indstillet på at tage fat" som det hedder i det nye praksiskatalog.

Sex-sigtet løsladt
Den 39-årige mand, der for fjorten dage siden blev varetægtsfængslet og sigtet for seksuelt overgreb på et barn i fritidsordningen ved Søborg Skole, er nu løsladt.
"Vi er nu ved at være færdige med efterforskningen, og derfor er der ikke nogen grund til at holde manden indespærret. Der er ikke længere fare for, at han kan forpurre vores efterforskning, og der er heller ikke kommet flere anmeldelser mod manden", siger kriminalinspektør Palle Sanvig fra Gladsaxe Politi til Nyhedsmagasinet.
 
Han siger, at sagen ikke kommer til at køre som en tilståelsessag ved byretten, men kan ellers ikke uddybe sagen, der har kørt for såkaldt dobbelt lukkede døre ved grundlovsforhørret i retten i Gladsaxe.

Rekordstort åbent hus hos politiet
På lørdag bliver der slået en lille Danmarks-rekord i Gladsaxe.
Gladsaxe politikreds afholder nemlig det største åbent-hus-hos-politiet arrangement, der nogensinde er blevet afholdt. Anledningen er, at politikredsen fylder 40 år.
 
Der vil både blive mulighed for at møde det ridende politi, se hundeopvisning, få taget sit fingeraftryk, høre folk fra drabsafdelingen fortælle om incestsager og se, hvordan politiet garderer sig mod brandbomber.
Dørene åbner klokken ti om formiddagen og lukker klokken fire om eftermiddagen.
 
I mens Gladsaxe politistation fester, sørger Ballerup politistation for at løse politiets opgaver i Gladsaxe.

Masser af penge til miljø
Tegnebogen er spækket, så miljøgruppen Agenda 21 venter bare på, at nogle vil være med til at bruge pengene på at fremme miljøet i Gladsaxe.
Der er afsat over 200.000 kroner til nye initiativer, som kan skabe et bedre miljø, og i aften er der møde på
Hovedbiblioteket, hvor miljøfolk med gode ideer kan møde andre miljøinteresserede.
 
Hvis man vil have del i pengene, skal man have ideer, der fremmer miljøtanken. Det er altså ikke nok, at hr. Jensen vil sætte en solfanger op på sit eget tag, eller at fru Olsen vil have penge til en regnvandsopsamler.
En ide, der kunne gå igennem, er for eksempel hvis en virksomhed vil lave et grønt regnskab.
 
Mødet i lokal Agenda 21 bliver holdt i salen på Hovedbiblioteket klokken 19.30.
Dagsordenspunkterne er blandt andre en gennemgang af de Agenda-relevante ting, der blev vedtaget på sidste byrådsmøde og gennemgang af aktivitetsgruppernes arbejde.