Fredag den 13. Oktober


Begik selvmord efter firedobbelt drab

En 44-årig familiefar tog natten til fredag livet af sin hustru og parrets tre døtre og begik derefter selvmord.
Mordene blev opdaget, da brandvæsenet i Gladsaxe blev kaldt til en brand i en villa på Aldershvilevej i Bagsværd kl. 4.15 fredag morgen.
Da røgdykkere trængte ind i kælderen fandt de en mand, der ikke ville komme ud af det brændende hus.
Brandfolkene tvang manden ud og fik ham sendt med en ambulance.
Undervejs til hospitalet tilstod han overfor en betjent at have dræbt den 46-årige hustru og de tre døtre på 8, 14 og 19 år.
 
Ifølge vicekriminalinspektør Ole Andreasen havde manden stranguleret børn og hustru og derefter snittet sig selv i hals og håndled, inden han satte ild til huset.
Manden døde kort tid efter af kvæstelserne.
 
I breve til Gladsaxe politi og børnenes skole forklarede manden, at han ikke kunne klare den økonomiske ruin, der bla. havde medført, at familiens hus var blevet solgt på tvangsauktion om torsdagen.
De nye ejere skulle komme for at se huset om fredagen.

Taget på fersk gerning

To uheldige indbrudstyve blev grebet på fersk gerning tidlig torsdag morgen.
De unge mænd, på henholdvis 22 og 25 år, havde begået indbrud i Winthers Frugt & Blomster på Søborg Hovedgade 159, men umiddelbart efter blev de anholdt på gerningsstedet af politiets patrulje, fortæller vicekriminalinspektør Ole Andreasen fra Gladsaxe Politi. På sig havde de forskelligt indbrudsværktøj. Samtidig viste det sig, at de to mænd, der har bopæl i Valby, kørte rundt i en bil med stjålen nummerplade.

Roklub på vej mod naturgas

Bagværd Roklub er rykket et skridt nærmere en miljørigtig omlægning af opvarmningsformen i lokalerne på Skovalléen.
Huset, der er fra 1974, bliver i dag varmet op ved hjælp af gamle, nedslidte el-radiatorer, som er dyre i strøm og vedligeholdelse og meget lidt miljøvenlige. Derfor har Børne- og kulturforvaltningen foreslået, at roklubben konverterer til naturgas, og den idé får nu opbakning fra et flertal i Kultur- fritids- og idrætsudvalget.
Ikke alene regnes naturgas for at være en langt mere miljørigtig løsning – der er også økonomiske fordele ved forslaget.
Det vil koste rundt regnet 35000 kroner mindre om året at varme op med naturgas i stedet for el-varme.
 
Derimod stemte udvalget imod forslaget om at etablere solvarmeanlæg til produktion af varmt vand.
Teknik- og miljøforvaltningens Ejendomsafdeling har vurderet, at der i det konkrete tilfælde er alt for få fordele ved at etablere solvarmeanlæg. I Bagsværd Roklub bliver der brugt mest varmt vand sidst på dagen, hvorefter vandet vil blive varmet op i løbet af natten ved hjælp af naturgas, og så er der igen varmt vand den næste morgen.
"Vi er klar over, at et solvarmeanlæg vil have en stor signalværdi, " siger formanden for udvalget, Peter Nielsen, "Men fordelene ved et solvarmeanlæg er i det her tilfælde for beskedne" siger han til Nyhedsmagasinet.
 
Til gengæld skal forslaget om konvertering til naturgas nu i økonomiudvalget, og hvis det bliver godkendt hér og i byrådet, så skulle der allerede være naturlig opvarmning i Bagsværd Roklub inden årets udgang.

Anderledes gudstjeneste i Stengård Kirke

Et besøg i kirken søndag formiddag er forbundet med et hav af besværligheder og problemer, hvis man er blind eller svagtseende.
Så der er på alle måder lagt op til en anderledes gudstjeneste på søndag i Stengård Kirke.
I anledning af "Den hvide stoks dag", en årligt tilbagevendende begivenhed, inviterer Dansk Blindesamfunds kreds i Københavns amt nord sine medlemmer en tur i Stengård Kirke.
Et af kredsens unge medlemmer skal synge i kirken, de salmer der bliver sunget, er allesammen skrevet af blinde forfattere og organister, og sognepræst Edvard Nielsen har fået frie hænder til dagens tekst.
 
Det er første gang nogensinde kredsen mødes i en kirke – normalt er det nemlig ikke lige sådan at gå i kirke, hvis man er synshandicappet, fortæller informationsmedarbejder i Dansk Blindesamfund, Helene Brøndum. "Det er svært at komme til en kirke, hvis man ser dårligt. Der er mange trapper, tunge døre, og så er belysningen måske heller ikke den allerbedste for svagtseende" siger hun til Nyhedsmagasinet. Dertil kommer, at der ikke slet ikke er salmebøger med blindskrift og kun ganske få med storskrift i de danske kirker.
Det at komme til kirken, kan også være et stort problem, især hvis man er ældre og alene og får lyst til at tage i kirke søndag morgen. Det kræver en masse planlægning, og man er afhængig af mange mennesker, siger Helene Brøndum. "Derfor vil vi gerne lave sådan et arrangement, for at se, hvor mange der kommer, når man kan komme sammen med nogen, og få hjælp til at komme ind og sætte sig og evt. komme til alters. Vi tror der er mange, der kan have glæde af det" siger hun.
 
Gudtjenesten er i Stengård Kirke nu på søndag klokken 14, hvor det naturligvis også er tilladt at tage sin førerhund med. Og allerede nu er der endda meget stor interesse for at deltage.
Og så skulle vi i øvrigt hilse og sige, at man ikke behøver at være synshandicappet for at møde op – alle er velkomne.

(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)



Hør flere nyheder i fredagens lydudgave

af Nyhedsmagasinet