Tirsdag den 3. Oktober


Opbakning fra politi mangler

Det storstilede hastighedsprojekt med 40 km/t-grænsen i boligkvarterne i Gladsaxe startede sikkert og flot med pomp og pragt for 14 dage siden.
Men virkningen af de mange skilte og bump er det i øjeblikket mindre sikkert med.
 
For et meget væsentligt element i opfølgningen af den nye hastighedsgrænse, nemlig politiets indsats, mangler næsten fuldstændig.
Leder af færdselspolitiet i Gladsaxe, Jan Korsgaard, forklarer:
"Vi synes lige de nye tilstande skal synke ordentlig ind i bevidstheden hos trafikanterne, inden vi for alvor slår til. Desuden er der nogle af de nye skilte, der skal placeres bedre".
 
Jan Korsgaard anslår, at der er omkring 10 til 20 skilte, der skal placeres anderledes eller klippes fri fra buske og træer, der spærrer for udsynet.
Når det er sket, så er der ingen kære mor overfor fartsyndere, og det er måske værd at erindre, at en fart på
68 km/t indenfor de nye zoner er lig med et mistet kørekort.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Ro på Buddingevej kan skyldes internt hierarki

Det kan være et internt hierarki på Buddingevej 203, der er årsag til den forholdsvise ro, vi fortalte om i gårsdagens udgave af Nyhedsmagasinet.
Det vurderer den faglige leder af pensionsafdelingen på Søborg Lokalkontor, Ole Hansen.
Som vi fortalte i går har hverken politiet eller lokalkontoret konstateret mere uro efter, at ordningen med faste støttepersoner lukkede for tre måneder siden.
 
"Men mine medarbejdere har været lidt urolige, for flere klienter giver udtryk for, at de ikke længere vil være på Buddingevej", siger Ole Hansen. "Det er de svage, der er utrygge, og vi tror, der hurtigt opstår et hierarki, hvor de stærke tryner de svage", siger han.
 
I fredags opsøgte Nyhedsmagasinet nogle af beboerne på Buddingevej.
Klokken halv elleve om morgenen sad nogle af dem sammen og drak guldøl i en af lejlighederne.
De sagde, de var glade for at pædagogerne ikke længere blandede sig i deres privatliv og ville i øvrigt ikke udtale sig om sagen.

Musikalsk kirkesucces

Unge Gladsaxe-borgere ligefrem strømmer til kirken, sådan omtrent hver fjerde uge.
Den første søndag hver måned er der rytmisk gudstjeneste i Buddinge Kirke, med gospel, pop og rock, kombineret med et kristent budskab. Prædikenen er kort, og til forskel fra den "almindelige" gudstjeneste, så kan de musikglade kirkegængere sove længe søndag morgen, for gudstjensten afholdes først om formiddagen.
Og den kombination har nu vist sig at være populær.
 
Det er fortrinsvis yngre kirkegængere der møder op, men der er også enkelte pensionister at spore blandt tilhørerne. Mange af de faste kirkegængere er sågar begyndt at foretrække de rytmiske gudstjenester frem for de "almindelige", fortæller sognepræst Peter Friis Olesen, der prædikede for næsten 100 mennesker ved søndagens rytmiske gudstjeneste i Buddinge Kirke. Rundt regnet fire gange så mange tilhørere som til den traditionelle gudstjeneste blot to timer tidligere på dagen.
"Den rytmiske musik går godt igennem, folk kan lide den, og vi er efterhånden nået frem til en fast form for den rytmiske gudstjeneste" siger Peter Friis Olesen.
 
Dog mangler kirken stadig at løse ét væsentligt problem i forbindelse med den rytmiske højmesse, nemlig at finde en velegnet måde at fremsige trosbekendelsen på.
Så indtil videre er trosbekendelsen altså på "stand by" søndag formiddag i Buddinge Kirke.

Børnekulturel dag på hovedbiblioteket

Mal et portræt af dig selv.
Lad Dukkelise fyre den af som en anden Julia Roberts.
Gå ind i fantasiens troldeskov.
Det er nogle af de tilbud, gladsaxebørn mellem 2 og 4,5 år får i morgen, når der er børnekulturel dag på hovedbiblioteket.
 
Omkring 650 børn får mulighed for at deltage i forskellige værksteder. Et sted skal børnene spille dukketeater med medbragte tøjdyr. Et andet sted skal de små prøve et dramaforløb i fantasiens troldeskov, og på andre værksteder er der mulighed for at lave lerskulpture, danse, deltage i sanglege, spille på trommer eller digte eventyr.
 
Fælles for alle værksteder er, at børnene selv skal skabe og ikke bare være passive kulturmodtagere, som når de sidder foran fjernsynet.
 
Arrangementet foregår fra klokken 9.00 til 15.00.


Hør flere nyheder i tirsdagens lydudgave af Nyhedsmagasinet