Fredag den 3. November


Ingen ballade på bibliotek efter videoovervågning

Efter 2 ugers videoovervågning af Høje Gladsaxe Bibliotek er problemerne med trusler og chikane fra en gruppe unge indtil videre ophørt. Bibliotekets afdelingsleder Birgitte Flindt kalder imidlertid overvågningen for noget af en falliterklæring, men tilføjer: "Personalet er blevet mere trygge, og vi har ikke mærket noget til urolighederne siden videoovervågningen er blevet indført".
Men videoovervågningen er kun en midlertidig foranstaltning, siger Birgitte Flindt.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

29-årig dømt for vold mod politiet

En 29-årig mand fra Gladsaxe blev i onsdags dømt for at have kaldt en politimand for svin, stort svin, latterligt svin og dumt svin.
I alt skal manden 40 dage bag tremmer, men samfundets hammer falder især fordi, han modsatte sig en anholdelse og både sparkede og slog en betjent. Derudover havde han kørt uden sikkerhedssele og uden at medbringe kørekortet, men den del af straffen kan vel tælles i timer.
Det er under alle omstændigheder strafbart at modsætte sig en anholdelse.
 
Den 29-årige har i øvrigt selv klaget over politiet, som han mener var voldelige.

Supermarkedsdom til december

Først til december bliver det afklaret, om Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe kan blive løst fra aftalen med City Holding, der sikrer supermarkedskæden Netto en plads i det planlagte byggeri ved Erik Bøghs Allé og Søborg Hovedgade.
 
Som omtalt tidligere i Nyhedsmagasinet, så har boligselskabet gennem flere år haft planlagt at opføre omkring 50 boliger og en butik på stedet, men Superbrugsen, der er med i projektet, vil ikke vide af konkurrenten Netto.
Boligselskabet har derfor først i retten i Gladsaxe prøvet at få ophævet Netto-aftalen, hvor det ikke lykkedes, for så at anke til landsretten.
Dér startede sagen så onsdag denne uge med domsforhandlinger, men først den 13. december falder der endelig dom.

Milliardindtjening til Novo

Novo Nordisk, med hovedsæde i Bagsværd, har tjent næsten 2,5 mia. kroner hjem til aktionærerne efter skat, vel at mærke.
Det er en stigning på 42%, fremgår det af selskabets regnskabsmeddelelse for årets første tre kvartaler.
Novo forventer at den primære drift ved årets slutning giver en stigning på omkring 30%, forudsat at valutakurserne forbliver på det nuværende niveau.
 
Alene på gunstige valutakurser har Novo i år tjent 10% mere end sidste år.
Novo har de tre første kvartaler solgt enzymer og medicinalvarer for mere end 18,5 mia. kroner.


Hør flere nyheder i fredagens lydudgave

af Nyhedsmagasinet