Onsdag den 8. marts


Ny tilbygning til fredet gård
Fødevaredirektoratet i Mørkhøj går i udvidelsestanker, der kommer til at berøre den fredede Mørkhøjgård.
Mørkhøjgård rummer i dag en del af direktoratets administration og er den eneste fuldt bevarede af de gamle Gladsaxe-gårde.
Tanken er at opføre en staldbygning overfor, og i stil med den eksisterende, der ligger foran hovedbygningen.
 
De to staldbygninger indrettes til kontorer, hovedbygningen renoveres med flere af de oprindelige stuklofter og paneler, og den omkringliggende have føres tilbage til proprietærtiden.
Direktoratet har også andre bygge- og flytteplaner i området, en helt ny parkeringsplads ventes indrettet i det nærtliggende lille skovområde.
 
Den nuværende lokalplan tillader hverken nybyggeri eller parkeringsplads, så en ny er på vej fra byggemyndighedernes side.
Første skridt i den retning blev taget i går, hvor økonomiudvalget sagde god for et nyt lokalplanforslag.

Flere unge afhængige af internettet – men ikke i Gladsaxe!
Grænsen mellem unges brug og misbrug af computer og internet er tilsyneladende hårfin. Flere unge er simpelthen blevet så afhængige af at surfe, som det hedder i computersprog, at de tvinges til at søge professionel hjælp. Men hvor de i flere kommuner i øjeblikket sender unge borgere til behandling for internet-afhængighed på Ringgården på Fyn, der normalt behandler folk med ludomani, så er fænomenet endnu ikke aktuelt i Gladsaxe.
 
I de fleste af kommunens ungdomsklubber er der ellers fri adgang til internettet, og i Klub 144 stiller man endda computere og internet til rådighed i weekenderne. Men heller ikke her kender man til den nye form for afhængighed blandt unge, fortæller klubleder Lars Aurvig.

Borgermøde om bofællesskab
Ni planlagte boliger for psykisk udviklingshæmmede bliver nu genstand for et borgermøde.
Det sker den 9. maj, hvor naboerne på Elledalen i Stengårdskvarteret, og alle andre for den sags skyld, kan stille spørgsmål til projektet.
Selve bygningen ventes opført som et to-etagers hus.
 
Planer om bofællesskaber og mødesteder for psykisk udviklingshæmmede har før fået beboerne i de berørte områder op af stolene for at protestere og i stedet pege på alternative beliggenheder.
Men tidligere erfaringer viser, at både plejehjem, bofællesskaber og mødesteder for psykisk udviklingshæmmede i Gladsaxe fungerer i fin harmoni med naboerne.

Taxa-ture måske dyrere
Nu bliver det måske lidt dyrere at køre med taxa i Gladsaxe i fremtiden.
Taxa-organisationerne søgte nemlig på sidste kontaktudvalgsmøde om lov til at indføre en ekstraordinær takstforhøjelse, på grund af pludselige, stigende omkostninger for enligkørende vognmænd. Omkostninger, der medfører en betydelig nedgang i vognmændenes indkomst.
 
Forhøjelsen af taksterne er foreslået til i alt 3%, fordelt på 2% på takst 1, og 1% på takst 2.
I kroner og ører betyder det en stigning fra 7 kroner og 70 ører pr. kørt kilometer i dagtimerne, og i de sene timer stiger prisen fra 9 kroner og 60 ører til 9 kroner og 80 ører.
 
Spørgsmålet om nye taxa-takster skal nu behandles i en arbejdsgruppe under kontaktudvalget.

Positivt brugerdemokrati
Tre lokalplaner, det lokale Agenda 21-arbejde, samt graffitihærværk hører til de godt og vel 30 dagsordenpunkter, politikerne i Gladsaxe byråd skal igennem på aftenens møde.
Forslaget fra Dansk Folkepartis Irma Henriksen om mere positivt brugerdemokrati er på plakaten igen – det var jo det, der fik sindene i kog ved sidste møde, og så er der, som traditionen i Gladsaxe efterhånden byder det, en sag fra Tilsynsrådet.
Denne gang om kommunens tilsyn med Gladsaxe Almennyttige Andelsboligselskab.
 
Der plejer at være god plads på tilhørerstolene, men hele det åbne møde kan som sædvanligt også høres direkte her på kanalen fra kl. 18.
Til overflod er der mulighed for et genhør i morgen fra kl. 9.30.

Rettelse
I et indslag i Nyhedsmagasinet i går fremgik det, at der er afsat 11 mio. kroner til renovering af Søborg Torv.
Dér fik vi gjort byrådspolitikerne lidt for fedtede – det rigtige beløb ifølge det seneste programoplæg er 16,7 mio. kroner.
Pengene skal dække bygningen af et mere grønt torv med en fredeliggjort trafik, som det hedder i programoplægget.
 
Torvet skal forskønnes med skulpturer, eventuelt en fontæne, og en eller flere pavilloner skal være med til at skabe liv.
 
Følges den foreslåede tidsplan står et fikst og færdigt nyt Søborg Torv klar ved sommertid år 2002.