Mandag den 16. Oktober


Farlig trafik ved Vadgård Skole

Trafiksituationen foran Vadgård Skole er livsfarlig.
Det vurderer Gladsaxe Politi, der har bedt kommunen gøre noget ved forholdene på Kong Hans Allé.
Omkring 230 børn fra børnehaveklasser, 1., 2. og 3. klasserne bruger dagligt en indgang, der fører lige ud til parkeringspladsen, der især om morgenen er fuld af biler.
"De risikerer at blive kørt ned af bakkende bilister, der ikke kan se dem", skriver politiassistent Lisbeth Mørkeberg i et brev til kommunen.
 
Skolebestyrelsen på Vadgård Skole er også bekymrede.
"Populært sagt, går Kong Hans Allé gennem skolegården", skriver formanden i et brev til kommunen, hvor han foreslår, at Kong Hans Allé lukkes.
 
Trafikproblemet er vokset efter, at Vadgård Skole er blevet bygget om, så der er blevet plads til flere elever og SFO-lokalerne bliver brugt hele dagen.
Teknik- og miljøudvalget ser på problemet i næste uge.

Grus i valgmaskineri

Først til næste år bliver det afklaret, hvem der skal følge efter folketingsmedlem Hanne Andersen, når hun ved næste valg trækker sig.
Gladsaxekredsen af socialdemokrater er ellers midt i en afstemningsfase, hvor der skulle vælges mellem to for at finde kredsens endelige kandidat til Christiansborg.
De to er studerende Sophie Andersen og professor Bent Greve.
 
Men da DSU i Gladsaxe midt i afstemningsperioden sendte en støtteerklæring ud til samtlige socialdemokratiske medlemmer med en anbefaling af Sophie Andersen, så kom der grus i maskineriet.
Der blev talt om utidig indblanding, ulovlighed og valgsvindel, og på et møde i kredsbestyrelsen torsdag aften, hvor også folk fra de fire lokale vælgerforeninger var til stede, blev det besluttet at suspendere det igangværende valg.
 
Først engang i det nye år genoptages valget, der dog ikke starter helt forfra med kandidatudvælgelsen, men kun handler om et valg mellem Sophie Andersen eller Bent Greve.

Reklamer fremme hele sæsonen

Gladsaxe Søborg Badminton Klub risikerer nu at miste en af sine vigtige indtægtskilder, nemlig de reklamekroner, der har gjort det muligt for klubben at udvide med nye trænere i ungdoms- og ungseniorafdelingen. Til gengæld har annoncørerne kunnet se deres navn printet på store reklameskilte i Gladsaxe badmintonhal.
Men, reklameskiltene, de såkaldte mobile reklamer, må kun være fremme i forbindelse med badmintonkampe, dvs. ca. tre gange om ugen, og efter hver kamp skal de fjernes fra hallen igen.
 
Det har fået annoncørerne til at stille spørgsmålstegn ved, hvorvidt de får valuta nok for pengene, og formanden for Gladsaxe Søborg Badminton Klub, har nu søgt om dispensation til at have vægreklamer hængende under hele badmintonsæsonen.
"Jeg har selv, på eget initiativ skaffet penge til klubben, og det synes jeg kommunen burde værdsætte", mener klubbens formand Søren Bjerring Knudsen.
 
Men i Gladsaxe kommune er der en klar politisk beslutning om, ikke at have faste reklamer hængende i Gladsaxe badmintonhal og Gladsaxe sportshal.
"Det handler først og fremmest om æstetik", siger formanden for Kultur- fritids- og idrætsudvalget, Peter Nielsen til Nyhedsmagasinet,"Da badmintonhallen blev bygget om i starten af halvfemserne, gjorde vi f.eks. meget ud af, at den skulle være smuk at se på, og der blev gjort meget ud af valg af farver og gulv i hallen. Intet blev overladt til tilfældighederne", siger Peter Nielsen, der i øvrigt mener, at mobile reklamer er en fremragende idé, fordi de er målrettede et bestemt publikum.
Men der er jo også andre end Gladsaxe Søborg Badminton Klub der bruger hallen, siger han.
 
Men formanden for badmintonklubben mener netop, at de reklamer, der er fremme i forbindelse med klubbens kampe, klæder badmintonhallen godt.
Og klubbens ansøgning om dispensation er i første omgang sendt til Børne- og kulturforvaltningen.
Gladsaxe Hero har i øvrigt ved en tidligere lejlighed ansøgt om en lignende dispensation i Gladsaxe sportshal – og fik afslag.

Institutioner med på råd

Tag institutionen med på råd, hvis barnet skal flytte vuggestue eller børnehave.
Forældrene har som regel en ganske god fornemmelse af, hvordan barnet reagerer på nye omgivelser, og hvis barnet er sart overfor omskiftelser, så skal familien tænke sig om en ekstra gang, inden de beslutter at skifte institution, siger sundhedsplejerske i Gladsaxe Kommune, Ulla Bjørn Larsen.
Og den bedste vejledning fås hos personalet i den vuggestue eller børnehave barnet går i. "Personalet kommer jo til at kende børnene utrolig godt. De ser børnene hver dag, og ser, hvordan de reagerer, når de bliver hentet og afleveret i institutionen" siger Ulla Bjørn Larsen.


Hør flere nyheder i mandagens lydudgave

af Nyhedsmagasinet