Mandag den 30. Oktober


Slagsmål om forurening

Gladsaxe kommune vil tvinge Københavns amt til at anerkende en forurening i Søborg som så alvorlig, at det påhviler amtet at gøre noget ved sagen.
Samtidig retter kommunen en alvorlig kritik af amtets måde at håndhæve jordforureningsloven på.
 
Tvisten handler om en ejendom på Tobaksvejen i Søborg, hvor kommunen mener forureningen er af en så alvorlig karakter, at det er amtets ansvar at få renset jorden. Københavns amt på sin side har afmeldt ejendommen som affaldsdepot, eller sagt på en anden måde; amtet mener ikke, at der er tale om en reel forurening.
 
Gladsaxe Kommune har pudset et advokatfirma på sagen for at få amtet til at anerkende ansvaret, men trods talrige henvendelser er der endnu ikke sket nogen ændring i amtets holdning.
Amtet finder kritikken uberettiget, men har dog indvilget i igen at gennemgå sagen.

Arbejdsmiljø på dagsordenen op til menighedsrådsvalg

Gladsaxe Kirke er ikke automatisk en god arbejdsplads.
Det mener Fælleslisten, der blandt andet går til valg på at holde det kirkelige embede – altså præstens funktion - skarpt adskilt fra de rent arbejdsmæssige forhold, så Gladsaxe kirke og kirkegård kan være en god og tryg arbejdsplads.
Fælleslisten med Pia Andersen stiller op mod liste 2, der har to kandidater, hvoraf den ene er sognepræst Finn Houmans hustru.
 
Ud over tryghed på arbejdspladsen går Fælleslisten blandt andet til valg på at skabe større åbenhed om kirke og menighedslokaler og arbejde for at give børne- og ungdomsarbejdet en højere prioritet.
 
Menighedsrådsvalget er i øvrigt temaet i onsdagens udgave af programmet Den Varme Stol.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Gladsaxe Teater i alvorlige vanskeligheder

Den økonomiske krise på Gladsaxe Teater kradser hårdere end nogensinde før.
Ifølge JP København, har teatret allerede til november brug for at overtrække sin kassekredit med én million kroner, og til februar næste år skal teatret bruge tre millioner.
Teatrets bankforbindelse og hovedsponsor, Den Danske Bank, har nu forlangt en garanti for pengene, og på et ekstraordinært møde med Gladsaxe Teaters bestyrelse besluttede Det Storkøbenhavnske Teaterfællesskab at stille sikkerhed for pengene – men med den betingelse, at Gladsaxe Teater resten af sæsonen lader sig følge nøje af en gruppe bestående af medlemmer af teaterfællesskabets styrelse, en advokat og en statsautoriseret revisor.
Det er første gang nogensinde dét sker.
 
De økonomiske problemer på Gladsaxe Teater tog for alvor fat, da teatret for to år siden satte tre Shakespeare-forestillinger på programmet. Publikum udeblev, og teatret kom ud af sæsonen med et millionunderskud. Sidste år måtte teatret udsætte musicalen "Ragnarock", fordi den var for dyr at sætte op – forestillingen blev erstattet af en anden, og billigere musical, Piraterne Fra Penzance, men alligevel kom Gladsaxe Teater igen ud af sæsonen med et stort underskud.
Og fornylig røg teatret så ud i en voldgiftssag mod Lyngby-Taarbæk Kommune, hvor Gladsaxe Teater kræver to millioner kroner til dækning af underskuddet i forbindelse med sommerens opsætning af Aladdin i Dyrehaven.
 
I mellemtiden kan teatret glæde sig over en pæn interesse for rockmusicalen Rent, som får premiere på Gladsaxe Teater sidst i november.

Groft hærværk ved Ordblindeinstituttet

Adskillige spraydåser blev taget i brug – og tømt - da grafittitmalere forleden muntrede sig med at dekorere det gamle Ordblindeinstitutettet og flere af de omkringliggende bygninger ved Høje Gladsaxe Torv.
En stor flade på mere end 100 kvadratmeter var overmalet med grafitti og rød maling, og politiet beskriver episoden som groft hærværk.
 
Det er ikke første gang den gamle bygning er udsat for hærværk, tildligere på måneden oplevede instituttet et nærmest identisk tilfælde, dog ikke nær så voldsomt.

Populær grill

Grillbaren på Bagsværd torv er mere populær end nogensinde.
Kundekredsen er nok nogenlunde den samme, men antallet af personer, der vil leje grillen af Gladsaxe Kommune er forholdsmæssigt stort.
Næsten 30 har nemlig søgt om at leje grillbaren, siden lejemålet for en lille måneds tid siden blev annonceret.
 
"Vi kan ikke forklare den store interesse, arbejdsløsheden er jo ikke specielt stor og der er da tilsyneladende heller ingen arbejdsledige blandt ansøgerne", forlyder det fra Gladsaxe Kommune, der står som udlejer.
På årsbasis koster det 24.000 kroner at leje grillbaren.


Hør flere nyheder i mandagens lydudgave

af Nyhedsmagasinet