Onsdag den 1. November


Slagsmål mellem Superbrugs og Netto forsinker boligbyggeri

En slåskamp mellem supermarkedskæderne Netto og Superbrugsen har nu på snart femte år sat en stopper for en ny torvebebyggelse ved Erik Bøghs Allé og Søborg Hovedgade.
Det er AB, Arbejdernes Boligselskab, der står som bygherre for projektet, der skulle indeholde almindelige lejligheder, ældreboliger og en butik, som skulle bygges sammen med Superbrugsens areal på den anden side af gaden.
 
Men AB lavede en aftale med City Holding, der gav selskabet råderet over bebyggelsens stueetage. City Holding indgik derefter en aftale med Netto om en butik lige overfor Superbrugsen. Så ville Brugsen ikke være med mere, for dér havde man nemlig tænkt sig at placere en Fakta, der hører til samme supermarkedskæde som Brugsen.
 
Siden har projektet med de eftertragtede boliger og butikken ligget stille. Dog ikke mere stille end at AB først i retten i Gladsaxe har forsøgt at få ophævet aftalen med City Holding, hvilket ikke lykkedes, for så at anke sagen til landsretten.
Imens står folk i lange køer for at få fingre i både de almindelige lejligheder og de ældreboliger, der er planlagt i projektet.
 
Sagen starter i dag ved Østre Landsret.

Mystik omkring dødsfald

Der er formentlig ikke tale om drab på en 61-årig kvinde, der blev fundet afklædt på sit badeværelse i Høje Gladsaxe-bebyggelsen, men om en naturlig dødsårsag.
Kvinden blev fundet den 24. oktober efter at have ligget død i seks til otte dage.
Hun var ikke mødt op til aftaler på socialkontoret og derfor blev låsesmed og politi tilkaldt.
 
Kvinden har angiveligt tidligere fået bank af unge 2. generationsindvandrere, men hverken ligsyn eller obduktion tyder på drab, oplyser kriminalinspektør Palle Sanvig til Nyhedsmagasinet.
Der mangler dog endnu enkelte tekniske prøver, førend et drab helt kan udelukkes.

Natlige tyverier

Fire 15-17-årige fra Gladsaxe står til domme med tilsyn og klækkelige erstatninger efter at være grebet på fersk gerning i tyverier fra biler natten til mandag.
En vågen beboer på Bindeledet i Bagsværd hørte ved tre-tiden lyde fra nogle af de parkerede biler på vejen og tilkaldte politi.
En tjenestehund fik snuset sig frem til en 15-årig, der forsøgte at gemme sig mellem bilerne og snart efter var de øvrige tre også anholdt.
 
De går alle fire i skole, og et godt spørgsmål til forældrene kunne være, hvad deres unge sønner egentlig foretog sig på gaden kl. tre om natten før en skoledag.
Gladsaxe politi véd det godt, de unge mænd stod nemlig for indbrud i 10 biler og forsøg på at stjæle én.

Forskellig baggrund – forskellige favoritter

Der er stor forskel på, hvilke fag der volder problemer for henholdsvis tosprogede og danske elever på htx, højere teknisk eksamen.
Det viser en netop offentliggjort undersøgelse blandt eleverne på bl.a. Faghøjskolen, det tidligere Frederiksberg/Gladsaxe Tekniske Skole. Her er ca. 15 procent af de 370 elever på htx tosprogede.
De danske elever mener at fremmedsprog, pånær engelsk, hører til blandt de sværeste fag, mens de tosprogede klassekammerater har det sværest med samfundsfag og teknologi.
Til gengæld er eleverne rørende enige om, at matematik og fysik ikke lige er de fag, der ligger højest på ønskelisten.
 
Der er også markante forskelle at spore, når det kommer til god gammeldags flid.
Undersøgelsen viser nemlig, at de tosprogede elever bruger længere tid sammen med lektiebøgerne end de danske elever. 35 procent af de tosprogede bruger i gennemsnit mere end to timer om dagen på lektier – det gælder kun for 14 procent af de adspugte danske elever.
 
"Det er jo ikke noget der nødvendigvis afspejler sig i resultaterne, og der er selvfølgelig stor forskel på, hvilke grupper af tosprogede det drejer sig om, men faktum er i hvert fald, at det i forbindelse med eksamen sidste år var en tosproget elev der scorede det højeste snit på 11,1" siger uddannelses og erhvervsvejleder ved Faghøjskolen, Michael Larsen.

Midlertidige skoleinspektører på Høje Gladsaxe og Marielyst Skole

Der skal sættes et nyt navn på skoleinspektørens dør på både Høje Gladsaxe og Marielyst Skole.
Skoleinspektør Kurt Schirmer Nymann fra Høje Gladsaxe skole har nemlig sagt op, og indtil hans afløser bliver fundet, skal skoleinspektør Jørn West Larsen fra Marielyst Skole indtage inspektørkontoret i Høje Gladsaxe.
I mens rykker viceskoleinspektør Lis Bigum ind på Jørn West Larsens kontor i Marielyst.
 
Når den nye skoleinspektør bliver ansat, kan Jørn West Larsen og Lis Bigum flytte tilbage til deres respektive kontorer. Det sker formentlig den første marts.


Hør flere nyheder i onsdagens lydudgave

af Nyhedsmagasinet