Fredag den 27. Oktober


Ny lokalplan for planteskole?

Hvis det står til embedsfolkene i Gladsaxe Kommune, så bliver den store glasbygning på Aldershvile Planteskole ikke revet ned.
Det er ellers en af de eksisterende muligheder, efter Naturklagenævnet i september underkendte kommunens dispensation til bygningen.
En anden mulighed er at lovliggøre bygningen ved at lave en ny lokalplan, der passer til de faktiske omstændigheder, altså bygningens størrelse og placering.
 
Nu er det op til politikerne i Gladsaxe byråd at finde ud af, hvilken løsning der skal vælges.
På tirsdag er det økonomiudvalgets tur til at vurdere sagen, siden hen skal det samlede byråd tage stilling.

Er de for dumme i kommunen?

Tilsynsrådet for Københavns amt vil ikke svare på, om ansatte i den tekniske forvaltning i Gladsaxe Kommune er for dumme eller ej.
I en klage til rådet taler John Sørensen fra Gladsaxelisten om fejlagtig sagsbehandling i forbindelse med en tilladelse til en mobilantenne.
 
Han bad Tilsynsrådet undersøge, om der i den kommunale sagsbehandling var tale om inhabilitet på grund af manglende kendskab til regelgrundlaget.
John Sørensen mener, at det er forkert at benytte bygningsreglementet i antennesagen og ikke bestemmelserne i lokalplan 80 om maksimal højde.
 
Her er den tekniske forvaltning imidlertid på fast og lovlig grund, siger Tilsynsrådet, der godt vil kommentere dén del af klagen.
Men altså ikke, om der er tale om mulig personinhabilitet, eller dumhed.

Kulturbegivenhed får opbakning - og kritik

Det er bestemt ikke helt ligegyldigt, hvilken dag man vælger at fejre kulturlivet i Gladsaxe.
Det viste sig onsdag aften, da de foreløbige planer for den store Kulturbegivenhed 2001 for første gang blev præsenteret for de kulturelle foreninger i Gladsaxe.
Arrangementet skal være for alle borgere i alle aldre, og det holdes ved Bagsværd Sø Skt. Hans aften 2001. Og begivenheden involverer alle de kulturelle foreninger i Gladsaxe som har lyst til at bidrage med aktiviteter.
 
Idéen får stor opbakning fra alle dele af kulturlivet, men at arrangementet ligger på en Skt. Hans aften, er ikke særlig smart, mener FDF. På det tidspunkt er FDF nemlig enten rejst afsted på lejrtur eller også skal de unge FDF´ere fejre aftenen sammen med deres familie. "Derfor hænger vores deltagelse i forbindelse med kulturbegivenheden i en meget tynd tråd" siger Lars Nielsen fra FDF.
Så er der langt mere optimisme at spore hos bl.a Bagsværd Amatørscene, der mener at idéen er intet mindre end genial.
 
Sidst i november inviteres foreningslivet igen til et møde, hvor en række af de idéer der kom frem på mødet igen vil blive vendt, og der vil blive nedsat arbejdsgrupper. Og at dømme efter debatten tidligere på ugen, så kommer det ikke til at skorte på hverken entusiasme eller forslag fra de forskellige dele af kulturlivet.
 
Der er i øvrigt afsat 614.000 kroner på budgettet til sommerens kulturbegivenhed.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Pædofilisag skaber uvis jobsituation for pædagog

Skæbnen er uvis for den tidligere pædofilisigtede pædagog fra skolefritidsordningen ved Søborg Skole.
Gladsaxe Kommune har nemlig endnu ikke afgjort om, han skal have sit job igen, nu hvor anklagen om pædofili er faldet bort.
 
I foråret blev manden afskediget efter, at han den 10. marts blev anholdt og sigtet for at have forgrebet sig på et barn. I syv måneder hang anklagen om pædofili over hans hoved, men for nylig opgave anklagemyndigheden at rejse tiltale. Der var ikke tilstrækkelige beviser til at føre en straffesag.
 
Børne- og kulturdirektør Svend Erik Haase oplyser, at kommunen endnu ikke har taget stilling til om, manden skal sit job igen. Han skal først diskutere sagen igennem med personalechefen og skolechefen.
Gladsaxe Kommune skal under alle omstændigheder igennem andre erstatningssager, hvor tidligere medarbejdere i børneinstitutioner er blevet fyret efter en pædofilianklage, der senere faldt fra hinanden.

Bamser udsolgt

Syv minutter – længere tog det ikke at få afsat de 200 billetter til Sigurds Bjørnetime, en børneforestilling på Gladsaxe hovedbibliotek som led i bamsefestivalen her i weekenden.
De i øvrigt gratis billetter blev budt ud sidste søndag ved børnebibliotekets åbningstid og var altså væk kun få minutter efter.
 
Det er ikke første gang, at et børnearrangement er udsolgt så hurtigt – det skete også for Cirkeline-forestillingen, der jo ligesom Sigurds Bjørnetime, er kendt af de små fra DR TV.
 
Foredraget om bamsens historie på lørdag er der stadig billetter til, mens der ikke kræves billet til de 12 bamseworkshops, der løber af stabelen i weekeenden.

Loppemarked opfordring: FDF mangler ting til loppemarked

Stengård FDF har ikke modtaget så mange ting, som de plejer, til deres årlige julemarked. Derfor håber de, at borgerne vil kigge i kælderen, garagen eller på loftet for at se om, der er noget, de kan undvære til loppemarkedet.
Hvis man gerne vil give noget til loppemarkedet, kan man hver dag aflevere det under halvtaget ved FDF Stengårds hus, Paddehatten på Møllemarken 66 i Bagsværd. Hvis man ikke selv kan aflevere det, kan man aftale afhentning ved at ringe på tlf. 44 98 41 24, 44 98 10 47 eller 44 98 48 20. Det er bedst at ringe om aftenen.
FDF´erne er også interesserede i sponsorerede gevinster.
 
Julemarkedet finder sted søndag den 26. november i Stengård Kirke.


Hør flere nyheder i fredagens lydudgave

af Nyhedsmagasinet