Torsdag den 26. Oktober


Skimmelsvamp i skolebygning

En skolebygning ved Mørkhøj skole bliver nu revet ned efter fund af skimmelsvamp.
Dermed skal seks skoleklasser placeres andre steder på skolen, eksempelvis i faglokalerne.
 
Den svamperamte bygning er en pavillon fra 1974, der dengang blev opført som et midlertidigt supplement til de øvrige bygninger.
Midlertidig er i sandhed et ord, der kan gradbøjes – i hvert fald har midlertidigheden nu varet i 26 år.
 
Ifølge den mikrobielle undersøgelse er der tale om en ufarlig skimmelsvamp, men bygningens generelle ringe tilstand har alligevel fået børne- og undervisningsudvalget til at beslutte at nedrive pavillonen.

Gymnasieelever stemmer om Operation Dagsværk for anden gang

Først blev det nej.
Så kom der en ny afstemning.
Det lyder som noget med EU, men det handler om Gladsaxe Gymnasium.
På fredag skal gymnasieeleverne nemlig stemme om, de vil være med årets Operation Dagsværk.
Pengene går til romaer i Makedonien, et folkeslag, der også bliver kaldt sigøjnere.
 
Eleverne har tidligere stemt nej til at deltage, men dagsværksgruppen mener, det skyldtes for dårlig information. Derfor bliver der nu lavet en ny afstemning.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Langstrakt sag om ulovlig bygning

Sagen om den ulovligt placerede nye bygning på Buddinge trælast er nu ved at blive så kompliceret, at Gladsaxe Kommune har hyret en privat advokat til at følge sagen.
Sagen starter da det bliver opdaget, at den nye salgsbygning ved en arkitekt- og ingeniørfejl er blevet bygget for tæt på både Klausdalsbrovej og Buddingevej. Det betyder, at bygningen kan blive forlangt revet ned, hvis eksempelvis projektet med en letbane fra Lyngby bliver til noget. Den skal nemlig ligge på en del af det areal, hvor bygningen i dag er placeret.
 
Trælastens ejer er netop ved at indlede en retssag mod entreprenøren bag byggeriet, NCC, en retssag, som kommunen formentlig bliver draget ind i.
Som byggemyndighed har kommunen udstedt en række påbud i forbindelse med den forkert opførte bygning.
 
Seneste tvist handler om et trådhegn, der er placeret på et areal imod de udstukne retningslinier, og som Gladsaxe politi i øjeblikket overvejer at give dagbøder for.
Ejeren af trælasten har på sin side klaget til både Tilsynsrådet og Naturklagenævnet over de kommunale påbud om arealanvendelsen.
 
Der er på den måde lagt i ovnen til en rigtig langvarig sagsbehandling.
Først skal Gladsaxe Kommune svare råd og nævn på klagerne. Svarene skal igennem hele den politiske mølle, førend de sendes afsted – det sker formentlig først til december.
Derefter skal Tilsynsråd og Naturklagenævn sagsbehandle, og det kan der nemt gå et lille års tid med.
Afhængig af svarene fra de to instanser, så kan der blive tale om nye retssager, der vil forlænge den endelige afgørelse yderligere.

Lastbiler skal væk

Gladsaxe Kommune er helt på lovlig grund, når den giver påbud om fjernelse af parkerede lastbiler på Vandkarsevej i Bagsværd.
Det har Naturklagenævnet netop afgjort i en sag, hvor en vognmand har fået besked på at stoppe virksomheden fra bopælen.
Byplan 20, der gælder for det område, tillader nemlig ikke parkering af lastbiler, og dermed er kommunen i sin gode ret til at udstede forbudet, siger Naturklagenævnet i afgørelsen, der i øvrigt ikke kan videreklages.
 
Det var Bagsværd Grundejerforening, der i sin tid rejste sagen, efter henvendelser fra medlemmer, der følte sig generet af både parkeringen og kørslen med lastbilerne.
Lastbilerne skal fjernes øjeblikkeligt, ellers politianmeldes ejeren.

Ungdomspris til CISV

I går blev Årets ungdomslederpris overrakt på Gladsaxe Rådhus.
Prisen gik i år til Frank Mortensen fra CISV som hvert år arrangerer ture for børn rundt omkring i verden, de såkaldte Børnebyer.
"Jeg er beæret. Jeg er blevet indstillet i et par år, og så lige pludselig at få at vide, at nu har man altså prisen, så er det som om, så har man gjort noget rigtigt", sagde en begejstret Frank Mortensen umiddelbart efter prisoverrækkelsen.
 
CISV har igennem snart 50 år haft mere end 135.000 børn fra ca. 100 forskellige lande afsted på tur.
Årets ungdomslederpris blev overrakt ved det årlige Møde med foreningslivet, som fandt sted på Gladsaxe Rådhus i går aftes.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet)

Dobbeltpremiere på Rent

Interessen for den kommende forestilling på Gladsaxe Teater, rockmusicalen Rent, er overvældende.
Publikum står i kø for at få billetter til premieren, og for at kunne følge med efterspørgslen har Gladsaxe Teater nu arrangeret hele TO premiereforestillinger – det er længe siden dét er sket på noget teater her i landet. Og det betyder altså, at den røde løber bliver rullet ud på Buddinge Hovedgade foran Gladsaxe Teater både den 18. og den 19. november.
 
Musicalen Rent har i flere år spillet for fulde huse i New York, London og Paris og første gang musicalen blev opført herhjemme var sidste år på Aalborg Teater - her vandt Rent en Reumert – teaterbranchens svar på grammyen eller bodil´en – for bedste musikteater.
 
Når Rent får premiere på Gladsaxe Teater bliver det med kendte navne som Søren Launbjerg, Lars Bom og Zindy Laursen, og det er den svenske skuespiller og instruktør Philip Zandén der står for iscenesættelsen.


Hør flere nyheder i torsdagens lydudgave

af Nyhedsmagasinet