Mandag den 27. November


Bøderegn til private

Boligselskaberne i Høje Gladsaxe-bebyggelsen er blevet tvunget til at hyre et privat vagthold til at skrive bøder ud til ejerne af ulovligt parkerede biler.
Det sker efter længere tids utilfredshed med politiets manglende indsats overfor samme biler.
 
De fem boligselskaber har derfor indgået en aftale med firmaet CarPark, der allerede har lignende aftaler i andre omegnskommuner.
Indenfor de nærmeste dage vil der derfor på hele parkeringsområdet foran bebyggelsen blive sat skilte op, hvor der gøres opmærksom på den nye ordning.
En ulovlig parkering vil fremover koste 480 kroner i døgnet – bødeafgiften tilfalder Carpark og udgør firmaets løn for parkeringsovervågningen.
 
Det har ikke været muligt til i dag at få en kommentar fra Gladsaxe politi til det private vagtværns indtræden på et af politiets traditionelle arbejdsområder.

Dømt efter salg af Dr. Newton´s Antifedtkur

I fredags blev en 57-årig mand af retten i Gladsaxe dømt for vildledende markedsføring af postordre-pillerne Dr. Newton´s Antifedtkur, Danmarkskuren og Slimline.
I kuponhæfter og reklameaviser havde han blandt andet skrevet, at Dr. Newton´s Antifedtkur, der består af skaldyrsekstrakt fra rejer, modvirkede de mest almindelige helbredsproblemer. Men han kunne ikke på nogen måde bevise deres fantastiske effekt.
Han havde også skrevet, at pillerne var godkendt af Levnedsmiddelkontrollen, selv om det ikke var tilfældet.
Manden blev idømt en bøde på 25.000 kroner, han kan dog vælge at sidde den af på fjorten dage.
 
Ud over den vildledende markedsføring blev han straffet, fordi han blev ved med at sælge pillerne, selv om myndighederne forbød det, og fordi han ikke havde registreret sit firma som en fødevarevirksomhed.
Bøden blev lidt mindre end anklagerens krav, der lød på mindst 35.000 kroner.
 
Den dømte sagde selv, han var uskyldig. Blandt andet fordi, reglerne var så indviklede, at han havde været i god tro.

Den muslimske ramadan begynder nu

De fleste danskere kan se frem til en julemåned med masser af mad.
Men for nogle byder december på sult og afsavn.
I dag begynder den muslimske fastemåned, ramadanen, og så må man kun spise i de mørke timer.
 
Når solen er på himlen, må muslimerne heller ikke drikke, ryge, indtage medicin eller dyrke sex med deres ægtefælle, fortæller Ahmad Suhail, der er søn af Værebros muslimske overhoved, imam´en.
Ahmad siger også, at muslimer aldrig må have sex uden for ægteskabet, så det forbud gælder, hvad enten, der er ramadan eller ej.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Flere tilfælde af hærværk

I den forløbne uge er der blevet anmeldt flere tilfælde af hærværk i Gladsaxe.
På et tidspunkt efter den 24. september, er der skåret to lange flænger i en kajak, der stod i et træningscenter i Bagsværd. Mellem søndag den 19. november og mandag den 20. november blev en postkasse på Vadgårdsvej ødelagt, og nogenlunde samtidig blev en bil hærget på en parkeringsplads på den vej, der hedder Bag Fortet. Bilen er en Opel Rekord, og den blev udsat for en meget hårdhændet behandling.
Begge vinduesviskere blev revet af, låsene blev ødelagt, der blev ridset i fronthjelmen og stukket klude op i udstødningen. Ved samme lejlighed blev også karburatoren ødelagt.
 
En anden hærværkslignende episode skete efter mandagens fodboldkamp mellem AB og FCK. Efter kampen begyndte en gruppe FCK-fans at slå mod en bus, der holdt ved stoppestedet på Gladsaxevej ud for Høje Gladsaxe Torv. Politiet kom og nåede at anholde en 15-årig dreng, der havde sparket og slået mod bussen. Han erkendte og forældrene blev underrettet om episoden. Drengen bliver nu sigtet for overtrædelse af politivedtægten.

Træet tændt foran rådhuset i Gladsaxe

I fredags blev juletræet tændt på pladsen foran rådhuset i Gladsaxe.
Det foregik med julemusik ved Gladsaxe Pigegarde, og der blev serveret gløgg til de voksne og varm kakao med flødeskum til børnene.
 
Da lysene blev tændt, kunne man høre højlydt påskønnelse fra unge og ældre, der stimlede sammen på pladsen.
"Man skulle næsten tro, det var en matematiker, der havde sat lysene op. Det er meget harmonisk", sagde en af deltagerne fornøjet.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Børn koger i barnevogne

Vi går ind i den kolde tid, og det betyder paradoksalt nok, at mange spædbørn får det for varmt.
"Nogle børn ligger og koger i deres barnvogne. En trøje og en hue er rigelig påklædning til de helt små, der ikke sparker dynen af sig. Vi skal helt ned på minus fem – seks grader før, man overhovedet skal begynde at tænke på flyverdragter til de mindste", siger sundhedsplejerske Hanne Roelsgaard til Nyhedsmagasinet.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Sportsstjerner funkler på rådhuset

I aften rykker byens bedste boldspillere, svømmere og andre atleter ud af sportshallerne og ind på Gladsaxe rådhus.
Det er byrådet der igen i år har bedt om lov til at hilse på de idrætsfolk, der har markeret sig i løbet af året enten ved at vinde medaljer eller ved at rykke op i rækkerne.
Og det er også ved den lejlighed årets idrætspris og idrætslederpris bliver uddelt.
 
Sidste år var det Bagsværd Roklub der løb med begge priser, der gik til henholdvis klubbens
letvægtsfirer uden styrmand og kasserer Henrik Kettel.
 
Hvem der bliver belønnet i år afslører vi i Nyhedsmagasinet i morgen, hvor vi rapporterer fra årets idrætsmøde.


Hør flere nyheder i dagens lydudgave

af Nyhedsmagasinet