Torsdag den 23. November


Intensiveret politi-indsats i december

December står ikke ligefrem øverst på hitlisten hos Gladsaxe politi, der går en travl måned i møde.
Hvert år stiger antallet af tyverier og røverier i december, og Gladsaxe politi sætter derfor ekstra civilt mandskab og flere patruljevogne på gaden.
 
"Det er typisk tasketyverier, lommetyverier, tyverier af Dankort der bliver misbrugt bagefter og dertil kommer selvfølgelig de "almindelige" røverier", siger kriminalinspektør Palle Sanvig fra Gladsaxe politi.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Startsystem mudret til

Bagsværd sø er så tilmudret, at det elektroniske startersystem ved rostadion skal spules rent for mudder ved hver sæsons begyndelse.
Startkablerne kan ikke komme langt nok ned, hvilket igen betyder, at bådene ikke kan komme ordentlig på plads i startboksene.
 
Det koster 35.000 kroner at spule mudder og bundaffald væk fra et 10 gange 100 meter stort område.
Når der skal spules næste år, bliver regningen betalt af overskydende penge fra 1997, mens beløbet bliver lagt fast ind i budgettet fra år 2002 – hvis altså det forventede storstilede rensningsprojekt for hele søen ikke er gået i gang inden da.
Det kommer der formentlig svar på, når de sidste afgørende ingeniør- og biologundersøgelser ventes færdige først i det nye år.

Hjemmevejleder: Værested kan forebygge problemer

Nogle af Høje Gladsaxes problemer kunne forebygges, hvis man indførte beboerrådgivning og værested som i Værebro.
Det vurderer Rong Sterner, der er hjemmevejleder i bebyggelsen.
"I Værebro har man opbygget beboerrådgivnig, og de har også et sted, hvor alkoholikere kan mødes og drikke, hvis det er det, de ønsker. Det kan forebygge mange af de problemer, som eksisterer i Høje Gladsaxe", siger Rong Sterner til Nyhedsmagasinet.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Masser af idéer til kulturbegivenheden

Pengene er der, datoen er på plads, og nu skal idéerne på bordet.
Skt. Hans aften næste år går et bredt udsnit af de kulturelle foreninger for første gang nogensinde sammen om ét fælles arrangement omkring Bagsværd Sø.
En kulturbegivenhed for alle borgere i alle aldre.
 
Det er Gladsaxes mange foreninger der skal udfylde de smukke rammer omkring søen med aktiviteter og opvisninger i bl.a. Radiomarken, Bagsværd Søpark og Aldershvile Slotspark.
Og i går aftes var foreningerne samlet i kantinen på Buddinge Skole til det første arbejdsmøde.
 
"Mødet var første trin i den kæmpe raket der sendes afsted Sankt Hans aften. Og lige nu er den vigtigste opgave at foreningerne bliver tændte på idéen, og så arbejder vi stille og roligt fremad", siger idrætskonsulent Pia Bagger, der er med til at koordinere arbejdet med arrangementet.
Den store kulturfest har et budget på 614.000 kroner.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Ekstra lukkedag i daginstitutionerne

Først var de fem – om lidt er de seks!
Til næste år udvides antallet af lukkedage i Gladsaxes daginstitutioner, dagplejer og klubber fra fem til seks dage om året.
Den ekstra lukkedag er en del af budgettet for år 2001 og skal være med til at finansiere udvidelsen af støttepædagogkorpset.
Og valget er faldet på den 1. maj og Grundlovsdag, hvor der i forvejen lukkes klokken 12, men for eftertiden vil der altså være lukket hele dagen.
I de år, hvor der ikke er nok lukkedage mellem jul og nytår, 1. maj og Grundlovsdag og fredagen efter Kristi Himmelfartsdag, vil lukkedagene blive placeret på dagene før påske, hvor skolerne i forvejen har lukket.
 
"Vi har forsøgt at lægge dagene dér, hvor det gør mindst ondt", siger formanden for Børne- & undervisningsudvalget, Karin Søjberg Holst til Nyhedsmagasinet.
Og den ekstra lukkedag vil sandsynligvis ikke blive lige godt modtaget alle steder.
I løbet af sommeren deltog 1000 tilfældigt udvalgte børnefamilier i en spørgeskemaundersøgelse om behov for udvidet åbningstid i daginstitutionerne, og undersøgelsen viste, at en fjerdedel af familierne har brug for en institution med længe åbent.
Men foreløbig går tendensen altså i modsat retning med en 6. lukkedag…


Hør flere nyheder i dagens lydudgave

af Nyhedsmagasinet