Tirsdag den 17. Oktober


18-årig uden kørekort skyld i dødsulykke

Det var en 18-årig mand uden kørekort, der i sidste uge påkørte og dræbte en ung cyklist ved en tragisk færdselsulykke på Buddinge Hovedgade.
Manden mistede herredømmet over bilen, og påkørte først en parkeret bil, derefter et træ, hvorefter bilen ramte en kvindelig cyklist, der kom kørende på cykelstien.
Den 26-årige kvinde fra Bagsværd blev erklæret død umidelbart efter ankomsten til Glostrup sygehus.
Chaufføren og de to passagerer i bilen slap med mindre skrammer.
 
Den 18-årige mand fra Søborg havde bestået den teoretiske prøve til kørekort, men manglede endnu at bestå den egentlige køreprøve.
Han vil nu blive sigtet for uagtsomt manddrab og kørsel uden kørekort.

Ejer af pizzaria stukket ned

Ejeren af pizzariaet på det lille butikstorv i Høje Gladsaxe var lørdag aften i livsfare efter to knivstik i siden af brystet.
Knivstikkeriet var kulminationen på et skænderi med gerningsmandens lillebror, der forinden var blevet bortvist fra pizzariaet efter utilbørlig og provokerende opførsel overfor de øvrige gæster.
Den bortviste tilkaldte sin storebror, der genoptog skænderiet med ejeren.
Det fortsatte ud i et baglokale, hvor gerningsmanden, en 21-årig 2. generationsindvandrer, stak ejeren ned to gange med en kniv.
 
"Manden var i overhængende livsfare umiddelbart efter stikkene lørdag aften, men er efter operationen senere lørdag udenfor livsfare", siger vicekriminalinspektør Ole Andreasen fra Gladsaxe politi til Nyhedsmagasinet.
Ofret selv er indvandrer og er i området kendt for sin indsats for at forsøge at holde justits blandt de unge.

Irma Henriksens klage tilbage til Gladsaxe Politi

Folketingets ombudsmand sender Irma Henriksens klage over Gladsaxe Politi tilbage til politigården i Gladsaxe.
Nu skal ordensmagten kigge på sagen en ekstra gang.
 
Irma Henriksen, der til daglig sidder i Gladsaxe byråd for Dansk Folkeparti, har klaget til Folketingets ombudsmand, fordi Gladsaxe Politi ikke har hjulpet hende i en strid mod eksmanden. Ifølge Irma Henriksen har han udsat hende for bagvaskelse, blandt andet ved at sende smædebreve til BT, der dog ikke har offentliggjort dem.
 
En af vicepolitimester Ole Weikops begrundelser for at afvise Irma Henriksens anmeldelser er, at det som hovedregel slet ikke er politiets opgave at efterforske sager om ærekrænkelser.
Hvis en kvinde ønsker rettens hjælp efter, at en mand sagt noget nedsættende om hende, skal hun selv skaffe en advokat og køre en erstatningssag uden politiets indblanding.
Der er dog visse undtagelser fra hovedreglen.
For eksempel kan politiet gå ind i sagen, hvis den forurettede har et offentligt hverv og beskyldningen er så grov, at den forurettede kan miste sit hverv på grund af den.
Og det er netop det, Irma Henriksen mener er tilfældet i denne sag, fordi hun jo sidder i byrådet.
Men nu er det altså som sagt op til Gladsaxe Politi at afgøre om de på den baggrund alligevel skal tage sagen op.
 
Folketingets ombudsmand vil først selv tage stilling til den konkrete sag, når alle andre klagemuligheder er udtømt.

Paragraf 77-eftersyn afslørede masser af færdselsovertrædelser

177 trafikanter blev skrevet for fejl og mangler og 81 slap med en advarsel, da der i sidste uge blev afholdt paragraf 77-eftersyn på bl.a. Gladsaxe Ringvej, Bagsværdvej og Buddingevej.
Politiet standsede i alt 2.117 køretøjer i tidsrummet 14 til 20.30.
Spcielt var der mange bilister som havde "glemt" kørekortet på dagen.
Tre havde slet ikke ulejliget sig med at tage noget kørekort, to havde fået frakendt kortet, og 55 bilister var kørt i byen uden førerbevis.
53 kørte rundt uden sikkerhedssele, imens andre havde bevæget sig ud i trafikken med defekte lygter eller på ulovlige knallerter.
 
"Men det er især skuffende, at der blev standset så mange spritbilister", siger politikommissær Jørgen Peter Aasberg til Nyhedsmagasinet.
Politiet standsede syv bilister med spiritus i blodet, blandt andet blev en 59-årig mand standset på Bagsværdvej midt på eftermiddagen med en promille på 1,14.
De syv spritbilister vil nu blive sigtet for promillekørsel, hvor de risikerer alt fra klækkelige bødesummer til midlertidig frakendelse af kørekortet.
 
De førnævnte overtrædelser af færdselsloven vil i øvrigt også kunne mærkes på pengepungen, når de pågældende trafikanter om kort tid får en lille hilsen fra politiet ind af brevsprækken.
Den 1. oktober trådte de nye, forhøjede bødetakster nemlig i kraft i Gladsaxe politikreds.


Hør flere nyheder i tirsdagens lydudgave

af Nyhedsmagasinet