Onsdag den 15. November


Krav om ansættelsessikkerhed i pædofilisager

Hvis en pædofilianklage smuldrer, skal den tidligere mistænkte have lov til at arbejde med børn i Gladsaxe Kommune.
Det mener repræsentanter for de tre faggrupper, der arbejder med børn i Gladsaxe, nemlig pædagogerne, lærerne og pædagogmedhjælperne.
 
Formanden for lærerforeningen har sammen med fællestillidsrepræsentanterne fra PMF og BUPL lavet et forslag til personalepolitik i forbindelse med mistanke om seksuelle overgreb.
Forslaget indebærer blandt andet, at medarbejderen skal have lov til at vende tilbage til sit tidligere arbejdsområde, hvis han bliver frifundet eller opnår tiltalefrafald.
Formålet med forslaget er at sikre de ansattes retssikkerhed.

(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)


Præstefrue kommer i menighedsråd

Sognepræst Finn Houmanns hustru, Jette Houmann, er valgt ind i menighedsrådet for Gladsaxe Kirke.
Hun fik 37 stemmer, hvilket svarer til mere end ti procent af stemmerne.
Valget blev udskrevet, fordi en række kandidater ikke ønskede at sidde i rådet sammen med præstefruen.
En af de stærkeste modstandere, den nuværende menighedsrådsformand Pia Andersen, blev også selv valgt ind, så de to kvinder skal nu sidde sammen. I alt blev der afgivet 332 stemmer ud af 5700 stemmeberettigede.

(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)


Spænding om teaterbilletter!

Billetsalget til musicalen "Rent" vil i denne og de kommende uger blive fulgt med ekstra spænding på Gladsaxe Teater.
De økonomiske problemer på teatret er taget til i løbet af efteråret, og til foråret har teatret overtrukket sin kassekredit med fire millioner kroner. Det Storkøbenhavnske Teaterfællesskab har stillet garanti for pengene, men med den klausul, at Gladsaxe Teater resten af sæsonen skal lade sig følge nøje af en en gruppe bestående af medlemmer af teaterfællesskabets styrelse, en advokat og en revisor. Det er første gang nogensinde dét sker.
 
Rockmusicalen "Rent" får premiere i weekenden, og allerede nu er der meget der tyder på, at forestillingen bliver en publikumssucces.
"Billetsalget har oversteget alle forventninger, og nu håber vi, at tendensen fortsætter", siger teaterdirektør Flemming Enevold.
Gladsaxe Teater vil ikke oplyse præcist hvor mange billetter der er solgt indtil videre, men da teatret i foråret havde en anden stor musical på programmet, Piraterne Fra Penzance, var der solgt 21.000 billetter i ugen op til premieren.
 
På grund af stor publikumsinteresse får "Rent" premiere hele to gange, nemlig lørdag og søndag denne weekend.

Tasketyveri fra rolator

En ældre gangsbesværet dame fra Søborg blev forleden offer for et usædvanlig frækt tasketyveri.
Den ældre dame stod i sin have med tasken på sin rolator da to unge drenge kom ind i haven og begyndte at tale til hende.
Pludselig rev den ene tasken til sig, hvorefter drengene tog benene på nakken og løb med lynets hast væk fra stedet igen.
 
Tyveriert fandt sted torsdag eftermiddag imellem klokken 13.50 og 14. Den ene af gerningsmændene beskrives som værende mellem 15 og 18 år, nydansker med spidst ansigt og mørkt hår, og han var iført en sort vindjakke med hætte.

Radikal: Alle virksomheder bør dele barselsudgifterne

Alle danske virksomheder bør dele udgifterne ved at betale løn under barsel.
På den måde falder risikoen for at unge, fødedygtige kvinder bliver diskrimineret, når de søger job.
Det mener den radikale folketingskandidat Lone Loklindt, der i morgen holder oplæg om radikal børne- og familiepolitik sammen med byrådsmedlemmet Lis Smidsholm.
 
Mødet om radikal børne- og familiepolitik er åbent for alle. Det bliver holdt i rådhuskælderen på Gladsaxe Rådhus torsdag klokken 19.30.

(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)



Hør flere nyheder i onsdagens lydudgave

af Nyhedsmagasinet