Onsdag den 8. November


BS Supermarked tildelt Gladsaxe Prisen

Ægte gå-på mod og store visioner blev belønnet, da Gladsaxe Erhvervsråd i går aftes for 9. gang kunne uddele Gladsaxe Prisen.
Den prestigefyldte pris gik i år til en virksomhed, som i en årrække har været en del af bybilledet i Gladsaxe, og som har været med til at give Bagsværd Bymidte et markant kvarterløft i forbindelse med sit nybyggeri, nemlig BS Supermarked på Bagsværd Hovedgade.
Prisen blev modtaget af købmand Morten Pedersen.
 
BS Supermarked, der startede som et lille familieforetagende tilbage i 1963, men i årenes løb har udvidet indtil flere gange, og i dag har ca. 300 ansatte.
 
Uddelingen af Gladsaxe Prisen 2000 blev overrakt i forbindelse med Gladsaxe Erhvervskonference tirsdag aften. Med prisen fulgte et farvestrålende maleri af kunstneren Michael Pedersen.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Forslag om million-renovering af rådhuspladsen vækker politisk begejstring

Borgmester Ole Andersens forslag om en omfattende renovering af pladsen foran Gladsaxe Rådhus vækker politisk begejstring, og der er tilsyneladende bred enighed om, at rådhuspladsen trænger til en kærlig hånd.
"Det er hårdt tiltrængt. Vi kan simpelthen ikke være bekendt at have sådan en plads – den ser miserabel ud", mener Det Radikale Venstres byrådsmedlem Lis Smidsholm, der dog undrer sig over, at renoveringen, der ventes at komme til at koste i hvert fald 2,4 millioner kroner, ikke indgik i det budgetforslag, som blev vedtaget fornylig.
 
Forslaget om renovering blev også positivt modtaget ved gårsdagens møde i Økonomiudvalget.
"Det er et flot og meget velgennemtænkt udspil", mener Venstres Bjarne Rasmussen, hvis eneste
betænkelighed omhandler et forslag om at rykke cykelstativerne tættere ved hovedindgangen.
 
Ole Andersen mener rådhuspladsen i dag er uhensigtsmæssig, både funktionelt og æstetisk. Pladsen skal være mere attraktiv, siger borgmesteren, der bl.a. foreslår ny flisebelægning, belysning af træer og Robert Jacobsen-springvandet, udendørs servering ved Bibi-caféen og en fire meter høj pylon med alle Gladsaxes venskabsbyers navne og byvåben.
 
Økonomiudvalget skal ved en senere lejlighed drøfte mulighederne for finansiering af det ambitiøse projekt.

Overvægt af pædofilisager i Gladsaxe

En sjettedel af alle danske pædofilisager mod mandlige pædagogmedhjælpere er opstået i Gladsaxe.
Det viser Pædagogisk Medhjælper Forbunds tal for de sidste to år.
I alt har der været 36 eller 37 sager, heraf er seks fra Gladsaxe Kommune.
Det svarer i runde tal til, at der i Gladsaxe Kommune har været tolv gange så mange sager, som der skulle være, hvis sagerne fordelte sig jævn over hele landet.
 
"Jeg har en alvorlig mistanke om, at Gladsaxe netop er eksemplet på, hvordan en enkelt stor sag kan generere en hel masse andre sager. Jeg tror folk bliver bange, og så ser man måske af frygt nogle ting, som ikke har rod i virkeligheden", siger Finn Danielsen, der er medlem af forretningsudvalget i Pædagogisk Medhjælper Forbund.
 
Før Vadstrupgårdsagen havde medhjælperforbundet som oftest en enkelt eller slet ingen pædofilisager i løbet af et år. Men efter Vadstrupgårdsagen eksploderede antallet. Fra august 1998 til august 1999 var der 31 sager. Siden har der været fem eller seks.
Efter Vadstrupgårdsagen er ingen Gladsaxe-sager endt med domfældelse.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Gymnasieelever samler ind i dag

I dag er det muligt at møde unge gymnasieelever på Gladsaxes gader og stræder.
Med en hvid raslebøsse med Operation Dagsværks logo i hånden samler de ind til unge roma´er i Makedonien.
Roma´erne, der også kaldes sigøjnere, er et af Europas fattigeste folk og pengene går til uddannnelse.
 
Nogle gymnasieelever vil spille musik på gaden, andre vil sælge postkort og i alt 20 elever har fået arbejde for en dag. De skal for eksempel lægge fliser for pedellen på Gladsaxe Gymnasium, gøre rent eller lave havearbejde.
I aften bliver der en café på gymnasiet, hvor et skoleband spiller musik. Overskudet går til indsamlingen.

Chat med Launbjerg

Hvordan bliver man musicalstjerne? Hvordan er det at lægge stemme til en tegnefilm? Og hvordan er det at konkurrere med sine brødre om roller i musicals?
Det er måske nogle af de spørgsmål man kan få svar på, når skuespilleren og sangeren Søren Launbjerg i dag tager plads foran computertastatur og web-cam for at deltage i en såkaldt VIP-chat på internettet.
 
Søren Launbjerg er superaktuel i rollen som Roger i musicalen "Rent" som får premiere på Gladsaxe Teater senere på måneden, ligesom han har spillet hovedrollen i en anden musicalsucces på Gladsaxe Teater, nemlig "Piraterne fra Penzance".
Derudover har han siden 1991 spillet med i et hav af musicals, bl.a."Atlantis" og "Hair", ligesom han har lagt stemme til Disneys tegnefilm om "Aladdin", og været sanginstruktør på "Løvernes Konge", "Pocahontas" og "Toy Story".
 
Adressen, hvis man har lyst til at chatte med Søren Launbjerg, er www.kulturpulsen.dk, og det er altså i dag imellem klokken 13 og 14.


Hør flere nyheder i onsdagens lydudgave

af Nyhedsmagasinet