Fredag den 24. November


Bygherre ser stort på p-pladser til handicappede

Trods krav om at inddrage handicaporganisationerne i udformningen af parkeringsforholdene ved det nye centerbyggeri i Bagsværd bymidte, så måtte den kommunale tekniske forvaltning rykke bygherren flere gange, førend kravet blev opfyldt.
Det betød, at handicaporganisationerne først blev inddraget i august måned i år, hvor parkeringspladsen var projekteret.
 
Det har igen resulteret i for få p-pladser til handicappede, for høje overgange til fodgængerarealerne, og så er de to p-pladser til handicappede, der trods alt er levnet plads til, placeret de mest trafikerede steder på området.
Det er ikke specielt smart, når man f.eks. skal have en kørestol ind og ud af en bil.
 
Dansk Handicap Forbunds Gladsaxe-afdeling har henvendt sig til Gladsaxe Kommune om problemerne, og nu stiller kommunen krav til bygherren i Bagsværd om i alt tre p-pladser til handicappede, som de selv skal udpege og derudover financiering af yderligere én på parkeringspladsen ved Godt Gemt.

Utilfredshed med manglende fællesspisning på Kagsåhuse

De fleste hverdage samles beboerne på Gladsaxe Kommunes botilbud for misbrugere til aftensmad.
Men onsdag kommer der ingen tallerkener på bordet i fællesstuen i Kagsåhuse.
Personalet lukker nemlig tidligt ned om onsdagen, og det er beboer Henning Bruun utilfreds med.
Han mener, fællesspisningen har en stor social værdi, og han håber, politikerne vil bevilge flere penge, så der også kan blive fællesspisning om onsdagen.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Rulleski på glatis

Medlemmerne af Dansk Skiforbund får ikke lov til at bruge Helmsvej i Bagsværd til at træne rulleski et par timer om ugen i vinterhalvåret.
Det har et flertal i Teknik- og miljøudvalget netop besluttet.
 
Skiløberne har trænet på rulleski i mange år i området og har nu ønsket at få en egentlig tilladelse til rulleriet.
Kun den radikale Lis Smidsholm gik ind for at give skiløberne en rulletilladelse.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Neutralt møde mellem Kjærsgaard og Yalcinkaya

For nogle uger siden satte Lone Yalcinkaya fra Søborg sig i Folketingssalen.
Dermed var den første indvandrer repræsenteret i Danmarks lovgivende forsamling, og Pia Kjærsgaard fra Dansk Folkeparti har nu mulighed for at stå ansigt til ansigt med en tyrker i Folketingets gange.
Men mødet mellem de to politikere har været meget neutralt.
 
"Jeg har ikke nogen holdning til hende, og det har hun heller ikke til mig. Vi er to mennesker, der arbejder samme sted, og det er ikke ensbetydende med, at vi skal kunne lide hinanden. Vi har hver vores plads og passer hver vores", siger Lone Yalcinkaya til Nyhedsmagasinet.
 
I øvrigt bringer vi på et senere tidspunkt en længere udsendelse, hvor vi følger Lone Yalcinkaya på en arbejdsdag i Folketinget.

(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)


Juletræsfest i Gladsaxe - og på Grønland!

Børn og voksne samles i dag på rådhuspladsen for at beundre en 14 meter høj rødgran fra Gribskov.
I eftermiddag klokken 17 tænder borgmester Ole Andersen lysene på juletræet, der vil være gløgg, kakao og brunkager og Gladsaxe Pigegardes Harmoniorkester står for musikken.
Men også i venskabsbyen Narsaq skal der snart være juletræsfest. Og igen i år er det de nordjyske skove der er leverandør af juletræ til de grønlandske venner.
Det er ti dage siden træet blev sendt afsted fra Aalborg, og i går ankom det så til Narsaq.
 
Men de spændte borgere må have tålmodighed lidt endnu – først den 3. december bliver lysene tændt, og i den forbindelse ventes landet i det kolde nord at sende en varm hilsen til venskabsbyen Gladsaxe. Der er nemlig tradition for, at Narsaqs borgmester nævner de venskabelige relationer til
Gladsaxe i sin juletræstale. Og bagefter bliver der selvfølgelig danset om juletræ og sunget julesange, ligesom der er uddeling af frugt og slikposer til Narsaqs børn.


Hør flere nyheder i dagens lydudgave

af Nyhedsmagasinet