Onsdag den 22. November


Legeplads-penge går til oprydning efter hærværk

For megen hærværk får nu direkte konsekvenser for tre af kommunens skoler. Der er nemlig brugt så mange penge på at rydde op efter graffitimalere og rudeknusere, at der ikke er meget tilovers til alt det sjove.
Både på Vadgård, Søborg og Marielyst skole ønsker børnene sig brændende en legeplads, og de tre skolebetyrelser har derfor søgt om penge fra Børne- & kulturforvaltningens nye pulje til indretning af legepladser. Puljen er på 600.000 kroner, men den skal også dække udgifterne i forbindelse med hærværk på skolerne og de beløber sig i år, indtil videre, til 207.000 kroner, altså mere end en tredjedel af puljen, og langt flere penge end beregnet.
 
På Vadgård skole er der stort behov for en SFO-legeplads på "skolesiden" af Kong Hans Alle, hvor der i dag er græsareal. Skolebestyrelsen har søgt om 300.000 kroner, og ansøgningen er til behandling på dagens møde i Børne- & undervisningsudvalget.
På Marielyst skole vil de lave en såkaldt multiarena ude i skolegården – et projekt til omkring 440.000 kroner - og på Frødings Alle mangler de et udendørs sted hvor børnene i skolefritidsordningen ved Søborg skole kan boltre sig, og det vil koste ca. 85.000 kroner at etablere.
Der er i dag omkring 178.000 kroner tilbage af den centrale pulje, som også skal tage højde for udgifter til eventuelt hærværk resten af året.
 
Det er første år Børne- & kulturforvaltningen har en sådan pulje, og de store udgifter i forbindelse med hærværk er kommet helt bag på forvaltningen. Om få måneder vil man foretage en evaluering og sandsynligvis drøfte, om puljen skal hæves, eller om der måske skal oprettes en særskilt hærværkspulje.

Kioskrøver efterlyst

Gladsaxe politi efterlyser stadig den mand, der fredag aften klokken ca. 22.40 begik røveri mod
Centerkiosken i Høje Gladsaxe.
Gerningsmanden beskrives som værende imellem 18 og 20 år, 180 cm. høj og almindelig af bygning. Han bar elefanthue og sorte bukser og havde medbragt en sort taske. Han talte engelsk med accent under røveriet, og truede personalet med en kniv.
 
Politiet efterlyser også to mulige vidner, nemlig to unge mennesker som befandt sig lige udenfor kiosken da gerningsmanden stak af, i retning mod Haraldskirken.
Gladsaxe Politi har telefonnummer 39 69 14 48.

Ingen cykelsti på skolevej

En cykelsti på Tobaksvej i Søborg har lange udsigter, hvis den overhovedet nogensinde bliver til noget.
Det har ellers været et længe næret ønske fra Gladsaxe skoles side at få etableret cykelstien, men et forsøg med cykelsti i begge retninger på en del af Gladsaxe ringvej har vist sig at fungere nogenlunde tilfredsstillende.
 
Cykelstisagen har lige været behandlet i teknik- og miljøudvalget og udvalgsformand Tove Eckhardt fra SF siger til Nyhedsmagasinet: "Forsøget med dobbeltrettet cykelsti på Gladsaxe ringvej har fungeret udmærket, så jeg kan ikke forestille mig andet, end at den også er løsningen fremover".
 
Sammen med borgmester Ole Andersen (S) skal Tove Eckhardt snart mødes med Gladsaxe skoles folk for at drøfte cykelstiproblematikken.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Slut med beholder-anarki

Haveejere, og dermed også haveaffaldsejere, får også hentet affald i fremtiden under den kommunale ordning.
Det ellers været politisk diskuteret, om der skulle ændres på serviceniveauet f.eks. i form af afhentningshyppighed eller begrænsning på mængderne, men det bliver der ikke pillet ved.
I år 2001 vil der derfor som tidligere blive hentet haveaffald hver 14. dag i 43 uger om året fra alle villaer og mindre etageejendomme.
 
Eneste ændring er på beholderområdet, hvor der hidtil har hersket mindre anarkistiske tilstande.
Affaldet er hidtil blevet placeret i opvaskebaljer, plastikbøtter af eget design, børneplastikbadekar, halve tønder og zinkbaljer.
Fremover, og det vil sige fra næste år, må affaldet kun afleveres i plastbeholdere på hjul, der er godkendt af kommunen, i papirsække eller grene i bundter.
 
Sidste år blev der indsamlet 5.900 ton haveaffald.

Anmelderne uenige om "huslejen" på Gladsaxe Teater

Der er ikke langt fra begejstring til skuffelse.
I hvert fald ikke når det handler om landsavisernes anmeldelser af Gladsaxe Teaters opsætning af rockmusicalen Rent.
Da Nyhedsmagasinet i går anmeldte forestillingen, blev der brugt ord som fænomenal og magisk.
Avisanmelderne derimod er uenige, så man skulle tro de havde set to forskelllige forestillinger, og de veksler mellem forrygende og gribende, til træg og utroværdig.
Dog er de enige om, at de 15 solister i forestillingen alle sammen er talentfulde og synger fremragende, især fremhæves Søren Launbjerg, Jesper Mayland og svenske Nina Pressing.
 
Lydmanden på Gladsaxe Teater får til gengæld drøje hug med på vejen – næsten alle anmelderne, både de begejstrede og mindre begejstrede, påpeger den dårlige lyd i teatrets store sal, der bevirker, at det til tider er vanskeligt at høre hvad solisterne synger.
Men som Nyhedsmagasinets anmelder sagde i sin anmeldelse i går: Det kan være svært at høre hvad de synger – men det gør ikke så meget, for hold op hvor lyder det godt!


Hør flere nyheder i dagens lydudgave

af Nyhedsmagasinet