Torsdag den 2. November


Opgangsfællesskab reddet fra storbrand

Kun en hurtig indgriben fra medarbejderside reddede opgangsfællesskabet Kagsåhuse for misbrugere i Gladsaxe fra en større brand sidste fredag.
Én af de 13 beboere satte ild til sin lejlighed, formentlig for at begå selvmord, men to medarbejdere, der ville tjekke den kvindelige beboers tilstand, kunne allerede i opgangen spore lugt af røg og fik tilkaldt ambulance og brandvæsen.
 
Ilden, der var opstået i sengen, blev slukket og kvinden bragt til amtssygehuset i Herlev til observation for røgforgiftning.
Hendes tilstand var om fredagen kritisk, men allerede mandag var hun så stabiliseret, at hun kunne udskrives fra hospitalet.
 
De øvrige beboere blev evakueret ved branden, men der skete kun røgskader på ejendommen.

Villa må ikke bruges som pensionat

Man kan ikke uden videre få lov til at omdanne en villa til et pensionat.
Økonomiudvalget i Gladsaxe Kommune har netop givet afslag til en villaejer på Frodesvej i Bagsværd, der ville opdele sit hus i fire forskellige lejemål.
"Jeg kan godt se, at det kunne være en økonomisk fidus, men vi vil bevare strukturen i villaområdet", siger borgmester Ole Andersen til Nyhedsmagasinet.
 
Ifølge lokalplanen må der kun indrettes en bolig på hver parcel i området omkring Frodesvej, og det princip kan kun afviges, hvis villaen ikke er egnet til enfamilies-hus.
 
Dansk Folkeparti stemte imod afslaget.

Lønbudgetter skal strammes op

Der er stadig store problemer med at overholde lønbudgettet i tre af enhedsplejens distrikter, nemlig i Egegård, Stengård og Bagsværd.
Derfor skal lederne i de tre distrikter nu stramme gevaldigt op på vikar- og personaleforbuget.
Det skal – med enkelte undtagelser – ske med et stop for vikarbureau´er og ved en mere fleksibel fordeling af medarbejderne, så man for eksempel kan tilkalde hjælp fra andre afdelinger i tilfælde af sygdom eller lignende.
 
Opstramningen gælder ikke i de distrikter, der har styr på budgettet.

Flere tilflyttere, flere spædbørn – og færre ledige.

Gladsaxe nærmer sig med hastige skridt 62.000 indbyggere, viser den seneste opgørelse over livets gang i Gladsaxe Kommune, de såkaldte konjunkturtal. Helt nøjagtigt var der den 1. oktober 61.937 indbyggere i kommunen – næsten 200 flere end sidste år.
I løbet af de seneste 12 måneder er 282 mennesker flyttet til Gladsaxe – det er 95 flere end i 1999.
 
Og så er der en lille stigning i antallet af nyfødte – 712 nye Gladsaxeborgere kom til verden i perioden mellem den første oktober ´99 og 30. september i år.
 
Endelig er der igen i år et fald i antallet af ledige i Gladsaxe. I august måned i år var 1.202 uden arbejde – fordelt på 563 mænd og 639 kvinder – og det er 11% færre end for bare et år siden.

Stadig gode penge i tobak

Skandinavisk Tobakskompagni, med hovedsæde i Søborg, er kommet ud af regnskabsåret med et overskud, efter skat, på 1 milliard 284 millioner kroner – rundt regnet 50 millioner kroner mere end sidste år.
Omsætningen steg med ca. 3 milliarder kroner til 28 milliarder 880 millioner kroner.
 
Salget af cigaretter og cigarer er steget det seneste år, mens salget af pibetobak har været faldende.
Men, Skandinavisk Tobakskompagni er, ifølge Aktuelt, tilfredse med resultatet.

Naturen på nettet

Naturen er flyttet ud i cyberspace!
På en ny hjemmeside på internettet kan man nu få et fyldigt overblik over de guidede ture i det fri der arrangeres i blandt andet Københavns amt. Og hvis man hører til typen, der kan lide at planlægge lidt ud i fremtiden, så kan man sågar søge på arrangementer, der forgår på en bestemt dato, ligesom man kan vælge kun at søge efter ture, som handler om et bestemt emne, f.eks. fugle, svampe eller marker.
 
Og hos naturvejlederne i Københavns Amt har man store forventninger til det nye initiativ, fortæller
Stig Englund, den ene af de nu to naturvejledere i Københavns amt.
 
Hjemmesiden indeholder også et naturnetforum, hvor man kan skrive om oplevelser i naturen eller efterlyse andre naturelskere at følges med i det fri, ligesom der er lagt en masse naturfotos ind på siden.
Adressen på den nye hjemmeside er www.naturnet.dk.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)


Hør flere nyheder i torsdagens lydudgave

af Nyhedsmagasinet