Fredag den 20. Oktober


Bibliotek videoovervåges efter ballade

Længere tids trusler og ballade fra en gruppe unge i Høje Gladsaxe-bebyggelsen overfor personale og lånere i det lokale bibliotek fører nu til en videoovervågning af hele biblioteket.
Kulminationen kom i sidste uge, hvor en gruppe15-16-årige kom med meget direkte seksuelle tilnærmelser overfor én af de ansatte.
 
Da vedkommende ringede til Gladsaxe politi, var nummeret optaget, hvilket angiveligt blev kommenteret således af én af de unge: "Det kan du godt opgive, nummeret er blokeret".
Det blev af den ansatte forstået på den måde, at flere bandemedlemmer havde ringet til politiets nummer, så der konstant blev meldt optaget.
I hvert fald blev der ved tre opringninger indenfor fem minutter hele tiden meldt optaget.
 
"Den sidste oplevelse var dråben, der fik bægeret til at flyde over, og nu har vi installeret videoovervågning. Vi har et hensyn at tage både til lånerne og vores ansatte, og med overvågningen håber vi at have fået sat en stopper for balladen", siger kulturchef i Gladsaxe Kommune, Svend Stilling, til Nyhedsmagasinet.

(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)


10.000 kroner i godtgørelse efter pædofilisag

Gladsaxe Politi slap for kritik, da en enig domsmandsret i Gladsaxe i går tildelte en tidligere pædagogmedhjælper en godtgørelse på 10.000 kroner. Manden blev juni 1999 frifundet fra blufærdighedskrænkelser og anden kønslig omgang end samleje med børn fra børneinstitutionen Elverhøj.
Pengene bliver alene tildelt fordi sagen har været belastende for den unge mand.
Ikke fordi retten mente, politiet havde begået fejl.
 
Advokat Thomas Rørdam havde krævet en godtgørelse på 50.000 kroner.
Han mente beløbet skulle forhøjes, fordi politiet havde begået fejl. Blandt andet ved at stille ledende spørgsmål under videoafhøringerne af tre børn. Men retten frifandt altså politiet fra skyld.
 
Som begrundelse for godtgørelsen lagde retten vægt på, at manden havde været sigtet i mere end et halvt år før, han blev renset i byretten. Hans navn blev nævnt på et stort forældremøde, og han blev afskediget med henvisning til sagen. Derudover havde ukendte personer efter frifindelsen sat klistermærker op i pædagogmedhjælperens nærområde og hængt ham ud som pædofil.

(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)


Gladsaxe Musikpris uddelt for 36. gang

Den 27-årige 2. solocellist i Radiosymfoniorkestret Henrik Dam Thomsen er årets modtager af Gladsaxe Musikpris.
Henrik Dam Thomsen – der også mestre den rytmiske musik i bl.a. gruppen "Mad Cows Sing" - skal være solist ved en koncert med Sjællands Symfoniorkester i Høje Gladsaxe Skoles festsal den 10. marts 2001. Dirigent ved den lejlighed bliver Giordano Bellencampi, der modtog Gladsaxe Musikprisen for to år siden.

Biltyv anholdt

Beboerne i området omkring Værebrovej er blevet en biltyv fattigere.
Natten mellem tirsdag og onsdag fik Gladsaxe politi en henvendelse fra en beboer, der havde set nogen luske rundt omkring bilerne. Da politiets patrulje ankom til stedet, forsøgte en ung mand at forsvinde i bil fra området, men det lykkedes politiet at indhente manden, der blev bragt til politistationen, hvor han blev afhørt om en lang række tyverier fra- og af biler.
 
Gladsaxe Politi fortsætter de kommende dage efterforskningen, og tror på, at anholdelsen vil føre til flere opklaringer i nær fremtid.

Politi tilstede ved bisættelse

Betjente fra Gladsaxe politi skal assistere, når familien Dethler, den dræbte hustru, de tre døtre og drabsmanden selv, i morgen bisættes fra kapellet ved Gladsaxe kirke.
Der ventes over 200 venner, bekendte, elever, arbejdskammerater og familie til højtideligheden, der starter kl. 13.
Dertil ventes et meget stort presseopbud, og det vil blandt andet blive politiets opgave at holde styr på de mange fotografer og journalister.

Busser klar til kamp

Der bliver sat ekstra busser ind, når Brøndby på søndag spiller indvielseskamp mod AB på det nye Brøndby stadion.
Samtlige siddepladser er da også udsolgt og kun få tusinde ståpladser er tilbage, så der bliver god brug for busserne.
Der køres fra Glostrup station, Brøndbyøster station og Brøndby Strand station fra kl. 14 og frakørsel igen fra kl. 19.30.


Hør flere nyheder i fredagens lydudgave

af Nyhedsmagasinet