Torsdag den 16. November


Pædagog får tilbudt genansættelse i Gladsaxe Kommune

Den tidligere pædagog fra Søborg Skole, der under stor mediebevågenhed blev anklaget for pædofili, får nu tilbudt en genansættelse i Gladsaxe Kommune.
Han har endnu ikke afgjort om, han tager imod tilbudet.
 
Manden blev fyret, mens han var varetægtsfængslet, men efterfølgende er sagen smuldret. Politiet har opgivet at rejse tiltale på grund af manglende beviser, og manden er nu helt fri.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Hvordan skal svømmehallen i Værebro se ud?

De første indledende manøvrer til den nye svømmehal i Værebro er i gang.
Børne- og kulturforvaltningen er kommet med et udspil, som i de kommende uger skal godkendes eller forkastes i de relevante politiske udvalg, og det blev tidligere på ugen positivt modtaget i Kultur- fritids- og idrætsudvalget.
 
Der er sat 42 millioner kroner af til projektet, og Børne- & kulturforvaltningen vurderer at pengene rækker til en standard svømmehal med plads til 180 svømmeglade personer i bassinet.
Og for at få mest ud af millionerne, foreslår forvaltningen, at projektet udbydes som begrænset udbud i totalentreprisekonkurrence med omvendt licitation. Det betyder, på godt dansk, at Gladsaxe Kommune beder en håndfuld entreprenører give et bud på, hvordan svømmehallen i Værebro skal se ud.
 
Formanden for Kultur- fritids- og idrætsudvalget, Peter Nielsen, er enig med forvaltningen i, at det kunne være spændende med en utraditionel svømmehal med et fantasifuldt svømmebassin.
Men det vil koste endnu flere penge end der er sat af i budgettet, så nu undersøges mulighederne for at få tilskud fra Lokale- og anlægsfonden.
 
Svømmehallen ved Værebrovej ventes at stå klar i oktober 2002.

Præstens hustru fik flest personlige stemmer

Sognepræstens hustru, Jette Houmann, vandt valget i Gladsaxe Kirke.
Med 37 personlige stemmer ud af i alt 332 var hun den, der fik flest personlige stemmer.
Hendes modkandidater havde ellers talt imod, at præstens hustru skulle sidde i menighedsrådet, men det kommer hun altså til.
 
Pia Andersen, der er formand for det afgående menighedsråd fik 33 personlige stemmer. Altså fire mindre end Jette Houmann.
Alligevel ser hun ikke valget som et personligt nederlag, blandt andet fordi flere personer har løst sognebånd, så de kunne stemme, selv om de ikke bor i Gladsaxe Sogn.
Jette Houmann er derimod glad for valgets udfald, som hun kalder et nederlag for Pia Andersen.

(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)


Julefest med mediebevågenhed

Den danske verdenspresses opmærksomhed var i går rettet mod Gladsaxe Bio i Bagsværd. Især den kulørte ugepresse var mødt talstærkt op.
Red Barnet havde inviteret hundrevis af skolebørn til julefest for at prøvesmage en ny julebryg, en nissevand for børn. Hver gang der bliver solgt en Nissevand, ja så får Red Barnet 10 øre.
 
Men mediernes bevågenhed skyldes nok nærmere de berømte voksne der var mødt op for at fortælle og underholde, nemlig generalsekretær i Red Barnet Mimi Stilling Jacobsen, komikeren Finn Nørbygaard og sangerinden Pernille Pettersson.
 
Gladsaxe Bio får ingen indtægter i forbindelse med arrangementet, men den opmærksomhed det har givet biografen, er meget mere værd, end hvis Gladsaxe Bio havde lejet salen ud, siger biografdirektør Per Grunnet.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Indskrivning til skolestart i Gladsaxe

I næste uge er der indskrivning for de børn, der skal begynde i skole efter sommerferien.
Ifølge loven skal man mindst være fire år og elleve måneder gammel, når man begynder i børnehaveklasse, og de ældste børn kan være helt op til syv år.
Men det kan både være skadeligt at komme for tidligt og for sent i skole.
 
Hvis man ikke kan møde op på sit barns skole i næste uge, kan man ringe til skolen. Hvis barnet ikke skal indmeldes i folkeskolen, skal man give besked til Inge-Lise Ovesen på Gladsaxe Rådhus.

(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)


Flere S-togspassagerer i Gladsaxe

Lidt flere passagerer springer på S-toget i Gladsaxe.
Det viser de foreløbige tal fra DSB`s nyeste trafiktælling, der blev foretaget den 2. november.
I løbet af døgnet hoppede knap 6000 mennesker på toget fra enten Bagsværd, Buddinge eller Kildebakke Station.
Det er en fremgang på mellem to og fem procent målt i forhold til den sidste trafiktælling fra 1998.
 
852 mennesker stiger på toget på Kildebakken Station, 2487 mennesker kører med fra Buddinge og 2592 går ind i S-toget på Bagsværd Station.
 
DSB har endnu ikke optalt, hvor mange, der står af på de forskellige stationer.


Hør flere nyheder i torsdagens lydudgave

af Nyhedsmagasinet