Torsdag den 19. Oktober


Advokat rejser skarp kritik af Gladsaxe Politi i forbindelse med pædofilisag

Advokat Thomas Rørdam rettede i går en skarp kritik mod Gladsaxe Politi, som han mener har begået flere fejl i en pædofilisag.
I retten i Gladsaxe krævede Thomas Rørdam 50.000 kroner i erstatning til sin klient, der i mere end et halvt år var sigtet for blufærdighedskrænkelser og
anden kønslig omgang end samleje med børn i børneinstitutionen Elverhøj.
Da sagen kom for retten i juni 1999 blev pædagogmedhjælperen pure frifundet.
 
Thomas Rørdam mente, at Gladsaxe Politi havde begået flere fejl under videoafhøringerne af de tre børn, der kom med beskyldninger mod manden. Blandt andet mente han, at politiet havde stillet ledende spørgsmål.
Videoafhøringerne blev afspillet i retten, og Thomas Rørdam bad blandt andet retten hæfte sig ved en sekvens, hvor en 3-årig pige blev udspurgt om hvorfor, hun sagde, at nogle af de andre havde rørt ved pædagogmedhjælperens
penis.
Har du set det? spurgte kriminalassistenten
Nej, svarede pigen.
Har du fået det fortalt?, spurgte kriminalassistenten.
Ja, svarede pigen.
Da barnet lidt efter havde mumlet noget uforståeligt, spurgte politimanden:
Har du set lidt af det.
Ja, svarede pigen.
Det var godt svaret, sagde kriminalassistenten.
 
Marianne Søltoft Buhl, der repræsenterede anklagemyndigheden mente ikke, der var grundlag for at give erstatning. Hun argumenterede blandt andet med, at politiet er nødt til at stille konkrete spørgsmål, fordi så små børn ikke kan fortælle uden hjælp.
Erstatningssagen bliver afgjort i dag.

Dropper straffesag mod pædagog

Der bliver ikke rejst straffesag mod den 39-årige pædagog, som i foråret blev anholdt, sigtet for at have begået seksuelle overgreb mod et barn i skolefritidsordningen ved Søborg Skole.
Det var Gladsaxe Kommune der anmeldte sagen, efter henvendelse fra et af barnets forældre. Men nu har anklagemyndigheden droppet sagen, idet en straffesag mod manden ikke kan holde, siger vicepolitimester Ole Weikop fra Gladsaxe Politi til Ritzau.
 
Den mandlige pædagogmedhjælper sad i marts måned varetægtsfængslet i 2 uger.

Gammelt sprøjt

De gamle kan sprøjte endnu – hvis de får lidt hjælp til det, vel at mærke.
Det er filosofien bag Gladsaxe Brandmandsklubs indkøb af en næsten 50 år gammel automobilsprøjte.
Sprøjten, eller brandbilen om man vil, har tjent brandvæsenet i Gladsaxe i årene fra 1954 til 1972, hvorefter brandvæsenet i Slagelse overtog den.
 
Falckchef på stationen i Gladsaxe og medlem af brandmandsklubben, Aage Johansen, fortæller til Nyhedsmagasinet, at den gamle sprøjte ved et tilfælde blev opdaget bag en lade ved Billund i Jylland og derefter købt hjem for 3.000 kroner.
 
Det vil komme til at koste omkring 150.000 kroner at renovere brandsprøjten.
De 10.000 er allerede kommet i hus fra pensioneret direktør Erik Steiner i Bagsværd - de næste 25.000 kan blive bevilget af økonomiudvalget i Gladsaxe Kommune, der snart skal se på sagen.

Sikker busrejse

Det er farligt at køre med bus.
Hver dag kommer én eller to passagerer så alvorligt til skade i bussen, at det kræver lægebehandling. 80% af uheldene sker ved ind- eller udstigning af bussen eller under kørslen i forbindelse med hårde opbremsninger.
Men nu skal det være mere sikkert at tage bussen.
 
Fra midten af november vil de fire sæder nærmest midterdørene for eftertiden være reserveret ældre, gangbesværede og folk med små børn. En ordning som blev indført med succes allerede i 1980´erne hos bl.a. Århus Sporveje.
Især de ældre er som regel bange for, at de ikke når at komme ud af bussen ved næste stoppested, og derfor rejser de sig for tidligt i bussen. Nu skal ældre og gangsbesværede have mulighed for at sidde ned fra start til slut på rejsen, og tæt ved udgangen.
Derudover arbejdes der også på bedre dørsikring i busserne og på at få fodgængerfelter på cykelstier ved stoppestederne.
 
HT bad for et halvt år siden en arbejdsgruppe komme med forslag til forbedringer af sikkerheden i busserne.
Sidste år registrerede HT 441 uheld med personskader.

Gladsaxe Teater vil have fat på de unge

Gladsaxe Teater går nye veje for at lokke de unge i teatret.
For første gang i nyere tid har teatret til november premiere på en forestilling, som er direkte henvendt til unge i alderen 18 til 30 år – rock-musicalen "Rent"
 
Teatret udsender i disse dage en særlig Rent-avis – en farvestrålende tryksag, udformet som en formiddagsavis, med artikler om stykket, billeder af de medvirkende, og sangtekster fra forestillingen. Men derudover, så vil teatret holde en række åbne prøver på "Rent", hvor de unge får mulighed for at overvære et prøveforløb på helt tæt hold og møde skuespillerne og stykkets instruktør.
Desuden tilbyder Gladsaxe Teater udlån af musik og manuskript til brug i undervisningen, ligesom der bliver mulighed for at komme med bag kulisserne på teatret umiddelbart før forestillingen.
 
Musicalen "Rent" får premiere den 18. november.

Kræftfremkaldende figner

Pas på tørrede figner, de kan indeholde den kræftfremkaldende svampegift afla-toxin.
Advarslen kommer fra Fødevareregion Nordøstsjælland, der også dækker Gladsaxe.
Myndighederne analyserede fignerne, da der var mistanke om, at de var blevet importeret fra Tyrkiet på falske papirer.
 
Der er tale om i alt ti ton figner, beregnet til salg som soltørrede, men altså også med giftstoffer langt over de tilladte grænseværdier.
 
Fødevareregionen opfordrer forbrugerne til at spørge i de enkelte butikker om, hvor fignerne stammer fra. Det er nemlig ikke alle fignerne, der har kunnet spores i engros-leddet.


Hør flere nyheder i torsdagens lydudgave

af Nyhedsmagasinet