Tirsdag den 10. Oktober


Magtkamp fortsætter i kirke

I Gladsaxe kirke fortsætter magtkampen mellem menighedsrådsformand Pia Andersen og sognepræst Finn Houmann.
Som vi tidligere har omtalt kæmper to lister den 14. november om pladserne i menighedsrådet. Den ene liste består blandt andet af de menighedsrådsmedlemmer, der genopstiller. Den anden består af sognepræstens hustru og en kvinde mere.
I gårsdagens udgave af Nyhedsmagasinet sagde menighedsrådsformand Pia Andersen, at der blev kampvalg fordi, en stor del af kandidaterne ikke ønskede at indgå i menighedsrådet sammen med præstens hustru, som de mener er inhabil på flere områder.
Hun sagde også, at der var en spændt stemning mellem de to fløje og, at sognepræsten havde udskreget hende som det mest hadende menneske i sognet.
Nu reagerer Pia Andersens modkandidater skarpt på hendes udtalelser.
_ Jeg synes, hendes udtalelser er meget belastende for hende selv, siger Kirsten Hersom, der opstiller sammen med sognepræstens hustru.
_ Man kan ikke begynde at kaste snavs på den måde. Det er fuldstændig afsindigt, siger Kirsten Hersom.
Sognepræst Finn Houmann afviser at have kaldt Pia Andersen det mest hadende menneske i sognet.
_ Pia Andersen fordrejer sagen, siger han.
Finn Houmann mener heller ikke, der er nogle problemer i at hans hustru kommer med i menighedsrådet. I de sager, hvor hun er inhabil, skal hun gå uden for døren.
 

Irma Henriksen får ingen hjælp fra politiet i injuriesag

Irma Henriksen, der til daglig sidder i byrådet for Dansk Folkeparti, får ikke politiets hjælp i en strid med hendes eksmand.
Byrådsmedlemmet mener, hun er udsat for bagvaskelse, blandt andet fordi hendes eksmand har sendt nogle stærkt injurierende breve til B.T. Brevene er dog ikke er blevet trykt.
Irma Henriksen ville have politiet til at gå ind i sagen, men det vil Gladsaxe Politi ikke.
_ En ærekrænkende udtalelse skal være fremsat eller udbredt, før der overhovedet er grundlag for at overveje et eventuelt strafansvar, skriver vicepolitimester Ole Weikop i afslaget til Irma Henriksen.
Afslaget har gjort Irma Henriksen så vred, at hun ønsker offentligheden skal vide, at beskyldningerne går på, at hun skulle have begået seksuelle overgreb mod sit barn.
_ Det, der foregår, er så oprørende, at jeg ikke har noget imod at fortælle det. Retssystemet er trådt ud af kraft, og der er åbenbart ingen, der vil hjælpe mig, siger Irma Henriksen til Nyhedsmagasinet.
Irma Henriksen har tidligere klaget over sagen til Folketingets ombudsmand og venter nu på svar.

Et æble om dagen….

Tusinder af skoleelever kan i dag spise frokost med ekstra god samvittighed.
I dag er det for første gang Europæisk Frugtdag – og i den forbindelse tilbyder Kræftens Bekæmpelse et grønt supplement til madpakken. I skolernes kantiner bliver der uddelt danske æbler, ligesom foreningen vil tage en snak med elever og lærere om kostvaner, fortæller Eva Espenhain, kasserer i Kræftens Bekæmpelses Gladsaxe-afdeling - og i dagens anledning æble-uddeler.
De fem skoler der i dag får besøg er Bagværd, Egegård, Gladsaxe, Mørkhøj og Lundevang Skole,
og de har på forhånd fået tilsendt plakater, hvorpå der står "Æblemændene Kommer!".
I løbet af tirsdagen vil der blive delt over 2000 æbler ud, og uddelerne er lette at genkende – de bærer nemlig badges med titlen "Æblemand" og t-shirts med Kræftens Bekæmpelses røde logo.
Og så er tidspunktet for uddelingen i øvrigt ikke helt tilfældigt - i denne uge er det samtidig Europæisk Kræftuge.

Skattebøder for hundreder af tusinder kroner

40 skattesager fra Gladsaxe ligger i øjeblikket til behandling i skatteregion Ballerup. De fleste kan ende med klækkelige bøder til den enkelte skatteyder.
Skattessagerne er en del af resultatet af det sidste års tids revisionsarbejde foretaget af skattefolkene på Gladsaxe rådhus.
I fem sager er der allerede faldet bøder på tilsammen over 100.000 kroner, to er afgjort ved at give advarsler, og så ligger der endnu 33 sager, hvor bødespørgsmålet endnu ikke er afgjort.
Samtlige sager falder indenfor kategorierne ikke selvangivet renteindtægt fra eget selskab, ikke selvangivet værdi af fri bil og lønindtægt fra tidligere ægtefælles selskab, ikke selvangivet genvundne afskrivninger ved ejendomssalg og sorte indtægter i øvrigt.
Derudover har en enkelt drevet virksomhed uden at være registreret, hvilket har givet 14 dages betinget hæfte og en tillægsbøde på 100.000 kroner.
"Der er intet usædvanligt over antallet af bødesager, vi kører konstant målrettede aktioner, der afslører snydere i større eller mindre antal", siger forvaltningsdirektør i Gladsaxe Kommune, Frede Mølgaard, til Nyhedsmagasinet.

Klubhus bliver dyrere end forventet

Bundforholdene under Nybro-Furå Kano- og kajakklubs nye klubhusbyggeri driller så meget, at projektet bliver fordyret med 300.000 kroner.
Ekstraregningen kommer, fordi der er problemer med dyndet i mosen, der hele tiden presser sig op gennem de ny-etablerede brønde.
I forvejen har klubben lånt 2,6 mio. kroner til byggeriet, der ventes at stå færdigt i løbet af november.
Gladsaxe byråd har givet en kommunegaranti til et banklån på millionbeløbet, og skal nu overveje, om de seneste 300.000 kroner også skal have en kommunegaranti med på vejen.
Det ser klubben i hvert fald meget gerne – det vil nemlig give en betydelig rentefordel, der nedsætter udgifterne med omkring 15.000 kroner om året.